ZØLTAN a lansat „Ai Ki Narabi”, un single care îți trezește simțurile
https://www.ziarulmetropolis.ro/zoltan-a-lansat-ai-ki-narabi-un-single-care-iti-trezeste-simturile/

ZØLTAN îşi marchează evoluţia artistică şi compoziţională printr-un nou single, „Ai Ki Narabi”, care vorbeşte despre nevoia de unitate şi de întoarcere către latura umană a firii.

Un articol de Liliana Matei|12 iunie 2022

De influență art-pop, acest nou single, pe cât de profund, pe atât de catchy, iar asta datorită refrenului ce ți se întipărește în minte, cheamă către acel soi de unitate primordială. ZØLTAN a lucrat această piesă alături de Andra Zelenak, Roxana Zăpârțan și Mishu Călian, planul vocal fiind construit astfel pe temelia a patru voci. Astfel, piesajul sonor a căpătat extra mundane, atemporale. Ritmul sacadat cu accente tribale al tobelor vine să întărească, cumva, drumul acesta către rădăcinile încă pure ale trăirilor umane.

Elementele electro din sculptura sonică a orhestrei simfonice creează legătura cu lumea modernă. „Ai Ki Narabi” este o compoziție plină de mister care plasează lumea aceasta în rolul unui personaj dostoievskiean, etern neliniștit și mereu mâncat de oameni, din interior. O poveste pe care ZØLTAN reușește să o înveșmânteze în straie alese pictate-n nuanțe vesele de hit.

Clipul piesei, prin cromatica sa, te împinge să cauți printre țesăturile de alb și negru, înțelesuri care să-ți coloreze și să-ți lumineze această lume golită de afecte. Videoclipul reprezintă, practic, cea de-a patra colaborare între ZØLTAN și regizorul Vlad Cătană (ColorS Media), o întâlnire ce consolidează tot mai bine temelia imagistică a proiectului ZØLTAN. Tonurile închise și umbrele accentuate creează în jurul compozițiilor propuse de artist un soi de mister și de eleganță care atrag.

Credite:
Muzică & versuri – ZØLTAN
Producție – ZØLTAN & Arnold Vígh
Featured artists – Andra Zelenak, Roxana Zăpârțan & Mishu Călian
Chitară – Dragoș Geomolean
Mix & master – Arnold Vígh / MixFactor Studio
Studio – Andrei Bobiș / Cirkular
Mulțumiri speciale – SilverHill Studio, Attila Szabó & Mishu Călian
Video – CTN Vlad / ColorS Media
Extra mulțumiri – Lucian Chirilă / TMS Cluj

Il puteți urmări pe ZØLTAN:
Website: http://www.zoltan.rocks
Facebook: https://www.facebook.com/zoltan.rocks
Instagram: https://www.instagram.com/szoltan
Spotify: http://bit.ly/ZolSpotify
Youtube: http://bit.ly/ZolTube

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

31
/07
/22

„Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea“, scrie soprana Angela Gheorghiu într-o postare pe contul ei de Facebook.

21
/07
/22

Cea de-a IV-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland va avea loc în perioada 22-31 iulie 2022 și continuă să aducă în atenția publicului, ca destinații culturale, orașele Brașov și Sighișoara, dar și câteva sate pitorești din Transilvania, unele dintre ele aparținând patrimoniului universal celebrat la nivel internațional: Prejmer, Hălchiu, Criț, Meșendorf, Viscri și Prod.