Zi că-ţi place!, cu Meda Victor, Mircea Albulescu şi George Ivaşcu, luni, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/zi-ca-ti-place-cu-meda-victor-mircea-albulescu-si-george-ivascu-luni-la-tvr/

Iubitorii de teatru pot revedea luni, 3 noiembrie, de la ora 20.10, la TVR 2, TVR HD şi online pe TVRplus.ro, filmul „Zi că-ţi place!”, realizat de Casa de Producţie TVR anul trecut după piesa omonimă a lui Valentin Nicolau, în regia lui Cornel Mihalache.

Un articol de Ziarul Metropolis|31 octombrie 2014

Filmul, care a avut premiera tv în data de 13 ianuarie 2014, la TVR 2, TVR HD și TVRplus.ro, îi are în distribuţie pe Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivaşcu, Marius Stănescu şi Constantin Cojocaru.

„Filmul nostru nu e un documentar, cu toate că foloseşte imagini din arhivă. Nu e o ficţiune doar pentru că sunt şase actori frumoşi. Filmul meu este ca viaţa noastră, un amestec de realitate şi ficţiune. Ce credem noi că e aleatoriu e scris demult, ce vedem că e perfect şi fix este, poate, de o stranie improvizaţie. Trăim docu-ficţionar. Suntem personaje într-un docu-fiction. Şi ne şi place” (Cornel Mihalache)

„Acţiunea se petrece seara, târziu, în garsoniera unei femei singure. Acolo există un televizor şi un pat. Uneori, pe orice canal ai da, priveşti aceeaşi Zi ca-ti place!emisiune, oricum te-ai cuibări în pat, el rămâne gol.”

Astfel îşi începe autorul Valentin Nicolau piesa de teatru (pentru scenă sau ecran) ZI CĂ-ŢI PLACE. Lucruri simple, relaţii simple. O cameră, o femeie, un pat şi un televizor. De 25 de ani suntem sub supravegherea unui televizor. Cine are telecomanda în mână devine împărat. Telecomanda devine sceptru…

„Zi că-ți place” de Valentin Nicolau – adaptare pentru ecran de Cornel Mihalache

Cu: Meda Victor, Mircea Albulescu, Radu Amzulescu, George Ivașcu, Marius Stănescu, Constantin Cojocaru

Sunet: Valentin Bartolomeu. Coloană sonoră: Răzvan Ionescu. Montaj: Robert Kallos.

Imagine: Dan Constantinescu Jr, Andrei Lupu

Decor şi Regie: Cornel Mihalache

Foto: Zi că-ţi place, Mircea Albulescu – TVR

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.