Început de iunie cu Petre Ispirescu și A.P.Cehov la Teatrul Coquette
https://www.ziarulmetropolis.ro/inceput-de-iunie-cu-petre-ispirescu-si-a-p-cehov-la-teatrul-coquette/

Teatrul Coquette sărbătoreşte Ziua Copilului, joi 1 iunie cu spectacolul „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte”, de la ora 18.00, iar sâmbătă 10 iunie, publicul este aşteptat de la 19.30 la piesa „Ursul”, după A.P.Cehov.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2023

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu

Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Cu: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

Marius Bodochi, într-o comedie clasică – Ursul de A.P.Cehov

O tânără văduvă îndoliată, un creditor destul de furios şi un valet mult prea fricos – iată personajele unei comedii surprinzătoare. Tânăra Popova, cu ochi alunecoşi şi gropiţe în obraji, îşi „trăieşte” doliul cu mare devotament, până într-o zi când în casa ei dă buzna un creditor supărat venit să recupereze o datorie. Acesta pare să nu se lase înduplecat de nicio sensibilitate feminină şi decide să nu se urnească până nu are câştig de cauză. Tânăra domniţă nu numai că nu îi dă banii, dar îl şi provoacă la duel. Ce poate ieşi dintr-o asemenea situaţie complicată? Cu siguranţă o comedie de bună calitate!

Cu: Marius Bodochi, Ruxandra Bălașu si Gabriel Costan

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.ro; www.eventim.ro; www.kompostor.ro; www.blt.ro; www.mystage.ro; bilete.ro și eventbook.ro

02
/12
/24

Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie un spectacol dedicat întregii familii, care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor. Artiștii vor împleti timp de aproape 100 de minute tâlcurile poveștilor narate live cu acordurile muzicii clasice adusă la viață prin intermediul pianului Steinway.

29
/11
/24

Printre evenimentele artistice speciale, dedicate întregii familii, în luna sărbătorilor de iarnă se regăsește în oferta culturală a Bucureștiului și „Poveste de decembrie”. Scena intimă a Teatrului ACT va găzdui pe 7 decembrie două reprezentații ale unui spectacol care împletește poveștile cu muzica clasică și care-i reunește pe legendara actriță Alexandrina Halic și pianiștii Florian Mitrea și Daria Tudor.

26
/11
/24

Pe 1 Decembrie, la ora 16.00, la Muzeul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București se va deschide o nouă expoziție dedicată lui Édouard de Max (1869-1924), actor român de renume internațional și societar al prestigioasei Comedii Franceze.

22
/11
/24

După un maraton de 7 zile de evenimente speciale în București, Cluj, Iași, Tulcea, Piatra Neamț, Brăila și Constanța, pelicula Moromeții 3 se lansează azi oficial în cinematografele din întreaga țară. Începând de azi filmul va putea fi văzut în 88 de săli de cinema din 47 de orașe din România. Programul complet poate fi consultat pe site-ul oficial al distribuitorului și va fi updatat săptămânal. 

22
/11
/24

Pentru prima dată în România, Marele Gatsby ajunge pe scena din București într-un spectacol de teatru imersiv, regizat de Andrei Huțuleac, unul dintre cei mai apreciați regizori din noua generație. Spectacolul recreează fastul și atmosfera electrizantă a anilor ’20, aducând în fața publicului o experiență teatrală unică, unde granițele dintre spectator și actor dispar, iar invitații devin parte din poveste.

20
/11
/24

„Dintre toate tipurile de scriitură pe care le-am făcut vreodată, cel mai mult îmi place să scriu teatru; și asta din mai multe motive: e intim, e personal și dacă lucrezi acasă nici măcar nu trebuie să porți pantaloni. Ești doar tu, cu coala de hârtie și cu mintea ta...