Claudiu Bleonț, într-o nouă premieră – ,,Elefantul din camera”, pe scena Naționalului din Craiova
https://www.ziarulmetropolis.ro/claudiu-bleont-intr-o-noua-premiera-elefantul-din-camera-pe-scena-nationalului-din-craiova/

ELEFANTUL DIN CAMERĂ (sau The Vibrator Play), de Sarah Ruhl (USA), este o comedie neagră despre intimitate şi electricitate, ultima înţeleasă ca adjuvant al… intimităţii de cuplu. Pe la 1880, în zorii erei electricităţii, apăreau bizare fapte istorice conform cărora medicii foloseau vibratoare pentru a trata femeile „isterice” (şi chiar pe unii dintre bărbaţi). Spectacolul îi are în centrul „electricităţii” pe Doctorul Givings şi pe soţia acestuia şi modul în care noua lui terapie le afectează întreaga viaţă domestică.

Un articol de Petre Ivan|31 martie 2017

Într-un mod aparent perfect, într-o casă victoriană înstărită, arătosul gentleman-om de știință Dr. Givings a inventat (cu cele mai inocente intenții) un dispozitiv extraordinar pentru tratarea „isteriei” la femei (și, ocazional, la bărbați): vibratorul.

Mereu prin preajma laboratorului doctorului, tânăra și energica lui soție încearcă din răsputeri să se apropie de fiica lor nou-născută și se întreabă ce se întâmplă mai exact în „camera alăturată”.

Când o nouă pacientă „isterică” și soțul acesteia aduc o doică, dar și propria lor relație complicată în casa doctorului, Dr. și Doamna Givings trebuie să-și examineze natura propriului mariaj și să înțeleagă ce înseamnă cu adevărat să iubești o persoană. Nu doar „electric”…

Distribuția: Claudiu BLEONȚ, Cerasela IOSIFESCU, Iulia LAZĂR, George Albert COSTEA, Angel RABABOC, Vlad UDRESCU, Iulia COLAN, Alina MANGRA.

Regia artistică, traducere și adaptare – Dragoș MUȘOIU, asistent de regie – Cătălin VIERU, decor -Andreea Simona NEGRILĂ, Costume – Elena GHEORGHE, muzica – Tibor CARI.

Claudiu Bleonț despre ,,Elefantul din cameră

L-am întâlnit pe Claudiu Bleonț, actorul care interpretează personajul doctorului Givings, între două repetiții pentru piesele în care joacă și am profitat de ocazie ca să înțelegem mai multe despre acest Elefant misterios:

Elefantul din camera

Elefantul din camera

Cum a fost prima întâlnire dintre actorul Claudiu Bleonț și ,,Elefantul din cameră ?

Claudiu Bleonț: Întâlnirea cu Elefantul a fost înfricoșătoare….pentru că s-a stecurat cu Trompa în creierul meu și a supt înfometat și bruma de substanță pe care o mai aveam….lăsâdu -mă dezgolit să mă accept așa cum sunt!

Ați mai jucat în regia lui Alexandru Mușoiu și în ,,Spargerea” cât de diferit l-ați găsit acum?

Claudiu Bleonț: Dragoș Mușoiu după Spargerea a condus „Elefantul din cameră sau The Vibrator Play ” așa este titlul exact al piesei, cu intuiția unei Călăuze în labirintul mitologic al subconștientlui uman! WOW!

Textul Sarei Ruhl a fost nominalizat la Premiul Pulitzer, în ce fel l-ai perceput?

Claudiu Bleonț: Să primești la 40 de ani, de la două din cele mai importante Fundații pentru  literatură și artă din lume și din America, pentru piesa de teatru scrisă de tine ” Elafantul din cameră sau The Vibrator Play”   odată suma de 900.000 $ și apoi 200.000$ ca recunoaștere a valorii acestei piese de teatru , cred că spune TOT.

Elefantul din cameră se va juca pe 6 si 11 aprilie pe scena Teatrului Național ,,Marin Sorescu” din Craiova.

Foto: Elefantul din camera – Teatrul National din Craiova

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.