Actori si prieteni isi iau ramas bun de la regizor la Cercul Militar National
https://www.ziarulmetropolis.ro/actori-si-prieteni-isi-iau-ramas-bun-de-la-regizor-la-cercul-militar-national/

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.   Cătălina Grama (Jojo), Ioan Cărmăzan, Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani, Geo Saizescu şi Petre Roman s-au […]

Un articol de Andrada Văsii|4 ianuarie 2013

Trupul neînsufleţit al lui Sergiu Nicolaescu a fost depus, la ora 9.45, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti, unde prietenii, colaboratorii şi toţi cei interesaţi pot să îşi ia rămas bun de la cunoscutul regizor începând cu ora 12.00.

 

Cătălina Grama (Jojo), Ioan Cărmăzan, Mihai Mălaimare, Sebastian Papaiani, Geo Saizescu şi Petre Roman s-au numărat printre cei care i-au adus un ultim omagiu regizorului Sergiu Nicolaescu.

Jojo a ajuns la Cercul Militar Naţional, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului Sergiu Nicolaescu, vineri, la ora 12.00. Actriţa a adus cu ea o coroană cu trandafiri.

Foarte îndurerată, Jojo a spus că Sergiu Nicolaescu a reprezentat „totul” pentru ea. Joi, în ziua în care Sergiu Nicolaescu a decedat, Jojo a declarat că inimile noastre plâng pentru că Sergiu Nicolaescu, „un om unic, sufletul cinematografiei româneşti şi unul dintre cei mai mari creatori şi iubitori de artă”, nu ne mai poate fi alături fizic.

Pe de altă parte, şi regizorul Ioan Cărmăzan i-a adus un ultim omagiu, vineri, înainte de ora 12.00, lui Sergiu Nicolaescu, la Cercul Militar Naţional.

„Am pierdut un om, un prieten. Nu-mi vine să cred. Mi se pare un vis. În acelaşi timp îmi dau seama că e realitate”, a spus Ioan Cărmăzan. El a precizat că, în memoria lui Sergiu Nicolaescu, vor rămâne filmele sale, care constituie un „bun material de studiu şi pentru studenţii la cinematografie”.

Totodată, Ioan Cărmăzan a mai dezvăluit că a avut o înţelegere cu Sergiu Nicolaescu. „Subliminal am avut întotdeauna cu el o înţelegere ca, dacă se întâmplă ceva şi nu-şi poate termina filmele, să le continui eu. Nu s-a întâmplat aşa ceva”, a spus Ioan Cărmăzan, referindu-se la faptul că Sergiu Nicolaescu şi-a finalizat toate filmele începute.

Potrivit lui Cărmăzan, Sergiu Nicolaescu avea în plan un nou film, la al cărui scenariu lucra. În ceea ce priveşte un alt proiect al lui Sergiu Nicolaescu – documentarul despre Maria Tănase -, Ioan Cărmăzan a spus că nu ştie ce se va întâmpla cu filmul. „Există un producător şi un scenariu, însă proiectul nu a fost demarat”, a explicat Cărmăzan.

Pe de altă parte, şi actorul şi regizorul Mihai Mălaimare şi-a luat rămas bun de la Sergiu Nicolaescu, vineri, la Cercul Militar Naţional. „A fost un om extraordinar”, a spus Mihai Mălaimare. „Sunt teribil de năcăjit că există încă oameni care îl contestă într-un mod abject. În România dacă eşti artist n-ai voie să mori”, a mai spus Mălaimare.

Şi Constantin Pivniceru, preşedintele Uniunii Cineaştilor din România, şi-a luat rămas bun de la prietenul lui, Sergiu Nicolaescu.

„Îl cunosc pe Sergiu Nicolaescu de mulţi ani. Pentru mine Sergiu Nicolaescu a însemnat însăşi existenţa mea, pentru că de 50 de ani suntem amândoi profesionişti în cinematografie. După mintea mea ar trebui să ni-l amintim pe Sergiu Nicolaescu ca pe un mare patriot, pentru că a folosit avantajele unei arte pentru a exprima sentimente profunde de dragoste de ţară. Este un om dincolo de spectacol, dincolo de distracţie. El s-a dăruit pentru asta. Este un semn al umanităţii nostre şi s-a dăruit pentru asta. Am vorbit cu el în prima zi de Crăciun, la spital, şi l-am întrebat dacă îl doare. Mi-a spus: «Mă doare îngrozitor», după care am alunecat către cinematografie şi Legea cinematografiei”, a spus Constantin Pivniceru.

La rândul său, deputatul Petre Roman a spus că Sergiu Nicolaescu a fost „un om extraordinar”. „Am vorbit cu el în urmă cu câteva luni, când am pus la cale un proiect important. Acum câteva luni i-am propus să facă un film documentar artistic, un fel de cinéma vérité, cum numai el ştia să facă, despre Revoluţia Română, în aşa fel încât să redăm şi adevărul Revoluţiei Române. Îşi dorea foarte mult să facă acest proiect. Îmi plac toate filmele lui şi mi-l voi aminti ca pe un om extraordinar de serios şi în patru cuvinte a spus toată filosofia vieţii lui: «Am vrut şi am muncit»”, a spus Petre Roman.

Printre cei care i-au adus un ultim omagiu lui Sergiu Nicolaescu s-au numărat şi actorul Sebastian Papaiani, regizorul Geo Saizescu, dar şi un grup de revoluţionari.

Pe de altă parte, numeroase coroane cu flori au fost trimise la Cercul Militar Naţional de instituţii precum Administraţia Prezidenţială, Camera Deputaţilor, Primarul Capitalei şi Ministerul Culturii, dar şi de prieteni şi apropiaţi ai regizorului.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al regizorului a fost ridicat vineri, în jurul orei 9.30, de la Spitalul Elias, şi transportat cu o maşină la Cercul Militar Naţional.

La Cercul Militar Naţional a venit şi soţia regizorului, Dana Nicolaescu.

Prietenii şi colaboratorii lui Sergiu Nicolaescu, precum şi toţi cei care doresc să îşi ia rămas bun de la unul dintre cei mai mari regizori şi actori ai României sunt aşteptaţi la Cercul Militar Naţional pentru un ultim omagiu, vineri, 4 ianuarire, între orele 12.00 – 00.00, şi sâmbătă, 5 ianuarie, între 08.00 – 10.00.

Totodată, familia lui Sergiu Nicolaescu „solicită decenţă şi discreţie tuturor celor care doresc să se încline pentru ultima dată în faţa Maestrului”.

 

 

Sursa: Mediafax

18
/11
/14

Caroline Gombé este o actriţă româncă absolventă a UNATC Bucureşti, dar şi a unui Master în Arta actorului în SUA. În prezent, trăieşte şi lucrează în New York, oraşul de care se declară iremediabil îndrăgostită. Despre călătoria ei profesională şi despre viaţa în metropola newyorkeză ne vorbeşte în acest interviu.

18
/11
/14

Comedia Annie, un muzical clasic, marca Broadway, care a încântat publicul generaţii întregi, vine pe marile ecrane într-o viziune nouă, contemporană, produsă de Columbia Pictures. Micuţa actriţă Quvenzhané Wallis (Beasts of the Southern Wild), nominalizată la Oscar, o interpretează pe Annie, o copilă orfană, dar optimistă, care se dovedeşte a fi suficient de tare ca să reziste pe străzile New York-ului, în 2014.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Fidel misiunii sale de a descoperi și împărtăși publicului din România cele mai intrigante noutăți cinematografice, Festivalul Internațional de Film Experimental București (BIEFF, 10-14 decembrie) dă startul unui nou parteneriat, cu Berlinale Forum Expanded, în cadrul căruia va prezenta patru filme din selecția prestigioasei secţiuni a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. 

18
/11
/14

Dacă până acum ,,Love Building” era tabăra de reparat relaţii, de această dată lucrurile se complică şi pentru terapeuţi, care în frunte cu personajul interpretat de Dragoş Bucur experimentează diverse probleme de cuplu, alături de actriţa Adina Şteţcu, cea care din 26 decembrie îi este parteneră pe marele ecran în Alt Love Building.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

18
/11
/14

Pe cât sunt de frecvente expozițiile de grup în lumea artistică, pe atât sunt de rare cele omogene ca valoare și concepție, căci un astfel de proiect necesită ca un grup de artiști capabili să-și pună laolaltă viziunile personale în subordinea unei idei comune, iar rezultatul să fie unitar și din punct de vedere al formei.

17
/11
/14

În acest an, Rusia va fi prezentǎ ȋn calitate de invitat de onoare la Targul Gaudeamus (19-23 noiembrie), cu un stand de peste 1.000 de cărți provenind de la cele mai importante edituri din Federația Rusǎ și cu un bogat program de activitǎți culturale.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

17
/11
/14

Art Out dorește să reunească toți pasionații de artă și să deschidă orizontul artistic al celor neinițiați. Descoperiți tainele vechilor maeştri, aflând istoria unor monumente şi a unor colecţii de artă. Experimentați fascinantul drum al artei printr-o serie de ateliere care vor avea loc în perioada noiembrie-decembrie.

17
/11
/14

Tom şi Jerry, Lecţia de violoncel, Două loturi, Conversaţia după înmormântare, Copilăria lui Bach, Mincinosul, Meşteşugul vieţii, Comedie de modă veche, Bună seara, domnule Wilde, Zelda, Povestea lui Jeste şi multe alte spectacole pe scenele bucureştene, în perioada 17 - 23 noiembrie