cont(r)ACTe – premieră la Teatrul ACT
https://www.ziarulmetropolis.ro/contracte-premiera-la-teatrul-act/

Teatrul ACT este gazda unui spectacol nou în regia lui Cristi Juncu: cont(r)ACTe. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19:00.

Un articol de Elena Simion|13 decembrie 2013

Teatrul Act din Bucureşti este gazda unui spectacol nou în regia lui Cristi Juncu: cont(r)ACTe. Avanpremiera va avea loc sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 19.00.

Spectacolul este simplu, static, dar intens, deoarece suprinde o problemă actuală: relația tensionată dintre șef și angajat. Orice nou angajat dorește să promoveze, iar în acest scop face compromisuri, uitând că la un moment dat, munca în exces îl va dezumaniza.

„E un fapt binecunoscut că un procent foarte ridicat al tinerilor absolvenți de facultate îl reprezintă cei al căror vis e angajarea, urmată de o carieră strălucită, în cadrul unei companii de top. Prin intermediul unei tinere ambițioase căreia nu-i aflăm decât prenumele, Ema, dramaturgul britanic Mike Bartlett ne introduce în dedesubturile parcursului unei astfel de cariere“, declară Cristi Juncu, regizorul spectacolului.

„Din acest punct de vedere, cont(r)ACTe poate fi considerat nu doar un spectacol de teatru, ci și oportunitatea de a asista la un workshop de perfecționare, la un training. (…) Vă deconspir preambulul: la scurt timp după angajare, Ema e chemată pe neașteptate în biroul celei de care depinde de acum viața ei- Şefa.”

Textul lui Mike Bartlett se joacă în Anglia, chiar în birourile directorilor de firme, iar impactul asupra publicului este de la sine înțeles. Chiar dacă la noi abia se înrădăcinează tradiția corporatistă, mulți spectatori se vor regăsi în acest spectacol.

cont(r)ACTe

Afişul spectacolului cont(r)ACTe

Scenografia lui Cosmin Ardeleanu este destinată să accentueze stările interioare, să evidențieze gândurile, deoarece este un spectacol cu două personaje, făcut matematic, cu o relaționare de tip ping-pong.

Cele două personaje sunt interpretate de Theodora Stanciu (Şefa) și Diana Cavallioti (Ema), care au repetat sub îndrumarea lui Cristi Juncu, un regizor care montează prin tot mai multe teatre.

„Îmi place foarte mult că e genul de spectacol în care contează gândul pe care vrei să-l transmiți în spatele cuvintelor”  ne-a  declarat actrița Theodora Stanciu.

cont(r)ACTe face parte din categoria spectacolelor care încep normal, cu replici obișnuite, amuzante, dar care te trimit acasă cu multe gânduri și întrebări. „Mi-a făcut mare plăcere întâlnirea cu Cristi Juncu, un regizor care lucrează foarte mult pe despicarea firului în patru, iar un teatru de gând și de stare îmi lipsea” mai spune actriţa Theodora Stanciu.

Info :

cont(r)ACTe  de Mike Bartlett

Regia și traducerea: Cristi Juncu

Scenografia: Cosmin Ardeleanu

cu: Theodora Stanciu, Diana Cavallioti/ Irina Antonie

O producție: ArCuB și Teatrul Act

Avanpremieră: 14.12.2013, ora 19.00, Teatrul ACT  – Calea Victoriei 126, Etaj II, Sector 1, București. www.teatrulact.ro. Informații și rezervări: [email protected] Telefon: 0723.10.31.03 / 021 310.31.30

Foto credit: Cosmin Ardeleanu, contr(ACT)e

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.