Adele, „Hello”, cea mai bună melodia britanică a anului – BRIT AWARDS 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/adele-premiata-pentru-melodia-britanica-a-anului-la-brit-awards-2016/

Cântăreaţa Adele a câştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa „Hello”, la gala de miercuri seară de la Londra. Adele s-a aflat în competiţie cu Coldplay, Florence şi Machine, James Bay şi Jamie.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2016

„Acest album a fost cu adevărat greu de realizat”, a spus vizibil emoționată Adele la primirea statuetei, pe care i-a dedicat-o partenerului ei, Simon Konecki. „Este iubirea vieții mele și aceasta este pentru tine, Simon”, a spus Adele.

Coldplay, cea mai laureată trupă din istoria Brit Awards

Trupa condusă de Chris Martin s-a impus în fața favoritelor One Direction, Blur, Foals și trioului electronic Years and Years, , obținând al nouălea lor premiu la Brit Award, de data aceasta pentru cea mai bună trupă

În total, Coldplay deține în total nouă premii, urmată îndeaproape cu opt de grupul Take That, fosta trupă a lui Robbie Williams, și de rockerii de la Artic Monkeys cu șapte premii.

Robbie Williams este de departe cel mai laureat dintre artiști cu 17 trofee Brit Awards în total.

David Bowie, premiat postum

David Bowie a primit postum premiul „Icon” la gala Brit Awards. Artistului rock i-a fost adus un omagiu emoționant de către cântăreața britanică Annie Lennox și de către prietenul său, actorul Gary Oldman, căruia i-a fost înmânată distincția pentru Bowie.

„Lumea a pierdut un artist de un talent transcendental. El era chiar definiția, întruchiparea vie a acestui cuvânt unic: idol”, a spus Oldman.

După anunțarea premiului, cântăreața neo-zeelandeză Lorde a interpretat piesa lui Bowie „Life on Mars”, tot în semn de omagiu adus rockerului britanic, încheie Reuters.

Foto: Adele – brits.co.uk

29
/06
/14

Cel mai important eveniment de jazz al anului din Capitală, ARCUB Live Open Air — Jazz, Blues & More, se relansează la cea de-a treia ediție sub un nume și un concept nou: Bucharest Jazz Festival.

29
/06
/14

Orchestra Română de Tineret, condusă de dirijorul Cristian Mandeal, a strălucit într-un program de concert de mare virtuozitate, în prima apariție a unei orchestre românești pe scena Filarmonicii din Berlin, care a stârnit uralele unui public în general destul de reținut în aprecieri.

27
/06
/14

Teatrul de Operetă și Musical „Ion Dacian” organizează în perioada 5-10 iulie un casting pentru unul dintre cele mai cunoscute spectacole de musical din lume – „Fantoma de la Operă”, producție ce va intra în repertoriul instituției începând cu stagiunea 2014-2015. Spectacolul va fi montat de regizorul de origine australiană Stephen Barlow și de o echipă de creație alcătuită din artiști români și străini.

25
/06
/14

Primul festival din România care aduce muzica bună în parcurile orașului, Jazz in the Park, organizat la Cluj-Napoca, se pregătește intens pentru ediția a doua. Între 4 și 6 iulie, mii de iubitori ai jazz-ului sunt așteptați „să acapareze” Parcul Central.

25
/06
/14

De la Bruckner la Tina Turner…ar putea fi o cale lungă – şi totuşi nu e chiar aşa. Pentru că în mod poate ciudat, într-o singură săptămână se lansează în cadrul aceleiaşi mari case de discuri – Deutsche Grammophon – discuri care conţin şi muzica lui Bruckner, dar şi a Tinei Turner.

16
/06
/14

Vineri, 20 iunie (19.00), la Sala Radio, veţi avea plăcerea de a asculta, în interpretarea ORCHESTREI NAŢIONALE RADIO, una dintre simfoniile care au născut cele mai multe dezbateri ideologice: Simfonia a VII-a în do major – Leningrad, creaţie a compozitorului rus Dmitri Şostakovici.

14
/06
/14

Opera Naţională Bucureşti propune publicului, în 17 iunie, de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de către tenorul Marcello Giordani, unul dintre cei mai mari cântăreţi ai lumii, fiind invitat permanent al celor mai prestigioase scene de concert şi opere din lume, incluzând Metropolitan Opera, Teatro alla Scala, Royal Opera Covent Garden, Opernhaus Zürich, Staatsoper Viena, Opéra National de Paris, Teatro Liceu din Barcelona etc.

11
/06
/14

Convenţia a fost simplă. Pornind de la fiecare literă din alfabet, Eduard Kunz a ales un cuvânt cheie care îi defineşte viaţa. Şi l-a explicat. Şi, ca orice artist care se respectă nerespectând regulile, a sărit chiar peste litera A. Şi a început aşa: