Marius Manole, cel mai ocupat actor de teatru din România
https://www.ziarulmetropolis.ro/marius-manole-cel-mai-ocupat-actor-de-teatru-din-romania/

Marius Manole, tânărul actor de 35 de ani, joacă în 15 reprezentaţii în doar 12 zile, la finalul lunii ianuarie.

Un articol de Judy Florescu|20 ianuarie 2014

Marius Manole, tânărul actor de 35 de ani, joacă în 15 reprezentații, în doar 12 zile, la finalul lunii ianuarie. Programul său este în directă concurenţă cu cel al unei instituţii teatrale, iar drumurile sale de la un teatru la altul se pot concretiza în cea mai bună cură de slăbire, după cum declara şi actorul pe pagina sa de facebook.

Ziua de luni, 20 ianuarie (ora 19.00) înseamnă „Lecția de violoncel“, în regia lui Felix Alexa cu maestrul Radu Beligan în rolul principal, la Teatrul Metropolis.

Marți, 21 ianuarie, de la ora 19.00, Marius Manole joacă tot în „Lecţia de violoncel“, la Teatrul Metropolis, o comedie realizată după piesa Monei Radu. Spectacolul se joacă de fiecare dată cu casa închisă.

Marius Manole

Miercuri, 22 ianuarie, de la ora 20.00, actorul are spectacolul „Năpasta“, în regia lui Radu Afrim, la Sala Studio a Teatrului Național București.

Joi, 23 ianuarie, a fost programată a doua reprezentație a spectacolului „Năpasta“. Imediat după terminarea spectacolului, Marius Manole va fugi la Club B52, pentru a juca alături de Maria Obretin, Lia Bugnar și Ilinca Manolache, în „Noi 4“.

Vineri, 24 ianuarie, de la ora 22.00, actorul continuă seria de apariţii în spectacole după piese semnate de Lia Bugnar, cu „Două liniuțe“, la Godot Cafe Teatru.

La cererea publicului, spectacolul „Noi4“ se va juca și sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 22.00, la Godot Cafe Teatru.

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 15.00, este ora la care comedia romantică cucerește acelaşi cafe-teatru din Centrul Vechi. Marius Manole se întâlnește cu Medeea Marinescu într-un proiect cu iz franțuzesc, decorat cu umor românesc, „Fă-mi loc!“ de Anthony Michineau, în regia maestrului Radu Beligan.

Și tot în aceeași zi, de la ora 20.00, Marius Manole are spectacolul „Însemnările unui nebun“, la Sala Arcub, în regia lui Felix Alexa.

Marius Manole

Marius Manole va fi juca în „Însemnările unui nebun”, de Gogol, luni, 27 ianuarie

Marți, 28 ianuarie, de la ora 20.30, Marius Manole, care declara într-un interviu că nu există loc în care să nu joace, ba chiar ar juca și la sate,  va fi prezent la Muzeul Țăranului Român pentru a juca în „7 dintr-o lovitură“, împreună cu Cătălin Babliuc, Nicoleta Lefter, Andrei Runcanu, Ilinca Manolache, Anghel Damian, Maria Obretin, Lia Bugnar.

Miercuri, 29 ianuarie, de la ora 19.00, actorul va urca pe scenă în spectacolul „Crimă şi pedeapsă“, în regia lui Yuri Kordonsky, la Teatrul Bulandra, Sala Toma Caragiu.

Joi, 30 ianuarie, de la ora 19.00, spectacolul „Lecția de violoncel“ va avea loc Teatrul Tineretului, iar după aplauze, Marius Manole va traversa centrul capitalei pentru a ajunge la „Masculin-feminin“, la ora 22.00 la Godot Cafe, alături de Ilinca Manolache, Laura Creț, Andrei Araditis și Theodora Stanciu.

Vineri, 31 ianuarie, de la ora 22.00 este ziua în care actorul joacă într-un alt spectacol-coupe, creat de Lia Bugnar – „Aici nu se simte şi Oase pentru Otto“,  la Green Hours, stabilind, fără să-și propună, un nou record pe piața teatrului românesc.

Foto cu Marius Manole, Lectia de violoncel: Elena Simion, Teatrul Metropolis, ArCuB

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.