Laboratorul de comedie. Mituri urbane
https://www.ziarulmetropolis.ro/laboratorul-de-comedie-mituri-urbane/

Motto: Scrieţi, băieţi, numai scrieţi bine! Festivalul Comediei Româneşti – festCO ediţia a-XIV-a, care va avea loc în perioada 21-29 mai 2016, continuă provocarea adresată tinerilor dramaturgi prin Laboratorul de comedie.

Un articol de Petre Ivan|26 ianuarie 2016

Tema din acest an își propune revitalizarea istoriei recente a Bucureștiului și se va desfășura sub titlul  MITURI URBANE. POVEȘTI DE BUCUREȘTI, sub coordonarea Conf.univ.dr. Ana-Maria Nistor.

Acest atelier se adresează tinerilor sub 35 de ani interesați de scrierea dramatică.

Scrieți un text de comedie de 15-20 de  pagini (cu diacritice) care să aibă maximum 4 personaje și trimiteți-l pe adresa: Teatrul de Comedie, str. Sf. Dumitru nr. 2, sector 3, cod postal 030079, Bucureşti şi pe mail la adresa [email protected].

Vor fi selectate cele mai bune texte, iar autorii vor participa la Laboratorul de Comedie unde le vor pentru perfecționa în vederea realizării unui spectacol-lectură la Sala Nouă.

Calendar:

1 aprilie: Termen limită înscriere texte

1-10 aprilie: Selecția a 2-4 texte

11-17 aprilie: Laborator, primul modul, noțiuni teoretice

18 aprilie – final de mai: Rescrierea textelor, alegerea regizorilor și a distribuției pentru spectacolul – lectură.

21-29 mai: Repetiții – Spectacol-lectură la Sala Nouă a Teatrului de Comedie.

Foto: Laboratorul de comedie – Teatrul de Comedie

22
/05
/24

În contextul celei mai importante retrospective Brâncuși din ultimele decenii, deschisă la cunoscutul muzeu parizian Centre Pompidou până la 1 iulie 2024, Institutul Cultural Român, cu sprijinul Ambasadei României în Franța, a organizat conferința „Brâncuși Perspective”.

20
/05
/24

„Ideea care m-a urmărit este că şansa picturii mele a fost tocmai dezavantajul de a trăi în Est şi de a participa la toate coşmarurile acestei epoci, care mă urmăresc obsesiv în drama picturii mele.”

20
/05
/24

A 23-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (14-24 iunie 2024, Cluj-Napoca) aduce un omagiu cinematografiei japoneze prin Focus Japonia, un program eclectic care reunește filme de referință din istoria cinemaului, cele mai apreciate producții recente, dar și ateliere și programe speciale.

17
/05
/24

„Furtuna“, spectacolul lui Robert Wilson de la Teatrul Național „Ivan Vazov“ din Sofia, jucat în sala mare a Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, a deschis aseară un festival de elită care se încăpățânează să uimească, să educe, să unească oamenii, de 30 de ani încoace.

16
/05
/24

Cineaști aflați la primul sau al doilea lungmetraj din carieră concurează pentru trofeele competițiilor internaționale ale celei de-a 23-a ediții a Festivalului Internațional de Film Transilvania, care se va desfășura la Cluj-Napoca, între 14 și 24 iunie.

15
/05
/24

Peste 300 de spectacole de teatru de talie mondială, concerte, parade, ateliere, lansări de carte, instalații, călătorii VR vor împânzi întreg orașul Craiova și împrejurimile, în spații convenționale, dar și în cele mai inedite și neașteptate locuri.

14
/05
/24

Centrul de Pedagogie și Studiul Imaginii „Sorin Botoșeneanu” din UNATC „I.L. Caragiale” prezintă vineri, 17 mai, ora 19.00, în Sala Cinema din UNATC, și duminică, 19 mai, ora 20, la cinema Elvire Popesco din București două programe noi de scurtmetraje proaspăt digitizate și remasteriza-te din arhiva universității.

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.