DreamHack, festivalul jocurilor electronice, începe vineri la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/dreamhack-festivalul-jocurilor-electronice-incepe-vineri-la-bucuresti/

Festivalul jocurilor electronice DreamHack Bucharest, ajuns la cea de-a cincea ediţie, începe vineri şi va include, timp de trei zile, patru turnee internaţionale şi cinci competiţii naţionale de sporturi electronice, în care vor evolua peste 400 de jucători români şi străini.

Un articol de Petre Ivan|23 aprilie 2015

Ajuns la a cincea ediţie, festivalul digital DreamHack Bucharest 2015 va transforma Capitala României în centrul universului sporturilor electronice timp de trei zile (24 – 26 aprilie), la Sala Polivalentă.

Fanii sporturilor electronice vor avea ocazia să se întâlnească cu vedete internaţionale şi naţionale, dar şi să-şi demonstreze propriile abilităţi în competiţiile organizate în cadrul evenimentului.

Programul DreamHack Bucharest 2015 include patru turnee internaţionale şi cinci competiţii naţionale de sporturi electronice, cu premii de peste 250.000 de euro, în care vor evolua peste 400 de jucători români şi străini.DreamHack

DreamHack Bucharest este organizat de către compania Computergames.ro, prin brandul său e-sport-PGL.

DreamHack deţine recordul mondial Guinness la categoria Cel mai mare festival digital din lume. În 2013 au fost 17.403 de sisteme conectate la DreamHack Winter în Suedia.

Un concept creat de suedezi, festivalul s-a extins rapid în mai multe ţări din Europa, inclusiv România.

DreamHack Bucharest este organizat din 2012, devenind rapid unul dintre cele mai cunoscute festivaluri digitale din întreaga lume desfăşurat în afara Suediei.

Primul DreamHack Bucharest a avut loc în octombrie 2012. La ediţia inaugurală au participat 5.000 de spectatori, iar valoarea premiilor a fost de 31.000 de euro.

În 2013, DreamHack Bucharest a găzduit 12.000 de spectatori, iar valoarea premiilor a crescut şi ea la 60.000 de euro. În 2014, cele două ediţii au adunat 45.000 de spectatori şi o valoare totală a premiilor de 250.000 de euro.

Foto: DreamHack – dreamhack.ro

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.