Taramul Povestilor, la Palatul Naţional al Copiilor
https://www.ziarulmetropolis.ro/taramul-povestilor-reprezentatie-extraordinara-a-teatrului-excelsior-la-palatul-national-al-copiilor/

Sâmbătă, 5 decembrie, Teatrul Excelsior face un cadou tuturor copiilor organizând o reprezentaţie extraordinară a spectacolului Tărâmul Poveştilor – poveste muzicală de Stelian Milu, la Palatul National al Copiilor Bucureşti, de la ora 10.30, la Sala Mare.

Un articol de Petre Ivan|4 decembrie 2015

De Sfântul Nicolae copiii îşi vor putea reîntâlni personajele preferate: Motanul Incălţat, Aladin şi Jasmine, Cenuşăreasa, Albă ca Zăpada, Scufiţa Roşie şi Lupul, Hansel şi Gretel, iar porţile Tărâmului Poveştilor se vor deschide în faţa lor! De asemenea, acest spectacol reprezintă şi un cadou pentru orfanii de la Centrele de plasament din sectoarele 1, 2 şi 3.

În acest spectacol dedicat copiilor cu vârsta între 3 şi 12 ani, personajele pline de farmec, coborâte din basme vă vor purta, cu entuziasm, într-o călătorie muzicală deosebită.

Spectacolul ilustrează lupta dintre bine şi rău prin aducerea în prim plan a învăţăturilor primite de la părinţi şi bunici prin intermediul poveştilor copilăriei. Regia spectacolului Tărâmul poveştilor este semnată de Stelian Milu, muzica îi aparţine lui Jolt Kerestely, iar versurile  regretatului George Popovici.

Actorii care dau viaţă şi farmec personajelor: Cosmina Dobrotă, Annemary Ziegler, Ciprian Cojenel, Silvana Ionescu, Iulia Vasilescu, Emilian Mârnea,

Jassmine Cristina Glodeanu, Stelian Milu, Marian Rădulescu, Tudor Pîrvu.

Categoria de vârstă: 3 – 12 ani

Durata spectacolului: 1 h 15 min

Biletele pot fi găsite atât la Casa de Bilete a Teatrului Excelsior, cât şi la Casa de Bilete a Palatului Copiilor precum şi pe www.bilet.ro.

Foto: Tăramul povestilor – Teatrul Excelsior

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.