91 de ani de la naşterea Maestrului Marin Constantin – Concert Extraordinar
https://www.ziarulmetropolis.ro/91-de-ani-de-la-nasterea-maestrului-marin-constantin-concert-extraordinar/

Sâmbătă, 27 februarie 2016, începând cu ora 16:00, Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti găzduieşte Concertul Extraordinar “Marin Constantin 91”, susţinut de Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Un articol de Petre Ivan|17 februarie 2016

Sub bagheta Annei Ungureanu, discipol și continuator al maestrului Marin Constantin, Corul Madrigal va oferi publicului un program special, ce include atât celebrele creații ale fondatorului, cât și piese care au făcut istorie în repertoriul ultimelor cinci decenii. Evenimentul este prezentat de Sorina Goia, acompaniamentul la pian fiind asigurat de Verona Maier.

Pentru Corul nostru, este cel mai emoţionant concert de pe parcursul întregii stagiuni. Este momentul în care foarte mulţi madrigalişti se reunesc şi sărbătoresc cum nu se poate mai frumos ziua celui care le-a creat un scop în viaţă, în profesie. Madrigalul românesc este marca marelui muzician Marin Constantin, motiv pentru care nu ne dorim să treacă vreun an fără a sărbători ziua de 27 februarie, Ziua Madrigalului. Emil Pantelimon, managerul Corului Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”.

Despre Marin Constantin

Marin Constantin, dirijor și compozitor de notorietate mondială, s-a născut pe 27 februarie 1925, în comuna Urleta, jud. Prahova. A pus bazele Corului Madrigal în 1963, fiind un specialist în muzica renascentistă, cântul gregorian și baroc, precum și muzica tradițională şi contemporană românească.

A fondat Corul Universității din București (1948), Capela Corală “Gheorghe Cucu” (1958) și Corul Național de Cameră „Madrigal-Marin Constantin” (1963).

În perioada 1976-1994, a condus cursuri internaţionale de dirijat şi interpretare corală în Italia, Elveţia, Columbia, Mexic, Ecuador, Luxemburg, Venezuela, SUA, susţinând şi concerte alături de coruri reprezentative din aceste ţări.

Foto: Marin Constantin, Madrigal – madrigal.ro

30
/12
/15

Ziua Culturii Naționale va fi celebrată vineri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la Ateneul Român, prin spectacolul de muzică tradițională și poezie „La porțile ceriului“. Evenimentul îi are ca protagoniști pe Grigore Leșe și invitații săi.

22
/12
/15

Andre Rieu va susține un concert la București pe 11 iunie 2016, în Piața Constituției, biletele având preţuri între 160 şi 800 de lei. Artistul olandez a susținut șapte concerte la București anul acesta în acompaniamentul orchestrei sale, sub privirile a peste 85.000 de spectatori.

22
/12
/15

Grand Cinema & More răsplătește iubitorii de balet cu o experiență unică în luna ianuarie, la Moscova. Câștigătoarea promoției Bolshoi desfășurată în perioada 15 octombrie – 14 decembrie este Elena Carmen Rădulescu, din București, care va viziona spectacolul “Îmblânzirea Scorpiei” din 24 ianuarie 2016, direct pe scena celebrului teatru Bolshoi din Moscova. 

20
/12
/15

Surpriză in Concertul de Crăciun „Grigore Leșe la Sala Palatului“: maestrul Leșe, doctor in muzica, il va avea invitat in spectacol pe tanarul care a reusit sa starneasca cel mai mare val de emotie si sa fie considerat „fenomenul” anului in Romania – moldoveanul Andrei Ioniță.

19
/12
/15

15 februarie 2016 este data la care vor fi anunțați câștigătorii premiilor Grammy, probabil cele mai cunoscute și importante distincții din industria muzicală. Printre numeroase alte categorii, și cea dedicată muzicii clasice; printre nominalizări, mai multe discuri la care am avut acces și din România, difuzate și la Radio România Muzical.

18
/12
/15

Filarmonica „George Enescu” anunţă marţi, 22 şi miercuri, 23 decembrie două concerte extraordinare în care Orchestra simfonică şi Corul îl vor avea la pupitru pe maestrul francez de origine română Vladimir Cosma. După o absenţă de peste 50 de ani, în anul 2011 maestrul a revenit pentru prima oară în România şi a apărut tot pe scena Ateneului Român, într-un concert al Filarmonicii.

17
/12
/15

Papa Francisc a împlinit astăzi, 17 decembrie, vârsta de 79 de ani. În urmă cu aproape trei ani, Papa Francisc devenea al 226-lea Papa al Bisericii Catolice, primul Papa latino-american si primul preot iezuit in fruntea catolicismului.