Poetul american, Louis Simpson, deţinător al unui premiu Pulitzer a murit la vârsta de 89 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/poetul-american-louis-simpson-detinator-al-unui-premiu-pulitzer-a-murit-la-varsta-de-89-de-ani/

Poetul american Louis Simpson, câştigător al unui premiu Pulitzer, a cărui operă poetică a explorat adeseori zonele întunecate ale vieţii din suburbiile americane, a murit la vârsta de 89 de ani. Poetul, distins cu premiul Pulitzer pentru poezie în anul 1964, a murit în reşedinţa sa din New York, informează bbc.co.uk. Născut în Jamaica, în […]

Un articol de |19 septembrie 2012

Poetul american Louis Simpson, câştigător al unui premiu Pulitzer, a cărui operă poetică a explorat adeseori zonele întunecate ale vieţii din suburbiile americane, a murit la vârsta de 89 de ani.

Poetul, distins cu premiul Pulitzer pentru poezie în anul 1964, a murit în reşedinţa sa din New York, informează bbc.co.uk.

Născut în Jamaica, în martie 1923, Louis Simpson, fiul unei mame rusoaice şi al unui avocat de origine scoţiană, s-a mutat în Statele Unite ale Americii la vârsta de 17 ani.

Absolvent al prestigioasei Universităţi Columbia, Simpson a debutat în 1949 cu volumul „The Arrivistes” şi a publicat de-a lungul vieţii peste 18 volume de poezie.

Louis Simpson a fost recompensat cu premiul Pulitzer pentru poezie în anul 1964, pentru cel de-al patrulea volum de versuri al său, intitulat „At the End of the Open Road”.

Titlul acestui volum a fost inspirat de poezia „Song of the Open Road”, de Walt Whitman, care prezintă o viziune originală despre o Americă suprasaturată de optimism şi posibilităţi.

Volumul „At the End of the Open Road” include poezia „In the Suburbs”, în care Louis Simpson sugerează pe un ton sumbru că „nu există cale de scăpare” pentru „cei care s-au născut în clasa de mijloc”.

Printre admiratorii poetului american se numără câţiva autori de referinţă din ultimul secol, precum Seamus Heaney, William Matthews şi Sean O’Brien.

În ultimul său volum, „Struggling Times”, publicat în 2009, de editura BOA Editions, Louis Simpson vorbeşte direct şi cu mult curaj despre vârsta lui înaintată şi despre declinul stării de sănătate.

 

Sursa: Mediafax

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.