GALA HOP 2013 „Tom Hanks“ o place pe Lia Bugnar, iar „Elvis“ e fanul lui Purcărete
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-hop-2013-tom-hanks-o-place-pe-lia-bugnar-iar-elvis-e-fanul-lui-purcarete/

Absolvenţii care au participat la Gala Tânărului Actor Hop de la Costineşti (4-8 septembrie) vorbesc despre modelele lor. Cine îi inspiră zi de zi? Care sunt idolii lor?

Un articol de Judy Florescu|9 septembrie 2013

GALA HOP 2013 Absolvenţii care au participat la Gala Tânărului Actor Hop de la Costineşti (4-8 septembrie) vorbesc despre modelele lor. Cine îi inspiră zi de zi? Care sunt idolii lor?

Ziarul Metropolis a stat de vorbă cu tinerii actori care au personificat vedete precum Elvis, Tom Hanks, Marlene Dietrich sau Frida Kahlo, la actuala ediţie a galei.

Pentru rolul din „Bucăţi“ de Lia Bugnar, precum şi pentru întruchiparea lui Tom Hanks, actorul Anghel Damian a primit Premiul Festivalului Comediei Românești festCO și Premiul Yorick, oferit de către revista Yorick prin Editura Nemira. Anghel Damian, absolvent UNATC, mărturiseşte că prima sursă de inspirație a fost tatăl lui.

„De la el am căpătat microbul, dacă se poate spune așa. Apoi mă gândesc la Lia Bugnar, regizoarea care mi-a oferit debutul în teatru, chiar dacă nu într-un teatru instituționalizat, ci într-un teatru independent. Am jucat în spectacolul «7 dintr-o lovitură» scris și regizat de ea. A fost punctul de pornire pe acest drum, iar Lia Bugnar este o sursă de inspirație continuă“.

GALA HOP 2013

Actorul Anghel Damian, în rolul lui Tom Hanks la Gala Hop 2013

Spectacolele în care îl puteți vedea pe Anghel Damian la București sunt „7 dintr-o lovitură“ de Lia Bugnar și „Pisica verde“ regizat de Cristi Juncu, spectacol premiat de Ziarul Metropolis la secţiunea grup, la actuala ediţiei a Galei Hop. „Pisica verde“ a câştigat un contract cu Teatrul Metropolis din Bucureşti şi se va juca pe scena acestui teatru, în stagiunea 2013-2014.

„Elvis“, înnebunit după „Faust“, la Gala Hop 2013

Actorul Dumitru Georgescu (foto în deschiderea articolului) a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun actor la secțiunea individual, pentru rolul din propria sa compoziţie, „Gabriel”, precum şi pentru întruchiparea lui Elvis Presley. Acest premiu a fost acordat ex aequo actorilor Dumitru Georgescu şi Ioan Paraschiv.

Dumitru Georgescu, absolvent al Universităţii de Arte „George Enescu“ din Iași, spune că inspirația lui în carieră este Silviu Purcărete. A avut norocul să participe la repetiţiile lui şi a făcut şi figuraţie într-un spectacol făcut de regizor.

Citiţi şi: GALA HOP 2013 Asaltul creativ al unei supergeneraţii de actori

„M-am dus special la Sibiu de două ori ca să văd «Faust», montat de el. Mi-aș dori să lucrez cât mai mult cu Silviu Purcărete, fiindcă am ce învăța. N-am mai întâlnit până acum un regizor care să aibă atâta calm, să stea să-ţi explice fără să te jignească“.

Dintre actriţe, o admiră pe Ofelia Popii. „Mi-ar plăcea să am puterea de a gândi atât de profund un personaj pe scenă“, spune Dumitru Georgescu.

Marlene Dietrich, o femeie genială şi puternică

Premiul Sică Alexandrescu, premiul special al juriului, a fost acordat actriţei Alexandra Caras pentru „Salome”, după o idee de Charles M.Lee, precum şi pentru întruchiparea actriţei Marlene Dietrich.

Alexandra Caras, care a făcut Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj–Napoca, mărturiseşte că există foarte mulţi oameni care îi plac, oameni din meseria asta, oameni care nu mai sunt printre noi, oameni pe care îi respectă şi de la care învaţă în continuare.

GALA HOP 2013

Actriţa Alexandra Caras, pe scenă la Gala Hop 2013

„Dar nu pot să zic că am un idol. Nici măcar nu am o inspirație anume, fiindcă tot ceea ce fac eu este bazat pe mine, vine din mine. Mi-e foarte greu să mă raportez la altcineva. De când eram în liceu aveam o pasiune pentru Marlene Dietrich, mi se părea o femeie genială și puternică, iar o trăsătură comună pe care o am cu ea este un soi de rigiditate şi de fermitate“.

Citiţi şi: GALA HOP 2013 Ziarul Metropolis a premiat „Pisica verde“

Actrița Reka Lazslo (foto jos) a primit premiul Vox Maris Grand Resort în valoare de 1.500 de euro, care constă într-un sejur de cinci zile la Costinești, în vara lui 2014. Absolventa Universităţii Babeș-Bolyai din Cluj–Napoca spune că toată inspiraţia ei vine de la Mara Opriș, profesoara ei de la facultate, care se aseamănă foarte mult cu Frida Kahlo, personajul pe care l-a construit şi Reka Lazslo la Gala Hop.

GALA HOP 2013

„Frida Kahlo m-a inspirat de la vârsta de 11 ani. Mi se pare cel mai interesant caracter dintre femei, pentru că e colorat, plin de viață, cu toate că este îndurerat, din cauza unor experiențe grele. Îmi place temperamentul ei“.

GALA HOP 2013

Raul-Krisztian Ciocan (foto sus), şi el tot de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj–Napoca, spune că idolul lui, de la o vreme încoace, este Frank Sinatra, pentru că, din câte a citit despre el, era un om foarte concentrat pe ceea ce făcea și de aceea a avut atât de multe succese. „E o inspirație foarte mare pentru mine faptul că nu a deviat niciodată de pe drumul său“.

GALA HOP 2013

Actriţa Timea Udvari îl imită aici pe Donald Duck

Timea Udvari de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj–Napoca mărturiseşte că cel mai mult o inspiră Meryl Streep. „Îmi place felul în care lucrează. Muncește foarte mult și foarte precis și asta ador la ea. Este foarte devotată“.

Foto GALA HOP 2013: Maria Ştefănescu şi Adi Bulboacă

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriţi-ne şi pe Facebook!

INFO

Ziarul Metropolis a acordat premiul pentru secţiunea grup la Gala Hop spectacolului „Pisica verde“, care va fi preluat în repertoriul Teatrului Metropolis, în stagiunea 2013-2014.

09
/02
/17

E interesant cum karma pieselor și a spectacolelor de teatru se împletește uneori cu viața, în modalități pe care nici autorul piesei, nici cei care au pus în scenă spectacolul, nu au anticipat integral. Am văzut spectacolul Teatrului de Comedie, ”Suflete moarte” de Gogol (în dramatizarea unui alt rus genial, Bulgakov, și versiunea scenică și regia lui Vlad Cristache) în această perioadă cu profunde mișcări tectonice social-politice în România.

09
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Internațional "George Enescu" se pun în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10,00, în rețeaua Eventim. Peste 3.000 de artiști din întreaga lume vor fi prezenți la București și în alte șapte orașe din țară, în cadrul a 80 de evenimente, la ediția 2017 a Festivalului Enescu (2 - 24 septembrie).

09
/02
/17

"Dansul este o sculptură cinetică, pentru că trupul balerinului adună în el toată tensiunea mişcării. Artistul coregraf este un compozitor al vieţii în mişcare ." - Maestrul Oleg Danovski. În urmă cu un secol, într-o zi de 9 februarie (1917) se năștea, în localitatea Vosnesensk din Ucraina, coregraful și balerinul Oleg Danovski.

09
/02
/17

Teatrul Naţional şi Ţăndărică sunt teatrele bucureştene care au vândut cele mai multe bilete în 2016, potrivit cifrelor obţinute de Agenţia de presă News.ro de la mai multe instituţii de profil din Bucureşti. TNB-ul a vândut, anul trecut, 160.000 de bilete, la care se adaugă alte câteva zeci de mii de invitaţii la spectacolele sale.

09
/02
/17

Astăzi începe cea de-a 67-a editie a Berlinalei. România participă în competiţia principală cu lungmetrajul „Ana, mon amour”, în regia lui Călin Peter Netzer, câștigătorul unui Urs de Aur, cu „Poziția copilului” (2013).

08
/02
/17

21 de lungmetraje de ficțiune, 15 documentare și 52 de scurtmetraje au intrat oficial în cursa pentru nominalizările la Premiile Gopo 2017. Gala Premiilor Gopo, cel mai important eveniment dedicat industriei cinematografice din România, va avea loc pe 21 martie 2017, în București.

08
/02
/17

Luna februarie aduce o nouă premieră pe scena Operei Comice pentru Copii, musicalul Micuța Dorothy, de Marius Țeicu, în regia Antoanetei Cojocaru, pe libretul Silviei Kerim. Premiera are loc sâmbătă, 11 februarie, de la ora 17:00, și duminică, 12 februarie, de la ora 11:00, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii.

08
/02
/17

INIȚIATIVĂ Teatrul Metropolis, condus de George Ivașcu, propune, la zece ani de la înființare, un spectacol aniversar, în care vor juca zece actori de până în 30 de ani, selectați de maeștri ai scenei românești de astăzi în cadrul Galei Metropolis 10 ani, eveniment care a avut loc pe 14 decembrie 2016.

08
/02
/17

Ambasada Republicii Islamice Iran și Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” organizează vineri, 10 februarie, de la ora 14.30, la Sala de Sticlă din Șoseaua Kiseleff nr. 30, vernisajul expoziţiei de artă persană și artizanat organizată în cadrul programului Zilele Culturii Iraniene în România.

08
/02
/17

Editura Humanitas Fiction lansează, astăzi, de la ora 19.00, la Librăria din Cişmigiu, volumul de nuvele istorice Firmanul orb de Ismail Kadare, recent publicat în colecţia Raftul Denisei. La eveniment participă scriitorii Ana Barton şi Vlad Zografi, traducătorul Marius Dobrescu şi editorul Denisa Comănescu.

07
/02
/17

Corul „Preludiu” condus de maestru Voicu Enachescu concertează în proiectul Clasic e fantastic. Cum să înţelegem muzica. Evenimentul va avea loc duminică, 19 Februarie 2017, între orele 11:00 – 13:00, la Sala Mare a Ateneului Român.

07
/02
/17

Când tradiţia îţi rămâne străină, când te crezi demiurg, în măsură să hotărăşti soarta a milioane de oameni, poţi desfigura un oraş. Consecinţe nebănuite se întind apoi pe zeci de ani. Aşa s-a întâmplat cu Bucureştiul nostru, supus unui experiment de „sistematizare” barbară care i-a adus o tristă faimă: oraşul cu cele mai cumplite distrugeri în vreme de pace.

07
/02
/17

Într-o zi de 7 februarie Charlie Chaplin debuta în rolul care îi va aduce celebritatea, micul Vagabond - Charlot. Tot într-o zi de 7 februaraie  faimosul cuplu Stroe şi Vasilache prezenta în premieră "Bing-bang", primul film sonor realizat la Bucureşti cu o aparatură construită de inginerul roman Argani.

06
/02
/17

Dublă aniversare pe TVR 2, în această seară (6 februarie), de la ora 21.10: "Insula", de Mihail Sebastian a avut premiera în 1947, an în care s-a născut Vladimir Găitan, actor în distribuţia spectacolului. "Insula" a avut premiera acum 70 de ani, în 1947, la Teatrul Municipal, în regia lui Mircea Șeptilici.