Spargatorul de nuci, pe gheaţa Sălii Palatului, via Sankt Petersburg
https://www.ziarulmetropolis.ro/spargatorul-de-nuci-pe-gheata-salii-palatului-via-sankt-petersburg/

Ansamblul de Balet pe Gheaţă din Sankt Petersburg aduce la Bucureşti „Spărgătorul de nuci”, pe 17 februarie, la Sala Palatului. Muzica poveştii din „Spărgătorul de nuci” a fost scrisă de Piotr Ilici Ceaikovski în ianuarie 1892.

Un articol de Petre Ivan|18 decembrie 2015

Începând din anul 1995, baletul pe gheață din Sankt Petersburg aduce în fața publicului din lumea întreagă fascinantele spectacole clasice de balet transpuse pe gheață: „Frumoasa din pădurea adormită”, „Lacul lebedelor” și „Spărgătorul de nuci” sau „Cenușăreasa”.

Majoritatea patinatorilor actuali ai Ansamblului de Balet pe Gheață din Sankt Petersburg provin din perechile de patinatori care au câștigat concursuri naționale și internaționale. Mulți dintre aceștia au absolvit faimoase școli de patinaj artistic din Rusia.

Coregraful principal al spectacolului care va fi prezentat la București este Konstantin Rassadin. Biletele pentru „Spărgătorul de nuci” au prețuri între 100 și 350 de lei.

Foto: Spargatorul de nuci – facebook

24
/03
/20

Unul dintre cei mai importanţi compozitori ai secolului trecut, Béla Bartók s-a născut pe 25 martie 1881 la Sânnicolau Mare (azi în Banat, pe atunci în Imperiul Austro-Ungar). Pianist virtuoz, compozitor inovator, mare culegător și cercetător de folclor, el a redefinit muzica clasică în secolul XX.

20
/03
/20

Primul festival boutique din România, AWAKE, a decis să anuleze cea de-a patra ediţie a evenimentului. Aceasta era programată între 14 şi 16 august 2020, pe spectaculosul domeniu Teleki din Gorneşti, Mureş, cu un line-up impresionant ce propunea ca headlineri artişti precum JP Cooper, Asaf Avidan, White Lies, Dubioza Kolektiv, Viţa de Vie “În Corzi”, Asian Dub Foundation, Dimension, Camo & Krooked. AWAKE va anula toate concertele stabilite pentru ediţia de anul acesta a festivalului.

20
/03
/20

Radio România Cultural sporește semnificativ difuzarea artiștilor români a căror activitate este puternic afectată de epidemia de coronavirus. Începând de astăzi, postul va promova și difuza cu prioritate creații muzicale interpretate de artiștii români, oferind astfel publicului șansa de a se întâlni cu interpreții preferați, în contextul anulării tuturor evenimentelor culturale. Întregul format muzical al postului se va axa preponderent pe muzica sau interpretarea românească.

20
/03
/20

Dat fiind contextul global, echipa #TAMTAMFestival, organizatorul evenimentului cu același nume, decis să își regândească activitatea, aceea de antreprenor cultural, lansând inițiativa #ScenaVirtualaTamTam începand cu 20.03.2020.

18
/03
/20

Organizatorii au făcut anunțul oficial în urmă cu puțin timp: concursul din luna mai, de la Rotterdam, nu se va mai organiza în contextul actualei pandemii COVID-19. În conformitate cu precizările făcute de aceștia, au fost evaluate o multitudine de alternative, însă incertitudinea generată de situația curentă, precum și restricțiile implementate de guvernele țărilor participante au făcut imposibilă continuarea pregătirilor pentru acest eveniment de amploare.

17
/03
/20

”Zilele acestea cuvântul cheie ar trebui să fie solidaritate”, susține filosoful Mihai Șora, în timp ce actrița Maia Morgenstern mărturisește: ”Oamenii trebuie să nu își piardă încrederea, să fie convinși că arta, teatrul, cultura reprezintă un factor esențial al existenței noastre.”

15
/03
/20

Cum deocamdată cam suntem în vacanță forțată acasă, iar printre cele mai interesante plăceri (acum și mereu) sunt muzica și mâncarea, ne-am gândit să îmbinăm aceste două delicii cu povești despre relația dintre câțiva mari compozitori și arta culinară.

Page 1 of 14512345...102030...Last »