Cocoselul neascultator pleacă la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/cocoselul-neascultator-pleaca-la-braila/

În plină caniculă, Teatrul Excelsior pleacă la drum cu un spectacol-fenomen, “Cocoşelul neascultător”, care poartă marca de geniu a regretatului actor, regizor şi fondator al acestei instituţii, maestrul Ion Lucian.

Un articol de Petre Ivan|10 august 2014

Teatrul Excelsior este invitat la prima ediție a Festivalului Național pentru Copii “Cărăbuș”, de la Brăila, care va avea loc între 13 și 17 august.

Noul director al Teatrului Excelsior, actorul Adrian Găzdaru, a ținut să fie prezent la acest eveniment organizat de Teatrul de Păpuși din Brăila, în cadrul “Zilelor Municipiului Brăila”, orașul său de suflet.

Pe 15 august, la ora 17.00, în Parcul “Monument”, cei mici, dar și cei mari, se vor întâlni cu personajele haioase și mereu puse pe șotii din “Cocoșelul neascultător”. Un muzical plin de culoare, strălucire și dinamism, care va aduce zâmbetul pe buzele tuturor celor prezenți la această sărbătoare a copilăriei și a poveștilor fermecate.

Cocoselul Neascultator

Cocoselul Neascultator

Este cel mai longeviv spectacol al Teatrului Excelsior, fiind itinerat în majoritatea teatrelor din România și în alte șapte țări, din Canada până în Japonia.

Spectacolul are şansa unei muzici extrem de antrenante, creată de un as al scenei, actorul Vasile Menzel. Dar, nimic din toate aceste minunății nu ar putea ajunge la dumneavoastră, fără trupa talentată a Teatrului Excelsior, alcătuită din Mihaela Coveșeanu (Cocoșelul), Ciprian Cojenel (Ursulețul), Cosmina Dobrotă (Motănelul), Stelian Milu (Vulpoiul), Veronica Popescu (Mămuța Lăbuța) și Marian Rădulescu (Corbul).

”Cocoșelul neascultător” a fost distins cu numeroase premii, fiind apreciat de generații și generații de copii, părinți și bunici, iar destinul lui fabulos continuă acum pe malul Dunării.

Foto: Cocoselul neascultator – Teatrul Excelsior

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.