Doi fotografi români au intrat pe lista finală a nominalizărilor Sony World Photography Awards
https://www.ziarulmetropolis.ro/doi-fotografi-romani-au-intrat-pe-lista-finala-a-nominalizarilor-sony-world-photography-awards/

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail. […]

Un articol de Andrada Văsii|6 februarie 2013

Cadre apropiate cu gorile aflate pe cale de dispariţie, instantanee cu tineri sărbătorindu-şi aniversările sau cu fani heavy-metal din Botswana se numără printre fotografiile extraordinare care au fost nominalizate la premiile internaţionale de fotografie decernate de Sony. Printre fotografii nominalizaţi se numără şi românii Alecsandra Drăgoi şi Hajdu Tamas, scrie marţi publicaţia britanică Daily Mail.

Lista nominalizaţilor pentru Sony World Photography Awards anunţată marţi a fost realizată în urma analizării a 122.000 de propuneri venite din 170 de ţări – cele mai multe de până acum. Juriul a selecţionat într-un final câteva sute de fotografii, grupate în categorii precum ‘Natură şi viaţă sălbatică’, ‘Arhitectură’, ‘Oameni’, ‘Peisaje’ sau ‘Stil de viaţă’.

Hajdu Tamas se află în competiţie la categoria ‘Fotografii de călătorie’, iar Alecsandra Drăgoi la ‘Portrete’, categoria tineret.

Lista finală oferă o perspectivă unică asupra evenimentelor globale din 2012 prin ochii unora dintre cei mai buni fotografi din lume. Printre temele şi subiectele preferate se numără alegerile istorice din Myanmar, instantanee sofisticate din timpul unor prezentări de modă sau imortalizări dramatice ale unor triburi africane. De asemenea, cele mai bune fotografii s-au remarcat şi din punct de vedere tehnic.

De exemplu, fotografa canadiană Meaghan Ogilvie a ales să nu poarte un echipament de scufundare şi şi-a ţinut în schimb respiraţia pentru a putea face fotografii în timpul unei prezentări de modă subacvatice. Pe de altă parte, Hudson Garcia a folosit un senzor cu laser de mare precizie pentru a imortaliza momentul exact în care o broască braziliană îşi prindea prada.

Catherine Chermayeff, responsabilă de proiecte speciale în cadrul Magnum Photos, care a prezidat juriul, a spus: ‘Cred că noi, cei din juriu, ne-am simţit iniţial copleşiţi. Sunt mulţumită să spun însă că, după trei zile, fiecare grup şi-a prezentat şi şi-a argumentat lista finală’.

Sursa:Agerpres

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.