Cainele gradinarului, de Lope de Vega, deschide anul universitar şi stagiunea UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/cainele-gradinarului-de-lope-de-vega-deschide-anul-universitar-si-stagiunea-unatc/

Miercuri, 1 octombrie, de la ora 11.00, la sala Atelier, va avea loc deschiderea anului universitar 2014-2015. Seara, de la ora 19.00, la Palatul Naţional al Copiilor, sala Ion Cojar, iubitorii teatrului sunt aşteptaţi (şi) la deschiderea stagiunii UNATC I.L.Caragiale, prin premiera spectacolului ”Câinele grădinarului” de Lope de Vega.

Un articol de Petre Ivan|29 septembrie 2014

Spectacolul este susţinut de anul III Arta Actorului, coordonatori ai proiectului fiind prof.univ.dr. Ștefan Velniciuc, lect.univ.dr. Puiu Șerban, asist.drd. Raluca Ghervan şi coordonator de an prof.univ.dr. Doru Ana.

„Un câine care nu mănâncă legumele din grădină, dar nici nu lasă pe altcineva să se apropie de ele” – este o metaforă ce traduce bine situația personajelor din piesa de teatru „Câinele grădinarului”, de Lope de Vega.

Cine s-a găsit vreodată într-o situație similară este invitat să urmărească, în acest spectacol, răzvrătirea „crudităților” împotriva soartei lor, pe muzica celor mai iubite șlagăre ale tuturor timpurilor. O comedie savuroasă în care se cântă, se dansează și se dezbat probleme existențiale.

INFO

Cainele gradinarului, de Lope de Vega

Coordonator de an: prof. univ. dr. Doru Ana

Regia: lector univ. dr. Șerban Puiu

Asistent regie: drd. Raluca Ghervan

Coordonator proiect: prof. univ. dr. Ștefan Velniciuc

Cainele gradinarului

Cainele gradinarului

DIANA – Teodora Daiana Păcurar

TEODORO – Daniel Nuță / Adrian Gheorghe

MARCELA Valeria Stoian / Oana-Maria Dragne

TRISTAN Șerban Chițu / Iulian Burciu

DOROTEEA Oana – Maria Dragne / Valeria Stoian

OTAVIO   – George Burcea

Marchizul RICARDO – Vlad Ianuș

Contele FEDERICO   – Mihail Eftimie

Fabio – Vlăduț Binzoiu

CELIO – Vlad Jinga

Light design – Cristi Niculescu

Sound design – actorii

Palatul Național al Copiilor – Sala Ion Cojar

1 şi 2 octombrie, de la orele 19.00

Foto: Cainele gradinarului – UNATC

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.