Încep înscrierile pentru concursul de proiecte ”9G la TNB”
https://www.ziarulmetropolis.ro/incep-inscrierile-pentru-concursul-de-proiecte-9g-la-tnb/

Înscrierile pentru concursul de proiecte ”9G la TNB”, care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol, se pot face în perioada 7 martie-7 aprilie, anunţă Teatrul Naţional ”I.L. Caragiale” Bucureşti.

Un articol de |7 martie 2017

Încep înscrierile pentru concursul de proiecte ”9G la TNB”. Teatrul Naţional “I. L. Caragiale” din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava”, lansează a IV-a ediţie a programului ”9G la TNB (Noua Generaţie)”, care se adresează tinerilor creatori de teatru, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta de până în 35 de ani, neangajaţi în instituţii de spectacol.

Programul a fost lansat în ianuarie 2014, până în prezent fiind selectate 15 proiecte, 13 dintre ele fiind incluse în ”Stagiunea 9G la TNB”.

”9G la TNB” se desfăşoară la Sala Mică, spaţiu destinat exclusiv tinerilor artişti.

TNB şi Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală “Ion Sava” vor asigura spaţiul pentru pregătirea spectacolului, la Sala Mică sau într-una dintre sălile de repetiţii ale teatrului, pentru o perioadă de trei săptămâni (dintre care o săptămână pe scena de la Sala Mică).

9G la TNB

(D)efectul Placebo, 9G la TNB

În funcţie de programul de repetiţii al teatrului şi de disponibilitatea spaţiilor (săli de repetiţie, foaiere) sau de dificultatea proiectului propus, timpul acordat pregătirii spectacolului se poate prelungi.

TNB pune la dispoziţie facilităţile tehnice de la Sala Mică, magazia de costume, depozitul de decoruri, recuzita, atelierele teatrului, fără a face nicio investiţie în plus legată de producţia spectacolului, dar şi suportul logistic şi consiliere din partea teatrului.

Spectacolele care rezultă în urma proiectelor selecţionate vor dispune de trei reprezentaţii gratuite, cu intrare liberă, fără plata drepturilor de autor sau a celor conexe.

În urma reprezentaţiilor cu public, şi cu acordul Consiliului artistic al TNB, spectacolul poate fi preluat pentru o stagiune (cu posibilitatea de prelungire a contractului) în repertoriul Sălii Mici, în ”Stagiunea 9G la TNB”, putând beneficia de investiţii minime în producţie, de plata drepturilor de autor, conform reţetei reprezentaţiei şi a încasărilor, şi de promovare.

Condiţii de participare la preselecţia de proiecte: Echipa care propune proiectul trebuie să fie formată din artişti independenţi, absolvenţi ai facultăţilor de profil, cu vârsta maximă de 35 de ani.

Nu există niciun tip de cerinţă sau de restricţie în legătură cu textele înscrise (dramaturgie clasică şi contemporană) sau cu genul de estetică propusă, dar constituie un avantaj conceptul de spectacol care mizează în special pe arta actorului.

Proiectele se vor trimite pe email la adresa: [email protected].

Fişa de înscriere va cuprinde: conceptul regizoral al spectacolului (maxim 2 pag.);  distribuţia, CV-ul membrilor echipei. (Pot fi adăugate linkuri cu înregistrări ale spectacolelor la care au mai lucrat membrii echipei sau pot fi trimise prin transfer spectacole înregistrate). De asemenea, se vor menţiona detaliat necesităţile tehnice ale proiectului.

Piesa, dramatizarea, scenariul (orice text care stă la baza proiectului) trebuie alăturat într-un document separat.

Spaţiul Sălii Mici va fi folosit conform schiţei prezentate pe site-ul TNB (scenă italiană).

Înscrierea proiectelor se face începând cu 7 martie, până la data de 7 aprilie, urmând ca la mijlocul lunii mai (data va fi stabilită în funcţie de numărul proiectelor înscrise) să fie anunţate titlurile şi echipele care au rămas pe lista finală. În urma unei discuţii cu echipele, se vor decide titlurile selectate spre a începe repetiţiile, în prima etapă a programului 9G (conform regulamentului).

Sursa:  news.ro

Foto:  (D)efectul Placebo, 9G la TNB  – tnb.ro

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.