VIDEO Partea a doua a seriei „Wild Carpathia“ va fi difuzată pe 22 iulie, la ICR Londra
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-partea-a-doua-a-seriei-wild-carpathia-va-fi-difuzata-pe-22-iulie-la-icr-londra/

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, „From the Mountains to the Sea”, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, va fi proiectată, pe 22 iulie, la Institutul Cultural Român din Londra.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia”, „From the Mountains to the Sea“, o coproducţie a televiziunii internaţionale Travel Channel, va fi proiectată, pe 22 iulie, la Institutul Cultural Român din Londra.

Partea a doua a seriei „Wild Carpathia” este produsă de Almond Films, va fi difuzată la începutul lui septembrie şi este rezultatul unui acord între Travel Channel şi Autoritatea Naţională de Turism, care include realizarea a două episoade ale documentarului „Wild Carpathia” alături de 24 de materiale video despre diferite aspecte ale turismului românesc.

Opt spoturi

Astfel, vor fi realizate 8 spoturi, cu o durată de câte trei minute, şi 16 spoturi de câte un minut. Prima parte a documentarului „Wild Carpathia” a fost difuzată în 120 de ţări şi în 12 limbi străine pe Travel Channel şi se bucură în continuare de succes, cu 200.000 de accesări pe YouTube şi articole dedicate în media din România şi din Marea Britanie.

După difuzarea primului episod „Wild Carpathia”, în 2011, Travel Channel a colaborat cu Almond Productions pentru realizarea altor două documentare de câte 47 de minute (părţile II şi III), alături de cele 24 de filmuleţe promoţionale.

O imagine a României

„Wild Carpathia” prezintă, în viziunea unui grup de britanici, frumuseţea Munţilor Carpaţi din România, în încercarea de a arăta străinilor minunata diversitate a faunei şi florei din zonă.

Primul episod „Wild Carpathia”, cu o durată de o oră, a prezentat munţii spectaculoşi (Carpaţii Occidentali – Munţii Apuseni) şi pădurile seculare ale Transilvaniei. Casă a lupilor, a urşilor şi a râsului – animal pe cale de dispariţie -, ţinutul este puţin cunoscut de restul lumii, această porţiune din Carpaţi fiind ultima regiune sălbatică nedistrusă din Europa, notează Mediafax.

Info:

Evenimentul este organizat de Ambasada României şi de Institutul Cultural Român de la Londra, cu sprijinul European Nature Trust şi se află sub patronajul ambasadorului României la Londra, Ion Jinga.

Foto credit : captură video „Wild Carpathia Trailer featuring HRH The Prince of Wales”

23
/06
/23

KINOdiseea, cel mai mare festival internațional de film pentru publicul tânăr (copii și adolescenți) din Europa de Sud-Est revine cu o nouă ediţie ALTFEL, între 23 și 25 iunie, la Prăjitoria Buimac din București și Cinema Unirea din Botoșani

21
/06
/23

A zecea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara va celebra cinematografia norvegiană printr-un focus organizat în parteneriat cu Festivalul Internaţional de Film de la Bergen (BIFF). Secţiunea va cuprinde un cineconcert cu o capodoperă a cinematografiei mute, o serie de filme recente şi clasice, precum şi întâlniri cu cineaşti şi experţi norvegieni.

21
/06
/23

Duminică seară, 3200 de spectatori au urmărit filmul Asteroid City (r. Wes Anderson, 2023) în Piața Unirii din Cluj-Napoca, marcând astfel finalul unei noi ediții spectaculoase a Festivalului Internațional de Film Transilvania (9 – 18 iunie)

13
/06
/23

Una dintre cele mai importante instituții ale cinematografiei, The International Cinema Technology Association (ICTA) și-a anunțat recent câștigătorii EMEA Awards. Premiul central a fost acordat multiplexului Cineplexx Ljubljana (Slovenia) la categoria „Cel mai bun cinematograf nou construit al anului".

10
/06
/23

200 de filme din 45 de țări, 380 de proiecții, peste 1000 de invitați – sunt doar câteva dintre cifrele ediției Festivalului International de Film Transilvania care și-a deschis porțile vineri, 9 iunie.