Spargatorul de nuci, pe gheaţa Sălii Palatului, via Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/spargatorul-de-nuci-pe-gheata-salii-palatului-via-sankt-petersburg/

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti “Spărgătorul de nuci”, pe 17 februarie, la Sala Palatului. Muzica poveştii din “Spărgătorul de nuci” a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în ianuarie 1892.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2015

Începând din anul 1995, baletul pe gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheață: “Frumoasa din pădurea adormită”, “Lacul lebedelor” și “Spărgătorul de nuci” sau “Cenușăreasa”.

Majoritatea patinatorilor actuali ai Ansamblului de Balet pe Gheață din Sankt Petersburg provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia au absolvit faimoase școli de patinaj artistic din Rusia.

Coregraful principal al spectacolului care va fi prezentat la București este Konstantin Rassadin. Biletele pentru “Spărgătorul de nuci” au prețuri între 100 și 350 de lei.

Foto: Spargatorul de nuci – facebook

04
/08
/21

Staruri internaționale feminine - precum Diana Damrau, Joyce DiDonato, Yuja Wang, Sonya Yoncheva, Khatia Buniatishvili - și numeroase artiste recunoscute pentru talentul lor vin la Festivalul George Enescu.

04
/08
/21

Misa Încoronării, de Wolfgang Amadeus Mozart, deschide cea de-a IV-a ediție a Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”, eveniment care va avea loc la Târgu Mureș, în perioada 20 – 22 august, cu participarea extraordinară a unor muzicieni de elită din Brașov, Cluj-Napoca și București.

02
/08
/21

Născută în România, Mara și-a început pregătirea muzicală la vârsta de 6 ani. Stilul său elegant și subtil a atras repede atenția audienței și criticilor, fiind invitată să cânte alături de mai multe filarmonici din țară.

02
/08
/21

Clujenii de la Grimus continuă promovarea viitorului lor album de studio printr-o piesă nou lansată - „Albie” – o piesă care ar fi trebuit să fie un simplu intermezzo pe noul album de studio Grimus, dar producătorii Alexei Țurcan și Dan Georgescu de la UNDA Recording Studios au fost de altă părere. Astfel, „Albie” a devenit prin aportul lor o piesă de sine stătătoare, cu o atmosferă aparte nu doar în cadrul noului disc, ci și raportat la întreaga discografie Grimus.

02
/08
/21

Sibiu Jazz Festival 2021 promite o nouă revedere cu farmecul jazzului, în perioada 13-15 august, în Piața Mare din Sibiu, cu un line up dedicat bucuriei de a trăi pe note. După o perioadă de acalmie națională, Sibiul continuă să revitalizeze ideea de jazz, perpetuând o tradiție muzicală consacrată la nivel internațional.

29
/07
/21

Vineri, 30 iulie, începe cea de-a III-a ediție a Festivalului SoNoRo Musikland în Brașov. Concertul de deschidere va avea loc la Muzeul Județean de Istorie Brașov, în curtea Bastionului Țesătorilor, una dintre clădirile de patrimoniu emblematice ale vechiului oraș, și face parte din agenda estivală a Bastionului Artiștilor.

23
/07
/21

În perioada 23 iulie - 26 septembrie, se va desfășura seria de concerte live „Alternative Brunch”, dedicată tuturor celor a căror poftă de muzică nu ține cont de oră. Sezonul din acest an înseamnă 12 concerte, susținute de patru trupe, în trei orașe din Republica Moldova și România: Iași, Bacău și Chișinău.

22
/07
/21

Între 16 și 24 iulie EUROPAfest sărbătorește vara cu o ediție bogată în jazz. Diferite stiluri și ritmuri cu artiști din 20 de țări se pot auzi zilnic la Sala Auditorium a Palatului Regal / Muzeul Național de Artă al României.