A IV-a ediție a evenimentului ,,Suflet în culori”, concert caritabil în beneficial copiilor cu autism
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-iv-a-editie-a-evenimentului-suflet-in-culori-concert-caritabil-in-beneficial-copiilor-cu-autism/

Autismul e tratat de statul român la fel ca orice altă problemă reală – cu superficialitate. Nu sunt bani pentru multe, dar mai ales pentru aşa ceva. Și nu sunt nici oameni, profesori, pedagogi, terapeuţi, specialişti pregătiţi să ajute copiii care se nasc cu autism sau care dezvoltă acest sindrom mai târziu să se integreze în societate şi chiar să le fie mai bine.

Un articol de Diana Trăncuţă|1 aprilie 2017

În România, tot cei care primesc lovituri de la viață decid să rămână pe baricade și lupte pentru ei și pentru alții ca ei. Eforturile pentru schimbare pornesc dintr-un instinct de supraviețuire, dar, treptat, acesta se transformă într-unul de apărare. Și e nevoie de curaj ca să te aperi. Iar, uneori, curajul vine și de la cei care nu se confruntă neapărat cu problemele tale, dar care sunt dispuși să pună umărul la rezolvarea lor.

Din astfel de forțe comune s-a născut proiectul ,,Suflet în culori”  al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură în parteneriat cu Asociația Help Autism și beneficiind de susținerea Kaufland România. Aflat, anul acesta, la a patra ediție, proiectul își propune informarea și conștientizarea autismului în România, și constă într-un concert de muzică clasică, organizat în scop caritabil.

Vineri, 31 martie 2017, la Centrul Infoeuropa din București, a avut loc conferința de presă dedicată ediției din acest an a evenimentului, în prezența celor trei muzicieni care vor urca sâmbătă, 1 aprilie, pe scena Sălii Radio – Clara Cernat, Thierry Huillet, Gary Cayuelas-Krasznai –,  a lui Doris Theodora Mircea, coordonator al Centrului Infoeuropa, a Danielei Bololoi, președinte al Asociației Help Autism și a lui Mihai Stan, președinte al Asociației pentru Muzică, Artă și Cultură.Suflet în culori

Anul acesta, evenimentul se află sub patronajul Ambasadei Republicii Franceze și, în premieră, duminică, 2 aprilie, de Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, va avea loc Noaptea Albastră a Autismului, o inițiativă desfășurată în parteneriat cu mai multe instituții din București, care vor fi iluminate în albastru, în semn de solidaritate cu familiile care se luptă cu autismul și, în același timp, pentru promovarea ideii de acceptare și integrare a persoanelor cu acest diagnostic. Instituțiile care iau parte la acest demers sunt Muzeul Național al Satului ,,Dimitrie Gusti”, Muzeul Național ,,George Enescu”, Sala Radio, Sediul Kaufland din Barbu Văcărescu, creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiie al Municipiului București, precum și Palatul Cotroceni.

Mihai Stan: S-au alăturat familiei noastre colorate artiști importanți, cum sunt Clara, Thierry și Gary, le mulțumesc din suflet că au acceptat invitația noastră și și-au rupt din timpul lor – vin de la Madrid, unde au susținut un concert, cântă pentru copiii cu autism în România, și pleacă, din nou, luni la Coruña, tot în Spania. Anul acesta ne-am reîntors pe scena Sălii Radio, de data aceasta pe 1 aprilie. Am simțit că acest proiect a crescut și crește în continuare, pentru că s-au alăturat prieteni noi.

Daniela Bololoi: Chiar dacă reușim, la un moment dat, să găsim fondurile pentru a ajuta un anumit număr de copii, ne este foarte greu să găsim specialiști sau să formăm specialiști sau să indentificăm spațiile în care putem activa. Este un soi de luptă continuă, dar este una cu rezultate, și rezultate frumoase, pentru că orice copil care intră în programe de recuperare obține progrese, unii mai mari, alții mai mici, dar cu toții sunt mai bine sau mult mai bine. Am realizat că ne străduim foarte tare să recuperăm și să integrăm acești copii într-o societate care este mult mai bolnavă decât ei și decât familiile lor.

Concertul caritabil ,,Suflet în culori” are loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19.00, la Sala Radio. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române, în magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Foto: Suflet în culori – facebook

13
/10
/14

Krzysztof Penderecki, personalitate simbol a muzicii secolului XX, va fi prezent la Sala Radio în deschiderea stagiunii Orchestrei Naţionale Radio, dirijate de Tiberiu Soare, eveniment construit în jurul unui atractiv program ce îmbină romantismul muzicii lui Ceaikovski şi spiritul inovator al muzicii lui Penderecki.

13
/10
/14

Albumul Ceciliei Bartoli, St Petersburg, un album al premierelor, se lansează astăzi, 13 octombrie. Acesta conţine 11 arii înregistrate în premieră mondială de Cecilia Bartoli, ansamblul I Barrochisti, dirijor Diego Fasolis; 11 arii descoperite de Cecilia Bartoli în arhiva Teatrului Mariinski din St Petersburg, pe care nu le-a mai cântat nimeni în ultimii 200 ani.

08
/10
/14

În urmă cu 150 de ani, în octombrie, 1864, prin decretul lui Alexandru Ioan Cuza, se înfiinţa Conservatorul de Muzică şi Declamatiune din Bucureşti. S-a numit, de-a lungul timpului, Academie Regală de Muzică şi Artă Dramatică, Conservator de Stat, Academie de Muzică şi Universitate Naţională, iar istoria sa a reflectat întru totul istoria vremurilor tulburi pe care le-a parcurs într-un deceniu şi jumătate.

07
/10
/14

Supranumită „Carmen a secolului XX”, VIORICA CORTEZ, una dintre cele mai aplaudate voci lirice feminine din toate timpurile,  va cânta la Sala Radio într-o gală extraordinară care îi este dedicată.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

01
/10
/14

După ce fost scena de derulare a singurului festival internaţional al orchestrelor radio din Europa – RadiRo, produs şi organizat de Radio România (20-27 septembrie), Sala Radio se pregăteşte pentru deschiderea oficială a noii stagiuni, 2014-2015! Invitaţi speciali din ţară şi din străinătate, partituri devenite „hit-uri” ale muzicii clasice, dar şi lucrări în primă audiţie, muzică simfonică sau de cameră, alături de jazz, tango, pop, muzică populară etc., o largă paletă de evenimente este pregătită pentru cele nouă luni de stagiune şi de muzică bună!

30
/09
/14

Pe 23 septembrie 2014, în Cadogan Hall (Londra), a avut loc deschiderea stagiunii 2014/15 pentru Royal Philharmonic Orchestra, printr-un concert de excepție sub bagheta dirijorului român Cristian Mandeal, alături de violinista Tianwa Yang. Din program au făcut parte Beethoven - Egmont Overture, Brahms - Violin Concerto și Franck – Simfonia în re minor.