2.500 de artiști străini și 500 de artiști români, la Festivalul “George Enescu” ediția 2015
https://www.ziarulmetropolis.ro/2-500-de-artisti-straini-si-500-de-artisti-romani-la-festivalul-george-enescu-editia-2015/

După 15 ani de negocieri, Orchestra Filarmonicii din Berlin vine pentru prima oară în România. În premieră, Simfonia a III-a de George Enescu ajunge pe una dintre cele mai importante scene din lume, la Londra

Un articol de Petre Ivan|22 octombrie 2014

Aproximativ 2.500 de artiști străini și 500 de artiști români vin la ediția din 2015 a Festivalului “George Enescu”, cel mai mare eveniment cultural internațional organizat de România și cel mai puternic promotor al creației și valorilor marelui compozitor român, intrat în patrimoniul mondial, George Enescu.

Ediția 2015 va avea loc între 30 august și 20 septembrie, la Sala Palatului și Ateneul Român din București și va găzdui 58 de concerte în săli, precum și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieței Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie, și a ”Bucureștiului Creativ”.

Ediția 2015 a Festivalului Enescu aduce în premieră la București, după 15 ani de discuții, Orchestra Filarmonicii din Berlin va urca pe scena Sălii Palatului pe 3 septembrie 2015, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle.

Orchestra Filarmonicii din Berlin a fost desemnată de prestigioasa revistă britanică “Gramophone” în top 10 cele mai bune orchestre din Europa (2006) și votată a doua cea mai bună orchestră din lume (2008), după Royal Concertgebouw Orchestra Amsterdam – care va concerta de asemenea în cadrul Festivalului Enescu

Dirijorul Simon Rattle

Dirijorul Simon Rattle

2015, pe 19 și pe 20 septembrie.

O orchestra americană de prestigiu vine și ea în premieră în Festival – San Francisco Symphony – și va interpreta și o lucrare de George Enescu.

Festivalul va găzdui 58 de concerte în săli și multe alte evenimente în aer liber, în cadrul ”Pieței Festivalului”, care se va desfășura între 3 și 20 septembrie și a ”Bucureștiului Creativ”, care reunește zeci de artiști și inițiative private și publice deopotrivă.

Celebrul dirijor Zubin Mehta revine în 2015 în Festival, alături de Israel Philharmonic, cu două concerte programate pe 31 august și pe 1 septembrie. Li se alătură formații precum Filarmonica din Viena, Orchestra Operei din München, Staatskapelle Dresden – dirijată de Christina Thielemann, London Symphony Orchestra – dirijata de Iona Marin, Orchestra din Sankt Petersburg, Filarmonica din Viena, Filarmonica din Monte Carlo,

Vor fi prezenți în Festival câştigători ai concursului „George Enescu” : Alexandru Tomescu, Valery Sokolov, Stefan Tarara, Vlad Stănculeasa alături de Agnes Baltsa şi Elisabeta.

Foto: Festivalul “George Enescu” ediția 2015 – festivalenescu.ro

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.