150 de exemplare din bestseller-ul „Jurnalul unui puşti”, cu autograful autorului, îşi aşteaptă cititorii
https://www.ziarulmetropolis.ro/150-de-exemplare-din-bestseller-ul-jurnalul-unui-pusti-cu-autograful-autorului-isi-asteapta-cititorii/

Nu mai puţin de 150 de cărţi având autograful lui Jeff Kinney, autorul bestsellerului „Jurnalul unui puşti”, îşi aşteaptă cititorii. Editura Arthur va pune la dispoziţia fanilor, prin concursuri şi prin intermediul partenerilor, cele 150 de exemplare din volumul 10 al seriei „Jurnalul unui puşti”, Ca pe vremuri (ediţia în limba română, traducere de Andra Matzal), semnate de autor.

Un articol de Liliana Matei|16 decembrie 2015

Vizita în România a lui Jeff Kinney face parte din OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR, turneu mondial de promovare al volumului 10 al seriei, unul dintre cele mai ambițioase campanii de comunicare în rândul literaturii pentru copii (a inclus 15 orașe de pe 5 continente).

Duminică, 6 decembrie, chiar de Moş Nicolae, peste 600 de sute de copii, din Bucureşti şi din întreaga ţară, s-au întânit cu autorul lor preferat la Biblioteca Naţională a României. Îndrăgitului autor american i s-au alăturat Andra Matzal, traducătoarea seriei în limba română, și directorul Grupului Editorial Art, Dan Iacob, care le-au vorbit copiilor despre fenomenul „Jurnalul unui puști” în România.

Prezenţa copiilor într-un număr atât de mare a fost dovada că volumele lui Jeff Kinney reușesc să conecteze copii din zone diferite ale lumii, adunându-i în jurul aventurile eroului Greg Heffley. Atât Jeff Kinney, cât şi membrii echipei sale de la Abrams Books au fost încântați de primirea călduroasă şi de interesul tinerilor cititori români.

Prezentarea volumelor a fost însoţită de o prezentare în imagini a poveştii peronajului Greg Heffley: de la originea ideilor care au prins viață în seria dedicată îndrăgitului puștiului, până la procesul creativ care a dat naștere unor noi.

A urmat scurta întâlnire cu atașatul cultural al Ambasadei Americane la București, doamna Marjorie Stern, de la American Corner, din cadrul Bibliotecii Naționale a României, unde a fost organizat un atelier de benzi desenate cu ocazia prezenței lui Jeff Kinney.

Autorul, împreună cu echipa sa, au continuat aventura în București cu un tur în London Bus în jurul clădirii Palatului Parlamentului, alături de copii, iar apoi s-au plimbat prin centrul vechi ajungând până la Cărturești Carusel, loc în care Jeff Kinney a avut parte de o supriză pregătită de managerii librăriei.

La ora 15:00 a fost programată și ultima întâlnire cu copiii, de data aceasta cu grupurile organizate prin intermediul școlilor, care a avut loc la sala Media a Teatrului Național București, eveniment la care au luat parte peste 150 de copii. Aici autorul a putut vedea și o scenetă insipirată de aventurile din Jurnalul unui puști 10, Ca pe vremuri, pregătită de tinerii artiști coordonați de membrii asociației Flower Power.

De la ora 18:00, Jeff Kinney s-a urcat din nou în London Bus pentru un tur al Bucureștiului, în compania super-fanilor seriei „Jurnalul unui puști”.

Autorul, împreună cu echipa sa, au plecat luni dimineață la Amsterdam, în Olanda, unde Jeff Kinney va participa la întâlnirile programate pentru această etapă a turului mondial Wimpy Kid Old School Global Tour.

23
/08
/15

Am douăzeci de ani și învăț istoria politică a diferite țări din Europa la Universitatea din București. Am de scris o lucrare de semestru. Trebuie să aleg un stat pe care să îl studiez. Fără absolut niciun motiv, aleg Suedia. Nu am nicio șansă să ajung vreodată în Suedia, cu atât mai mult cu cât nici nu îmi doresc așa ceva.

22
/08
/15

Dirijorul Tiberiu Soare, soprana Valentina Nafornița (live prin Skype de la Viena),dirijorul Kristian Järvi (înregistrare prin Skype), dar și Mihaela Oproiu, manager de proiect la Asociația Cultour pornesc “Pe urmele lui George Enescu” duminică, 23 august,de la ora 11, în cadrul ultimei ediții a Duminicilor Muzicale ale Festivalului Enescu la Librăria Humanitas Cișmigiu.

18
/08
/15

Mi-am făcut de multă vreme un obicei din a le scrie lungi scrisori personajelor de care mă îndrăgostesc. Probabil că nu e un obicei foarte sănătos, există chiar posibilitatea ca un astfel de simptom să anunțe o boală psihică minoră sau mai degrabă nu. Cu siguranță, psihologii sau poate chiar psihiatrii știu mai multe. Nu mă interesează. Nu contează.

18
/08
/15

Târgul GAUDEAMUS Litoral care a însoţit turiştii în vacanţa de la malul mării s-­a încheiat. Aproape 9000 de vizitatori veniţi din toate colţurile ţării au răspuns invitaţiei lansate de Radio România, la o cură estivală de lectură.

15
/08
/15

Editura Polirom a lansat în această săptămână cel de-al doilea volum al recentei colecţii „Studii Româneşti”: Purificarea naţiunii. Dislocări forţate de populaţie şi epurări etnice în România lui Ion Antonescu, 1940-1944 de Vladimir Solonari, în traducerea lui Cătălin Drăcşineanu, disponibil în curînd şi în ediţie digitală.

13
/08
/15

Într-o zi de 13 august s-a născut Alfred Hitchcock, considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti din istorie. Șase dintre filme sale au fost nominalizate la Premiile Oscar: Rebecca (1941), Suspicion (1942), Lifeboat (1945), Spellbound (1946), Rear Window (1955) și Psycho (1961).

12
/08
/15

Într-o zi de 12 august (1913) se năştea Clody Bertola, una dintre marile doamne ale teatrului românesc. Actriţă şi femeie, Clody Bertola şi-a construit o viaţă şi o carieră exemplară rămânând în memoria iubitorilor de teatru prin spectacolele: „Cea din urmă”, „Sfânta Ioana”, „Cum vă place”, „Elisabeta I”, „Opera de trei parale”, „Pescăruşul” sau „Un tramvai numit dorinţă”

10
/08
/15

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România - bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari - turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.

09
/08
/15

Editura Polirom lansează în această săptămînă pe piaţa de carte o nouă colecţie, „Studii Româneşti/Romanian Studies/Études Roumaines/Rumänische Studien”, un proiect ce se adresează specialiştilor, dar şi publicului larg interesat de istoria şi cultura română.

07
/08
/15

"Viaţa şi dragostea în Belle Epoque" este subiectul unei seri pariziene care va avea loc miercuri, 12 august la librăria Humanitas de la Cişmigiu plecând de la excepţionalul roman semnat de Michelle Gable, "Un apartament la Paris".

05
/08
/15

Scriitorul Lucian Dan Teodorovici a fost selectat printre semifinaliştii prestigiosului Premiu Literar al Europei Centrale „Angelus”, Polonia, ediţia 2015, cu romanul Matei Brunul. Din 66 de romane înscrise în competiţie, juriul a selectat 14 titluri, printre care şi romanul lui Teodorovici, unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai noii generaţii.