Ultimul film cu Philip Seymour Hoffman închide Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-film-cu-philip-seymour-hoffman-inchide-festivalul-anonimul/

Lungmetrajul „Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man”, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat, pe 17 august, în avanpremieră, în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului International de Film Independent Anonimul se va încheia pe 17 august, la Arena Verde Stop din Bucureşti, notează Mediafax.

În „A Most Wanted Man”, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică şi a recupera averea tatălui său.

Prezenţa lui Issa în zonă atrage atenţia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), şeful unei agenţii de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John Le Carré, autor a 23 de cărţi, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care „Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy” şi „Prietenie absolută/ The Constant Gardener”.

„A Most Wanted Man” este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal.

Câştigător al unui premiu Oscar pentru interpretarea sa din „Capote” şi de alte trei ori nominalizat la premiile Academiei americane pentru rolurile sale din „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „Îndoiala/ Doubt” şi „The Master”, Hoffman îşi făcuse deja debutul în regia de film cu „Jack se îndrăgosteşte/ Jack Goes Boating”, în 2010.

Era, de asemenea, un respectat actor şi regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film şi, deşi la început au existat câteva neînţelegeri pe care însuşi regizorul le recunoaşte, la finalul filmărilor acesta afirma că Hoffman, care a murit pe 2 februarie, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată.

Totodată, Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experienţa de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright şi Daniel Bruhl.

Cine este Anton Corbijn

Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, realizându-se documentare ce-l au ca subiect, precum „Shadow Play”.

Este un cunoscut fotograf, dar şi regizor de videoclipuri, printre artiştii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet, Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits şi formaţia U2.

Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile şi conceptele grafice pentru turneele

Anton Corbijn

Anton Corbijn

trupei.

Primul său lungmetraj este cunoscutul film „Control”, despre viaţa lui Ian Curtis, solistul Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian.

În 2010, a urmat filmul de acţiune „Americanul/ The American”, cu George Clooney în rol principal.

„A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni” este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române – coproducător, va avea loc în perioada 12 – 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cu Philip Seymour Hoffman şi Anton Corbijn – cinemagia

22
/06
/17

După ce primul sezon al serialului "Genius", realizat de National Geographic, i-a fost dedicat lui Albert Einstein, sezonul al doilea îl va avea ca subiect pe Pablo Picasso. "Genius" este serialul original cu cea mai mare audiență din istorie a canalului de educație științifică. În SUA serialul a avut în medie 1,8 milioane de spectatori pe episod, dar serialul a fost urmărit în întreaga lume de 45 de milioane de telespectatori.

21
/06
/17

Ultimul film al marelui regizor polonez Andrzej Wajda, "Imaginea de apoi", şi câştigătorul Ursului de Aur la ediţia din acest an a Festivalului de la Berlin, "Despre trup şi suflet", al cineastei maghiare Ildikó Enyedi, se numără printre atracţiile celei de-a patra ediţii a festivalului de film Ceau, Cinema!, care va avea loc în perioada 20-23 iulie la Timişoara şi Gottlob.

21
/06
/17

Legendarul actor britanic Daniel Day-Lewis, care a făcut istorie câștigând trei statuete Oscar pentru cel mai bun actor, a surprins anunțând decizia sa de a părăsi definitiv platourile de filmare. Daniel Day-Lewis "nu mai lucrează ca actor", a declarat purtătoarea sa de cuvânt, Leslee Dart, într-un comunicat citat marți de revista de specialitate Variety.

20
/06
/17

Prima noapte/ First Night, scris și regizat de Andrei Tănase, se califică în cursa pentru nominalizările la Oscarul acordat celui mai bun scurtmetraj de ficțiune, ediția 2018, după ce a câștigat marele premiu al competiției internaționale la Festival International de Cine de la Huesca, ajuns la a 45-a ediție și încheiat la finalul săptămânii trecute în orașul spaniol.

18
/06
/17

Festivalul Internațional de Film NexT anunță o dezlănțuire de forțe mistice în #OrasulNexT. Creaturi fantastice, zâne și câteva vrăjitoare vor lua cu asalt oaza de natură din jungla urbană a Bucureștiului, cunoscută și sub numele de Grădina Botanică.

16
/06
/17

Editura Nemira publică în colecția Yorick de teatru și arte ale spectacolului cartea-eveniment a regizorului Lucian Pintilie, Bricabrac – o ediție revizuită și adăugită de autor. Volumul a fost declarat ”Cea mai bună carte străină” de Sindicatul Criticilor de Cinema din Franţa în 2010.

15
/06
/17

Între 15 și 18 iunie, o selecție de filme din programul Festivalului Internațional de Film Transilvania va rula la Cinema Elvire Popesco, în cadrul Retrospectivei TIFF la București.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.

10
/06
/17

"Sunt mai iubit în lumea întreagă decât în Franţa. Este adevărat. În Franţa, întotdeauna am deranjat", a spus Alain Delon într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, unde primeşte Premiul pentru întreaga carieră la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

09
/06
/17

„Mă simt jenată când aud laude”, spune actriţa Tora Vasilescu într-un interviu pentru Ziarul Metropolis, realizat la Cluj-Napoca. Ea va primi Premiul de Excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), la Gala de închidere care va avea loc sâmbătă seară.