20 de tineri au obţinut Premiile Creativitatii ArCuB – UNATC
https://www.ziarulmetropolis.ro/20-de-tineri-au-obtinut-premiile-creativitatii-arcub-unatc/

Premiile Creativităţii ArCuB – UNATC au fost decernate, vineri seară, la sediul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale”, unui număr de 20 de tineri studenţi, masteranzi, doctoranzi sau absolvenţi ai universităţilor bucureştene.

Un articol de Petre Ivan|12 decembrie 2015

„Pentru aceste premii ale creativității nu există un juriu, pentru că studenții, masteranzii care au fost propuși la aceste premii sunt propuși de structurile universitare de unde provin, pentru că noi am considerat că cei de acolo sunt mult mai competenți și mult mai aproape de eveniment, astfel încât să găsească acele propuneri sau acele proiecte care într-adevăr merită acest titlu și aceste premii”, a declarat, în deschiderea evenimentului, Paul Chiribuță, decanul Facultății de Teatru din cadrul UNATC.

El a precizat că universitățile „sunt cadrul propice cercetării, curajului de a face, de a descoperi și chiar de a greși”, pentru că doar astfel tinerii pot învăța.

Câștigătorii premiilor:

* Mihnea-Grigoraș Gîngioveanu Lupulescu — student la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, specializarea Măsurători terestre și cadastru, pentru proiectul „Tehnici de modelare procedurală pentru crearea de scene urbane 3D. Ansamblul monumental Constantin Brâncuși Târgu Jiu;

* Maria Popa — Universitatea Națională de Arte București, masterand la Facultatea de Artă Democrativă și Design, câștigătoare a premiului în urma rezultatelor foarte bune obținute pe întreaga perioadă a studiilor, a participării la diferite evenimente artistice și expoziții, iar în 2015 a reprezentat Universitatea Națională de Arte București în cadrul Festivalului Internațional de Artă și Design din Torino, Italia;

* Cristina Alexandra Dobrin — Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir”, studentă în anul III la Facultatea de Științe Politice, pentru filmul de prezentare pentru promovarea Universității — „Incursiune în viitorul tău”;

* Andrei Stelian Bejan — Universitatea Tehnică de Construcții București, inginer doctorand, specializarea — Inginerie civilă și instalații, premiat pentru teza de doctorat „Studiul numeric și experimental privind utilizarea materialelor cu schimbare de fază în clădiri și instalații de clădiri”;

* Raluca Straia Andrei — Universitatea Hyperion din București, masterand secția Actorie, pentru prestațiile din producțiile „Furtunoșii” și „Certificat de om simplu”;

* Andrei Marian Niculae — Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, student în anul V la Medicină Generală, pentru activitățile în cadrul Asociației „Cercul de Științe Chirurgicale” și în cadrul Congresului Național pentru Studenți și Tineri Medici, ediția a XVIII-a, martie 2015;

* Vasile Daniel Dascălu — Universitatea Națională de Muzică din București, student Master, Facultatea de Interpretare Muzicală, pentru premiile câștigate la concursuri naționale și internaționale, printre care Premiul I și Premiul Uniunii Criticilor Muzicale din România la Concursul Național „Mihail Jora” 2014;

* Andrei Găitan — Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, student în anul II la Facultatea de Științe Juridice și Administrative, pentru cele patru premii I și un premiu II la Festivalul Național Studențesc de Satiră și Umor organizat de Casa de Cultură a Studenților Târgu-Mureș, în luna noiembrie 2015;

* Răzvan Leucea — Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, masterand la Teoria și practica imaginii, pentru documentarul „Efectul Schweighofer” la Premiile Creativitatii care a participat în calitate de co-regizor.

Universitatea din București, Universitatea Politehnică, Universitatea „Spiru Haret” și Universitatea „Titu Maiorescu” au desemnat câte doi câștigători la Premiile Creativității.

Premianții Universității din București au fost Georgescu Victor Lucian, teolog și doctorand la Facultatea de Teologie Romano-Catolică, pentru Studiul Vechiului Testament și al Limbii Ebraice Biblice, și Alexandru Mexi, masterand la Centrul de Excelență în Studiul Imaginii, Facultatea de Litere — a desfășurat proiecte de cercetare, documentare și restaurare în proiecte precum „Restaurarea grădinilor istorice de la Școala Centrală” și pentru elaborarea proiectului de amenajare arhitectural-peisagistică a terasei bibliotecii Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București;

Universitatea Politehnică i-a desemnat pe Andreea Maidaniuc, doctorand la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor, care a absolut studiile de masterat cu nota 10, și Vladimir-Lucian Ene, inginer doctorand la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, care a realizat o serie de studii de cercetare inovative în domeniul ingineriei materialelor. El a efectuat un stagiu de cercetare la Universitatea Linkoping din Suedia, unde preocupările sale au dus la dezvoltarea unui nou tip de nanomaterial semiconductor electric.

De la Universitatea „Spiru Haret” câștigători au fost desemnați Ioana Popa — studenți în anul II, la programul de studii Pedagogie muzicală. A fost premiată pentru titlul acordat de juriul Galei Premiilor de jazz (Premiile Muzza) — „Revelația anilor 2012, 2013 și în prezent” și tânărul din Ungaria Bialko Istvan, student, anul II, la programul de studii Informatică din cadrul Facultății de Matematică, Informatică și Științele Naturii, pentru proiectul „Imagination, Creativity, Design, Development”.

Universitatea „Titu Maiorescu” i-a desemnat câștigători pe Lidia Calciu — student Facultatea de Psihologie, pentru mai multe proiecte de cercetare, și Gabriel Pîrcălabu — masterand la Facultatea de Psihologie, pentru o serie de proiecte de cercetare și studii.

Ultimii premianți ai serii au fost trei studenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”: Andrei Radu — student anul I Master, Arta Actorului, pentru premii câștigate la Gala Absolvenților UNATC 2015 și la Festivalul Serile Teatrului Studențesc; Răzvan Stoian — premiat pentru cea mai bună creație coregrafică în cadrul concursului „Alt concurs național de coregrafie” desfășurat la CNDB; și Roxana Stroe — pentru scurtmetrajul de licență „Plante perene” și premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc în cadrul Zilelor Filmului Românesc la TIFF — „Black Friday”.

Foto: Premiile Creativitatii ArCuB – UNATC – facebook

14
/11
/14

Deux jours, une nuit / Două zile, o noapte, în regia fraţilor Dardenne, cu Marillon Cotillard (La Vie en Rose, Inception, The Dark Knight Rises), câştigătoarea Oscar-ului din 2008, va avea premiera vineri, 21 noiembrie, distribuit în România de Independenţa Film, după ce anul acesta a făcut parte din Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes.

14
/11
/14

Vineri, 14 noiembrie, începând cu ora 19:30, energia, cultura și educația alternativă prin artă, specifice Festivalului Național de Teatru Ideo Ideis, vin pe scena ArCuB din București, la prima ediție a evenimentului Noaptea Teatru Tânăr. Accesul la eveniment este liber, în limita locurilor disponibile.

14
/11
/14

Folosim în vorbirea curentă mai multe expresii provenite din limba latină și care au rezistat testului timpului, fiind încărcate de semnificații - curriculum vitae, sui-generis, in vino veritas, in extremis, post mortem, hic et nunc, persona non grata, grosso modo etc.

14
/11
/14

În 2009, anul în care s-a stins din viaţă Pina Bausch, una dintre cele mai mari coregrafe şi dansatoare contemporane, Dimitris Papaioannou a realizat un spectacol pe scena Teatrului Național din Atena cu ocazia inaugurării noii „Săli Mari”.

14
/11
/14

Locuitorilor Capitalei li s-a pregătit în această iarnă un nou festival de film, al cărui profil îl constituie scurtmetrajele de comedie: Comedy Short Film Festival @ Plaza România (16 – 22 februarie 2015). Festivalul e organizat sub egida Anchor Grup, o companie ce susține activ artele, și găzduit de Movieplex.

14
/11
/14

Simona Sora este laureata prestigiosului Premiu „Ion Creangă” al Academiei Române pentru romanul Hotel Universal, apărut la Editura Polirom în două ediții (în anul 2012, în colecţia „Ego. Proză”, şi în 2013, în colecţia de bestselleruri a editurii, „Top 10+”).

13
/11
/14

Centrul Cultural German Braşov, cu susţinerea Institutului Goethe Bucureşti şi in parteneriat cu Biblioteca Judeţeană "George Bariţiu" Braşov, vă invită să vizionaţi filme despre Primul Război Mondial, cu prilejul împlinirii unui secol de la izbucnirea conflictului internaţional.

13
/11
/14

Pasionaţii de benzi desenate, filme, seriale şi jocuri video sunt aşteptaţi, de vineri până duminică, la prima ediţie Ice Comic Con, de la Palatul Copiilor din Bucureşti, un eveniment desfăşurat sub egida celei mai mari convenţii de profil din estul Europei - East European Comic Con.