Actorul Gelu Nițu, invitat la „Dialoguri teatrale @ODEON”
https://www.ziarulmetropolis.ro/actorul-gelu-nitu-invitat-la-dialoguri-teatrale-odeon/

Timp de treizeci şi trei de săptămâni, în fiecare zi de marţi, ora 11:00, Teatrul Odeon a difuzat online, pe pagina de Facebook şi pe canalul propriu de YouTube, „Dialoguri teatrale@ODEON”, un „exerciţiu de admiraţie”, moderat de actriţa Rodica Mandache, în care actorii teatrului au fost în prim-plan.

Un articol de Liliana Matei|14 aprilie 2021

Începând de joi, 15 aprilie, ora 11:00, seria de emisiuni difuzate online va fi completată de noi episoade, menite să dezvăluie publicului poveștile care au definit personalitățile intervievate, fără de care teatrul și, în special, Teatrul Odeon, nu ar fi ceea ce este.

Cel de-al doilea sezon îl are drept prim invitat pe actorul Gelu Nițu, care după trei ani de zile petrecuți la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț (1971 – 1974) s-a alăturat, începând cu anul 1974, trupei noastre.

Primul sezon al emisiunii „Dialoguri teatrale @ODEON” a început pe 23 iunie 2020 și a fost urmărit de aproape 200.000 de oameni din întreaga lume. Episoadele sunt reunite într-un playlist dedicat și pot fi văzute pe canalul de YouTube aici, iar pe pagina de Facebook aici.

Cel de-al doilea sezon se va desfășura la Teatrul Odeon într-un cadru nou, creat de scenograful Adrian Damian.

Filmarea și montajul sunt realizate de Ioana Ilaș Bodale, sunetul este semnat de Luca Achim și Mihai Munteanu.

Lumini: Andrei Délczeg; Regia tehnică: Dan Benga; Șef mașinist: Dan Cristian Nicolae; Recuziter: Dumitru Neagu. Machiaj: Mariana Călin; Cordonator proiect: Tamara Susoi.

Emisiunea „Dialoguri teatrale @ODEON” va fi preluată în continuare și de Radio România Cultural, pe pagina sa de Facebook.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o fascinantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

19
/08
/22

Două evenimente muzicale româneşti în Germania se vor petrece pe 20 şi 22 august, mai precis concertul susţinut de Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea pe 20 august, ora 11, la ElbPhilharmonie Hamburg, în cadrul Festivalului Schleswig-Holstein şi recitalul de pe 22 august, la ora 19, de la Ambasada României din Berlin, susţinut de violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu – laureate în 2021 ai Concursului Enescu –, împreună cu pianistul Cristian Niculescu.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

18
/08
/22

Era anul 1998, la Costinești, când regizorul Cornel Todea, inițiatorul programului, definea Gala Tânărului Actor HOP ca „teritoriul oferit paradoxului de a te putea afirma pe tine prin și alături de ceilalți”, ca „teritoriul oferit îndrăznelii de a fi tu însuți”, „curajului de a experimenta”.