Gala Tânărului Actor HOP, live de la Costinești, în septembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-tanarului-actor-hop-live-de-la-costinesti-in-septembrie/

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, domnul Miklós Bács, prof.univ.dr. habil. la Facultatea de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

Un articol de Petre Ivan|6 august 2017

Tema, probele alese, juriile şi pregătirea intensă până la debutul concursului, atelierele şi, mai ales, concursul în sine, toate sunt mici hopuri sau întâlniri formatoare ce reprezintă un parcurs firesc la finalul căruia actorii de la HOP au în portofoliu o mapă profesională care îi prezintă şi reprezintă.

Tema ediţiei din acest an este SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov.

După preselecţiile care au avut loc la mijlocul lunii iulie la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” din Bucureşti, juriul alcătuit din actriţa Maia Morgenstern, actorul Marcel Iureş şi regizorul Petru Vutcărău, a selectat 12 concurenţi la secţiunea individual şi 2 (două) grupuri în concurs.

În perioada 1 – 4 august toţi finaliştii Galei HOP 2017 au fost consiliaţi pentru realizarea unor portofolii care să-i reprezinte, au participat la o sesiune foto şi un atelier de actorie-film, împreună cu regizorul Cristian Pascariu, directorul de imagine Alexandru Brendea, artistul fotograf Adi Bulboacă şi producătorul Andrei Stehan.

Colegii de la Revista THESPIS 2017, Eliza Ceprăzaru, Corina Predescu şi Maria Popovici – proaspăt absolvente ale studiilor de licenţă, specializarea Teatrologie – Management Cultural, din cadrul Departamentului de Artă Teatrală a Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu sunt cu ochii pe ei până la finalul concursului pentru dialoguri şi interviuri. Pentru a reda atmosfera de la HOP.

Vă invităm să fiţi aproape de tinerii artişti, să-i cunoaşteţi, să-i urmăriţi în concursul transmis live pe internet. Şi apoi să-i votaţi.

 EU şi HOP. Până în data de 14 august, concurenţii se recomandă şi îşi dezvăluie aşteptările lor de la HOP răspunzând, pentru început, la câteva întrebări: Care consideri că e marea provocare pe care ţi-o oferă concursul de la Marea Neagră? Ce aşteptări ai de la Gala HOP? Ce frază dintr-o piesă celebră visezi să rosteşti cândva pe scenă?, etc.

Toate detaliile pe  www.galahop.ro.

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro!

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.