Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni
https://www.ziarulmetropolis.ro/ziua-internationala-a-copilului-la-muzeul-national-cotroceni/

Pentru a marca Ziua Internaţională a copilului, Muzeul Naţional Cotroceni îi invită pe cei mici şi pe părinţi să petreacă această sărbătoare într-un loc încărcat de istorie şi de farmec. Pe data de 1 iunie, copiii sub 14 ani vor beneficia de ACCES GRATUIT. 

Un articol de Petre Ivan|26 mai 2018

În cadrul turului clasic, copiii, însoțiți de părinți, pot vizita saloanele oficiale ale Palatului şi apartamentele familiei regale.

De asemenea, în cadrul turului expozițional pot fi admirate expoziția temporară „Aici-Acolo. Estetica eternului acum – un secol de artă românească” , expoziţia permanentă „Biserica Mănăstirii Cotroceni, Istorie, Spiritualitate şi Artă”, situată în pivnița Muzeului Naţional Cotroceni, alcătuită din piese din patrimoniul recuperat aparţinând lăcașului ctitorit de domnitorul Şerban Cantacuzino și expoziţia „Biserica Cotroceni”, aflată în curtea interioară a Palatului Cotroceni.

Programul de vizitare va fi de la ora 9:30 până la ora 16:30 (ora de intrare a ultimului grup de vizitatori).

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni se face doar cu PROGRAMARE – telefonică la numărul  021-317.31.07 sau online, accesând pagina www.muzeulcotroceni.ro

Adulții au obligația să prezinte actul de identitate în original (C.I. sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Foto: Ziua Internațională a copilului la Muzeul Național Cotroceni – facebook

12
/12
/20

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 12-20 decembrie 2020, în zilele de weekend – 12, 13, 19 și 20 decembrie – evenimentul Am venit să colindăm „Florile Dalbe”.

04
/12
/20

Pe 8 decembrie 2020, începând cu ora 13:00, în foaierul Sălii Mari a Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București, va avea loc primul eveniment de promovare din cadrul Proiectului „Expoziție inovativă cu bunuri restaurate din colecția Muzeului Teatrului Național București”, proiect finanțat prin Granturile SEE 2014-2021 în cadrul Programului RO-CULTURA.

03
/12
/20

Muzeul Național de Artă Contemporană al României se alătură colegilor din Rețeaua Națională a Muzeelor din România, instituțiilor culturale non-guvernamentale și creatorilor independenți, manifestându-și dezacordul cu strategiile promovate de Visarta pentru a consolida cadrul a ceea ce se urmărește în mod implicit a deveni un monopol asupra gestionării drepturilor percepture din comunicarea publică a operelor de artă vizuală.

27
/11
/20

Galeria Estopia București deschide astăzi expoziția „Not Natural”, de Andrada Feșnic. La aproape doi ani de la prima expoziție solo a artistei la Estopia – care a coincis atunci chiar cu deschiderea galeriei – Andrada Feșnic revine la București cu o nouă serie de lucrări realizate integral pe durata ultimului an.

27
/11
/20

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor.

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]