A murit Marina Scupra. Artista avea 49 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/a-murit-marina-scupra-artista-avea-49-de-ani/

Astăzi a încetat din viaţă artista Marina Scupra, potrivit unui anunţ publicat de Mirabela Dauer pe pagina sa oficială de Facebook. ”Marina Scupra s-a stins …, cuvintele sunt de prisos … Dumnezeu să te primească de-a dreapta lui… Condoleanţe familiei…”, a scris şi Ovidiu Komornyik pe aceeaşi reţea de socializare.

Un articol de Petre Ivan|30 iulie 2017

„Draga mea, Marina … Te-ai stins prea devreme. Să-ți găsești liniștea acolo unde ai plecat, să-i bucuri pe îngeri cu vocea ta minunată. Mi-ai împietrit sufletul de durere dar probabil că Dumnezeu are nevoie de cei buni lângă el… Odihnește-te în pace, OM FRUMOS! Rămas bun, prieten drag!”, a scris Mirabela Dauer, duminică, pe pagina sa de Facebook.

Solista vocală Marina Scupra s-a născut la 24 decembrie 1967, la București.

Între 1980-1983, a urmat cursurile Școlii Populare de Artă din București, la clasa profesoarei Gloria Bordea Mihalache, potrivit muzicausoara.webgarden.ro. A debutat în anul 1973, în emisiunea „Prietenii lui Așchiuță”. A colaborat cu teatrul „Constantin Tănase” din București în revista „Constelația Boema”, precum și la spectacolele artistice ale U.T.C.

După 1989, a efectuat turnee în Germania, alături de Mirabela Dauer și Horia Moculescu. În 1993, s-a angajat la Casă de Cultură a Ministerului de Interne.

În anul 1994, a jucat în comedia „Concurs de seducție”, alături de Horia Brenciu și Tino Furtună, de la trupa Holograf. În anul 2001, a absolvit Facultatea de Drept a Universității „Titu Maiorescu”, notează www.orchestraangel.com.

Ulterior, a lucrat ca profesoară de canto — muzică ușoară la Școala Populară de Artă din Constanța, elevii îndrumați de ea obținând numeroase premii la festivalurile pentru copii din țară și străinătate.

Printre premiile și performanțele obținute de Marina Scupra, de-a lungul prestigioasei sale cariere muzicale, se numără: mențiune în etapa republicană a Festivalului Național „Cântarea României”, în anul 1981, performanță repetată în 1983; Premiul Tinereții la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia cu piesa „Joc de Copii”, compusă de Laurențiu Profeta; Premiul Juriului la Festivalul „Toamna băcăoană”; Premiul I la Festivalul „Lotca de Aur” de la Brăila.

În anul 1984, a participat la Festivalul național de muzică ușoară de la Mamaia, la secțiunea interpretare, unde a obținut Trofeul Mamaia cu melodiile „Balada”, compozitor Laurențiu Profeta, și „Tinerețea mea”, compozitor Dan Dimitriu.

Din discografia Marinei Scupra fac parte albumele „Va exista” (1987) și „Bat în geamul iubirii” (1989), ambele apărute la Electrecord.

Foto: Marina Scupra – facebook

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.

20
/02
/24

După cum ne-am obișnuit în ultimii 3 ani, luna februarie marchează primul anunț de artiști al Jazz in the Park! Primele nume confirmate la ediția a XII-a sunt: Cymande (UK), Avishai Cohen Trio (IL), Manu Katche (FR), Tigran Hamasyan Trio (AM), Jazzanova Live (DE), Kinga Glyk (POL), KRiSPER (RO), Amphitrio (RO), Oreglo (UK) și Wasted Generation (IT)!

19
/02
/24

„Dumnezeu m-a atins cu degetul său mic și a spus: compune pentru teatru, doar pentru teatru.” – mărturisea Puccini într-o scrisoare adresată unui prieten. Și, într-adevăr, Puccini a îndeplinit porunca divină pe care simțea că a primit-o la nașterea sa, dedicându-și întreaga sa viață de creație operei, fără a se „irosi” prea mult spre alte genuri muzicale.

15
/02
/24

Joi, 22 februarie 2024 (19.00), BIG BAND-UL RADIO ROMÂNIA ne invită la o nouă seară extraordinară de jazz pe scena Sălii Radio! De această dată, invitatul special al evenimentului este renumitul saxofonist TONY LAKATOS, născut într-o familie de muzicieni din Budapesta.

15
/02
/24

După o retragere temporară din sfera publică, DELIA PANN revine în industria muzicală cu single-ul: The WOOP SONG, care asigură ascultătorilor o călătorie auditivă cu totul specială, un drum către SINE, în timp ce se dansează….electro și progresiv.

14
/02
/24

În data de 2 martie la Timișoara (Filarmonica Banatul Timișoara – Sala Capitol), 14-16 martie la București (Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”), 23-24 martie la Cluj-Napoca (Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima”) și pe 5 aprilie la Iași (Sala Eduard Caudella, Casa Alecu Balș), vor avea loc audiții pentru admiterea celor mai talentați tineri muzicieni în Orchestrele Naționale de Tineret ale României, la care sunt invitaţi atât actuali membri ai ansamblurilor, cât şi aspiranţii la acest statut, scopul acestor audiţii fiind reconfigurarea acestor orchestre.

12
/02
/24

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Națională București, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Școlii Academice La Sylphide.