„Cu mama la muzeu”, un program pentru copii şi parinti la Muzeul Satului din Capitala
https://www.ziarulmetropolis.ro/cu-mama-la-muzeu-un-program-pentru-copii-si-parinti-la-muzeul-satului-din-capitala/

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală organizează, la fiecare sfârşit de săptămână, începând de sâmbătă şi până pe 19 decembrie, programul educativ „Cu mama la muzeu”, dedicat petrecerii timpului liber în mod creativ în ambianţa muzeului, informează un comunicat. Astfel, în această perioadă, copiii, împreună cu părinţii, vor putea să participe, sub coordonarea […]

Un articol de Andrada Văsii|15 noiembrie 2012

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală organizează, la fiecare sfârşit de săptămână, începând de sâmbătă şi până pe 19 decembrie, programul educativ „Cu mama la muzeu”, dedicat petrecerii timpului liber în mod creativ în ambianţa muzeului, informează un comunicat.

Astfel, în această perioadă, copiii, împreună cu părinţii, vor putea să participe, sub coordonarea unor profesori, la confecţionarea de măşti populare în stil tradiţional, a sorcovei. vor afla cum se confecţionează Steaua de Crăciun cu care merg la colindat sau vor decora turtă dulce. Toate aceste activităţi se întâmplă la gura sobei, unde actori cunoscuţi vor depăna poveştile copilăriei.

Atelierele sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, preţul fiecăruia dintre ateliere fiind de 20 lei pentru fiecare participant.

De asemenea, tot în cadrul programului „Cu mama la muzeu”, copiii pot participa la un atelier de origami-kirigami, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” în colaborare cu Societatea Ornitologică Română. Preţul acestui atelier este de 10 lei pentru fiecare participant, anunţă reprezentanţii muzeului.

La fiecare dintre ateliere, activităţile vor cuprinde şi o secţiune intitulată “Căsuţa cu poveşti”, în care un actor va povesti “la gura sobei” din lumea cărţilor pentru copii.

 

 

Sursa: Mediafax

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.