Adele, „Hello”, cea mai bună melodia britanică a anului – BRIT AWARDS 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/adele-premiata-pentru-melodia-britanica-a-anului-la-brit-awards-2016/

Cântăreaţa Adele a câştigat Brit Award pentru melodia britanică a anului, cu piesa „Hello”, la gala de miercuri seară de la Londra. Adele s-a aflat în competiţie cu Coldplay, Florence şi Machine, James Bay şi Jamie.

Un articol de Petre Ivan|25 februarie 2016

„Acest album a fost cu adevărat greu de realizat”, a spus vizibil emoționată Adele la primirea statuetei, pe care i-a dedicat-o partenerului ei, Simon Konecki. „Este iubirea vieții mele și aceasta este pentru tine, Simon”, a spus Adele.

Coldplay, cea mai laureată trupă din istoria Brit Awards

Trupa condusă de Chris Martin s-a impus în fața favoritelor One Direction, Blur, Foals și trioului electronic Years and Years, , obținând al nouălea lor premiu la Brit Award, de data aceasta pentru cea mai bună trupă

În total, Coldplay deține în total nouă premii, urmată îndeaproape cu opt de grupul Take That, fosta trupă a lui Robbie Williams, și de rockerii de la Artic Monkeys cu șapte premii.

Robbie Williams este de departe cel mai laureat dintre artiști cu 17 trofee Brit Awards în total.

David Bowie, premiat postum

David Bowie a primit postum premiul „Icon” la gala Brit Awards. Artistului rock i-a fost adus un omagiu emoționant de către cântăreața britanică Annie Lennox și de către prietenul său, actorul Gary Oldman, căruia i-a fost înmânată distincția pentru Bowie.

„Lumea a pierdut un artist de un talent transcendental. El era chiar definiția, întruchiparea vie a acestui cuvânt unic: idol”, a spus Oldman.

După anunțarea premiului, cântăreața neo-zeelandeză Lorde a interpretat piesa lui Bowie „Life on Mars”, tot în semn de omagiu adus rockerului britanic, încheie Reuters.

Foto: Adele – brits.co.uk

11
/06
/14

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi muzicieni ai lumii la ora actuală, care a transformat acordeonul într-un instrument de prim rang, RICHARD GALLIANO soseşte la Bucureşti pentru un concert extraordinar alături de Orchestra de Cameră Radio, moment ce punctează închiderea stagiunii ansamblului.

09
/06
/14

Ce poate fi mai potrivit în primele zile de vară decât o imaginară călătorie muzicală către ,,Visul unei nopţi de vară”? La doar 17 ani, compozitorul romantic Felix Mendelssohn  a conceput o uvertură inspirată de celebra piesă de teatru a lui Shakespeare, urmată apoi de o suită pe care a definitivat-o cu puţini ani înainte de dispariţia sa. Lucrarea a devenit foarte cunoscută mai ales graţie celebrului Marş Nupţial, după ce, în 1858, marşul a fost interpretat la căsătoria Prinţesei "Vicky" (fiica reginei Victoria) cu Prinţul Friedrich al Prusiei.

09
/06
/14

În perioada 8 iunie - 2 iulie, Corul Naţional de Cameră Madrigal va susţine 4 concerte extraordinare în oraşele Baia Mare, Oradea, Târgovişte şi Iaşi. Evenimentele fac parte din programul turneului naţional de vară.

06
/06
/14

Abonamentele pentru cel mai important eveniment muzical al acestei toamne, RadiRo – Festivalul Internaţional al Orchestrelor Radio, ediţia a II-a, organizat de Radio România, pot fi achiziţionate începând cu data de 5 iunie, online, în reţeaua bilete.ro, sau în oficiile Poştei Române, în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro, în magazinele Germanos şi la casa de bilete a Sălii Radio.

05
/06
/14

Pentru a marca la Bucureşti Ziua Naţională a Portugaliei (10 iunie), Ambasada Portugaliei la Bucureşti şi Orchestrele şi Corurile Radio propun publicului joi, 12 iunie, la Sala Radio, de la 19.00, un concert extraordinar de fado.

04
/06
/14

Miercuri, 4 iunie 2014, începând cu ora 19, publicul meloman va avea ocazia de a-i reîntâlni pe Gabriel și Simina Croitoru nu numai interpretând, ca soliști, Mozart pe scena Studioului „Mihail Jora“, ci şi în calitate de invitați la evenimentul prilejuit de lansarea albumului W. A. MOZART, J. BRAHMS: SIMINA CROITORU; GABRIEL CROITORU, produs de Editura Casa Radio. Lansarea va avea loc în pauză concertului, în foaierul central al Sălii Radio, fiind urmată de o sesiune de autografe, la finalul concertului.

04
/06
/14

Cea de-a şaptea ediţie a Turneului Naţional Stradivarius se află în plină desfăşurare, cu săli de concerte arhipline de fiecare dată. Violonistul Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius, alături de pianistul Eduard Kunz au străbătut deja şapte dintre cele 12 oraşe care se regăsesc în itinerarul evenimentului, înregistrând în fiecare dintre oraşele vizitate – Târgu Mureş, Bistriţa, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Hunedoara şi Sibiu - succese extraordinare.

30
/05
/14

Ce au în comun pianiștii Radu Lupu și Valentin Gheorghiu, violoniștii Silvia Marcovici și Alexandru Tomescu, cântărețele Ileana Cotrubaș și Viorica Cortez, pe lângă faptul că sunt artiști cu o carieră internațională? Cu toții au debutat ca laureați ai Concursului Internațional „George Enescu”. Anul acesta, evenimentul se află la a XIV-a ediție.