Gala Aniversară La Sylphide pe scena Operei Naționale București
https://www.ziarulmetropolis.ro/gala-aniversara-la-sylphide-pe-scena-operei-nationale-bucuresti/

Școala Academică de balet La Sylphide, alături de Opera Naţională Bucureşti, vă invită, luni, 19 februarie, de la ora 18:30, să sărbătorim împreună un moment special în lumea baletului: Gala de Balet dedicată aniversării a 25 de ani de la înfiinţarea Școlii Academice La Sylphide.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2024

Evenimentul se va bucura de prezența următorilor artiști: Daniil Simkin (o bine-cunoscută stea a baletului internațional, un virtuoz al mișcării și al expresiei artistice), Cristina Dijmaru și Rin Okuno (prim-soliste ale Operei Naționale București), Răzvan Cacoveanu (solist al Operei Naționale București). Evenimentul este prezentat de Raluca Moianu și Ana Bodea (fostă elevă La Sylphide Academic, absolventă la Bolshoi Academy Moscova).

În cadrul galei, veți avea ocazia să admirați performanțele actualelor talente ale Școlii Academice La Sylphide, alături de foștii elevi, care vin de pe întregul cuprins al globului, aducând cu ei experiența și succesul dobândit în marile centre culturale ale lumii (precum New York, Sankt Petersburg, Paris, Amsterdam, Zurich și Berlin).

Această aniversare marchează 25 de ani de amintiri frumoase, fețe zâmbitoare și dragoste de balet, din partea unor copii și tineri fericiți. Este un moment în care reflectăm asupra reușitelor, întrebărilor și răspunsurilor, încercărilor și succeselor. Școala Academică La Sylphide s-a metamorfozat într-o instituție recunoscută pentru valoarea sa în România, dar și în străinătate, colectând sute de premii și burse de studiu.

Aniversarea reprezintă imaginea unei vieți dedicate pedagogiei coregrafice și ilustrează o construcție robustă născută din dragostea pentru balet a copiilor și tinerilor. De la o mică școală cu 25 de elevi, care veneau de plăcere la lecțiile de balet de două ori pe săptămână, Școala Academică La Sylphide a evoluat într-o școală profesionistă cu rezultate notabile. Echipa sa formată din unii dintre cei mai buni profesori din România a contribuit la formarea unor talente remarcabile, apreciate la nivel național și internațional.

Vă invităm să fiți alături de noi în această gală deosebită, să celebrăm împreună pasiunea pentru balet și să onorăm 25 de ani de excelență și dedicare în arta dansului.

Bilete aici și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

11
/04
/24

Luna aprilie aduce în spațiile galeriei neconvenționale Celula de Artă patru noi vernisaje: pe 11 aprilie, la Art Safe (în incinta Combinatului Fondului Plastic, str. Băiculești nr. 29), expoziția artistului Beaver, Gray Area, pe 14 aprilie deschiderea sezonului Galeriei Verticale din incinta Random Space (str. Popa Petre nr. 21) cu expoziția Metal Poetry și un live performance de sculptură susținut de artista Cristina Dinu, pe 19 aprilie Locus Sigilli, a artistei Laura Sima, la Celula de Artă din Bd. Carol, nr. 53 și pe 27 aprilie expoziția de artă cu vânzare re-LEAF, la salonul permanent din Palatul Bragadiru, (Calea Rahovei nr. 147 – 153), un eveniment conex al competiției de pictură live Art Battle, care va avea loc în aceeași dată.

10
/04
/24

Asociația Entuziart, promotor activ al integrării sociale și culturale a persoanelor cu nevoi speciale, este mândră să anunțe lansarea proiectului "CU OCHII MINȚII". Această inițiativă de pionierat, ce se desfășoară în perioada martie - noiembrie 2024, urmărește să îmbogățească viețile persoanelor cu deficiențe de vedere prin art terapie, dans terapie, psihoterapie și activități expresiv-creative.