50 de concerte și evenimente la Zilele Nordului. Zdob și Zdub și Subcarpați revin în Poiana Teioasa
https://www.ziarulmetropolis.ro/50-de-concerte-si-evenimente-la-zilele-nordului-zdob-si-zdub-si-subcarpati-revin-in-poiana-teioasa/

150 de lei + taxe e preţul early bird pentru un Full Pass la Zilele Nordului, disponibil până în 17 iulie pe iabilet.ro.

Un articol de Liliana Matei|12 iulie 2021

Din 18 iulie Full Pass-urile vor costa 190 + taxe de lei, iar bilete de zi se vor putea cumpăra numai la fața locului și numai în măsura în care vor mai rămâne locuri disponibile după vânzarea Full Pass-urilor, anunță organizatorii.

Ediția a 8-a a Zilelor Nordului are loc între 27 și 29 august la Darabani, cel mai nordic oraș al României, și în alte comunități din nordul țării. La concertele și evenimentele din agendă sunt așteptați 8000 de participanți din România și Republica Moldova.

Subcarpați, Zdob și Zdub, The Kryptonite Sparks, Baba Dochia și șase trupe din programul Rock Your Highschool vor concerta în Poiana Teioasa, iar Mircea Baniciu, Dan Byron, Doru Trăscău și Andrei Zamfir de la The Mono Jacks vor urca pe scena de la Conacul Balș. Agenda festivalului mai conține spectacole de teatru („O poveste foarte simplă” – Drama Club, „Antisocial” – Atelierul de teatru, „Gewalt la Darabani” – Texte bune în locuri nebune), proiecții de film („Another Round”, „What do you see when you look at the sky?”, „Un triomphe”), expoziții, școli de vară, dezbateri, conferințe și ateliere, tururi ghidate în regiune, clăci pentru reconstrucția celei mai vechi școli sătești din Moldova și competiții sportive (tenis, trail și MTB).

Detalii, aici.

„După un an în care pandemia ne-a obligat să mutăm pe stadion scena mare a festivalului, în august revenim în Poiana Teioasa pentru concertele de vineri și sâmbătă. În deschiderea lor vor urca în premieră pe scenă trupele pe care le selecționăm și apoi antrenăm împreună cu partenerii noștri de la Overground Music în programul Rock Your Highschool, prin care descoperim și promovăm viitoarele mari trupe din România. Un alt reper al ediției din acest an este începerea ateleierlor pentru reconstrucția, folosind exclusiv tehnici și materiale tradiționale, a celei mai vechi școli sătești de stat din Moldova, viitor hub educațional pentru școlile din Nord”, declară Ștefan Teișanu, președintele Asociației Nord.

În timpul zilei participanții la festival pot opta între participarea la competițiile din cadrul Maratonului Nordului (MTB, trail, tenis), la școlile de vară ale festivalului (platforma Cord pentru ONG-uri, Școala pentru Dezvoltarea Moldovei, programul Voluntar în Nord, seria Atelierele Nordului) sau la tururile ghidate în regiune (7 trasee culturale, naturale, de aventură sau agrement în regiune). În fiecare după-amiază au loc Întâlnirile Nordului, dezbateri cu invitații speciali ai festivalului, apoi la Conac încep spectacole de teatru, concerte acustice și proiecții de filme, iar în Poiană, în serile de vineri și sâmbătă, au loc concertele de pe scena mare. Programul festivalului va fi actualizat pe www.zilelenordului.ro, iar abonamentele pot fi deja achiziționate prin platforma www.iabilet.ro.

În prețul unui abonament Full Pass este inclusă camparea gratuită la Darabani pe toată durata festivalului. Între principalele locații de evenimente din festival organizatorii pun la dispoziție microbuze și autobuze pentru transport contra cost, iar masa se poate lua în food-court-ul festivalului, în camping sau la pensiunile din Darabani și din zonă.

Festivalul Zilele Nordului este organizat de către Asociația Nord în parteneriat cu Banca Transilvania, Primăria Darabani, Primăria Pomârla și Overground Music. Partener media principal: Radio Guerrilla. Susținut de: Cadasplan Solutions, Piatra Chiș, Pirania, Aqua Carpatica, VivaFm.

27
/05
/14

Seria de evenimente aniversare ARCUB 18 ani se încheie pe 28 mai, cu un concert de swing, susţinut de Virgil Ianţu, alături de Bucharest Jazz Orchestra. Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB, începând cu ora 20.00. Intrarea este liberă.

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.