„10 pentru BAC” la Arte dell’Anima
https://www.ziarulmetropolis.ro/10-pentru-bac-la-arte-dellanima/

Asociaţia Arte dell’Anima a demarat proiectul educaţional „10 pentru BAC”, realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în scopul promovării creaţiei româneşti.

Un articol de Liliana Matei|19 ianuarie 2021

Importanți autori români vor fi aduși în dezbatere prin ateliere de lectură: Mihai Eminescu, Ion Luca Caragiale, Marin Preda, Camil Petrescu etc.

Proiectul propune ateliere de lectură pornind de la  materia pentru examenul de bacalaureat, la care vor participa actori profesionști: Andreea Bibiri, Adrian Ciobanu, Lucian Iftime și Vlad Lință. Regizorul spectacolelor lectură este Mara Oprea. Irina Cerchia, filolog și teatrolog, va fi moderatorul dezbaterilor.  Echipa de filmare este coordonată de directorul de imagine Ștefan Coman.Managerul proiectului este Crina Lință, actriță și fondatoarea Asociației Arte dell’Anima.

În datele de 21, 22 și 25 ianuarie vor avea loc online cele trei ateliere interactive, pentru elevii claselor IX-XII din Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza” din București.

Spectacolele lectură sunt gratuite, iar la finalul proiectului va fi realizat un material audio-video ce va fi transmis către alte instituții de învățământ.

Pentru mai multe detalii, contactați 0733.060.033 sau e-mail [email protected].

Prin acest proiect, Asociația Arte dell’Anima continuă procesul de dezvoltare a comunității locale, de sprijinire a artiștilor, precum și de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor prin forme de educație non-formală (cursuri de dezvoltare personală, spectacole de teatru educative, etc.). Proiectul este implementat de Asociația Arte dell’Anima și realizat cu sprijinul Ministerului Culturii, în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” și Colegiul Național „Elena Cuza.

Asociația Arte dell’Anima are ca scop promovarea, susținerea și implicarea tinerilor artiști prin activități culturale, dezvoltarea comunității prin activități de educație non-formală și extrașcolară, inițierea și implementarea proiectelor culturale la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: cultură, mediu social și educație.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.