Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-internationala-a-copilului-la-muzeul-national-cotroceni/

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec. Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2018

În cadrul turului clasic, copiii, însoțiți de părinți, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

De asemenea, în cadrul turului expozițional pot fi admirate expoziția temporară „Aici-Acolo. Estetica eternului acum – un secol de artă românească” , expoziţia permanentă „Biserica Mănăstirii Cotroceni, Istorie, Spiritualitate şi Artă”, situată în pivnița Muzeului Naţional Cotroceni, alcătuită din piese din patrimoniul recuperat aparţinând lăcașului ctitorit de domnitorul Şerban Cantacuzino și expoziţia „Biserica Cotroceni”, aflată în curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar cu PROGRAMARE – telefonică la numărul  021-317.31.07 sau online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro

Adulții au obligația să prezinte actul de identitate în original (C.I. sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Foto: Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni – facebook

11
/05
/23

Extinction Room (Hopeless.) – instalația audio performativă este alcătuită din înregistrări ale unor specii de păsări pe cale de dispariție, explorând ideea de natură și reprezentarea acesteia pe scena artistică și culturală, într-un moment în care specialiștii de mediu au ridicat puternice semnale de alarmă. Performance-ul este prezentat la București, la Teatrelli, pe 13 mai, de la ora 19.00, grație unei noi colaborări între Goethe-Institut și creart/Teatrelli.

11
/05
/23

MoBU, Târgul Internațional de Artă Contemporană București, își deschide porțile pentru vizitatori vineri, 19 mai, ora 14:00, la Romaero Băneasa și anunță programul de evenimente culturale conexe la care se poate participa în baza biletelor la târg.

28
/04
/23

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud și Asociația Culturală „Grigore Bradea” vă invită la vernisajul expoziției realizate de Florin Tamba – laureat al Premiului „Grigore Bradea” 2021. Vernisajul expoziției de sculptură are loc vineri, 5 mai 2023, de la ora 18:00, la Muzeul Județean Bistrița-Năsăud. Expoziția va fi prezentată de istoricul de artă Vasile Duda.

27
/04
/23

Finalul lunii aprilie aduce încă două vernisaje în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă. De pe 26 aprilie și până pe 6 iunie, la Kulterra Gallery (str. Știrbey Vodă nr. 104 – 106), se poate vedea expoziția „Călătorii” a artistei Ioana Badea, ce explorează drumuri, și nu destinații, făcute atât cu pasul, cât și cu gândul și între 29 aprilie și 13 mai artistul Bogdan – George Negulescu aduce în spațiul-acvariu din B-dul Carol, nr. 53 expoziția ”Red my mind”.

27
/04
/23

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Arhitectură și Design Concéntrico se va desfășura, în perioada 27 aprilie - 2 mai 2023, în orașul Logroño (Spania), iar România va fi din nou prezentă, cu instalația „Fresaˮ/„Căpșunăˮ, realizată de arhitecta Oana Stănescu. Participarea României la această ediție a Festivalului este susținută de Institutul Cultural Român de la Madrid, partener al Festivalului, cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România.