Microstagiunea Teatrului din Arad la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-clasic-ioan-slavici-din-arad-in-luna-aprilie-la-bucuresti/

În perioada 21-23 aprilie 2017, Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad va susţine patru spectacole pe scenele a două importante teatre din Bucureşti, respectiv Teatrul Odeon şi Teatrul Nottara.

Un articol de Petre Ivan|11 aprilie 2017

Ecarisajul pentru toți de Boris Vian, regia Tudor Lucanu, Bull de Mike Bartlett, regia Bobi Pricop, Orașul nostru adaptare după textul lui Thornton Wilder, regia Cristian Ban și Vârful aisbergului de Antonio Tabares, regia Theodor-Cristian Popescu — patru dintre cele mai noi producții ale instituției — vor oferi publicului din București, pentru doar trei zile, o părticică din atmosfera teatrului arădean.

Vineri, 21 aprilie 2017, ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, iubitorii teatrului pot vedea Ecarisajul pentru toți de Boris Vian. Regia și scenografia spectacolului sunt semnate de Tudor Lucanu, aflat la prima colaborare cu echipa Teatrului în calitate de regizor.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mărgineanu, Ioan Peter, Adriana Ghiniță, Carmen Vlaga-Bogdan, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits, Cosmin Blaga, Marian Parfeni, Ionel Bulbuc, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Angela Petrean-Varjasi, Călin Stanciu și Eric Țuțuianu.

Arad

Bull, de Mike Bartlett

O comedie neagră a cărei acțiune se petrece în 6 iunie 1944, ziua debarcării din Normandia. Un spectacol despre indiferență, despre istorie și istorii, despre un război cu drame adevărate sau insignifiante. Un spectacol al demitizării războiului.

Sâmbătă, 22 aprilie 2017, orele 18.00 și 20.30, la Sala Studio a Teatrului Odeon vor avea loc două reprezentații cu Bull, de Mike Bartlett, spectacol care a avut premiera anul trecut.

O montare pe baza unui text greu de încadrat într-un gen, un fel de darwinism social a regizorului Bobi Pricop, proaspăt nominalizat la Premiile UNITER din acest an.

Din distribuție fac parte actorii: Ovidiu Ghiniță, Alex Mihăescu / Alex Mărgineanu, Carmen Vlaga-Bogdan și Andrei Elek. Scenografia poartă semnătura Velicăi Panduru.

O poveste despre corporatiști și concedieri, despre hărțuirea din multinaționale, dar care ‘abordează o temă mult mai profundă, universală, despre natura umană și despre laturile ei cele mai crude. (Bobi Pricop)

În ultima zi a vizitei Teatrului Clasic Arad la București — duminică, 23 aprilie 2017 — sunt programate două spectacole pe scena Teatrului Odeon.

Arad

Orașul nostru, în regia lui Cristian Ban

La ora 18.00, Sala Studio a Teatrului Odeon găzduiește cea mai recentă producție a teatrului arădean: Orașul nostru, adaptare după textul lui Thornton Wilder, în regia lui Cristian Ban și scenografia Cristinei Milea. Premiera spectacolului a avut loc în pe 26 februarie 2017.

Din distribuție fac parte actorii: Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Alex Mărgineanu, Angela Petrean-Varjasi, Dorina Darie-Peter, Ștefan Statnic, Robert Pavicsits, Roxana Sabău, Călin Stanciu.

De la ora 20.30, la Sala Majestic,  actorii Dorina Darie-Peter, Bogdan Costea, Ioan Peter, Cecilia Lucanu-Donat, Ștefan Statnic, Călin Stanciu vor oferi publicului bucureștean frânturi din actualitatea internațională a mediilor tehnologice, din zarva relațiilor interpersonale a lumii competitive și ostile care ne afectează pe toți.

Este vorba despre spectacolul Vârful aisbergului, de Antonio Tabares, a cărei regie o semnează Theodor-Cristian Popescu. Scenografia este creată de Cosmin Ardeleanu.

Foto: Teatrul Ioan Slavici din Arad – Laurian Popa

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.