Adelin Petrisor se întâlneşte cu Cătălin Ştefănescu la Garantat 100%
https://www.ziarulmetropolis.ro/adelin-petrisor-se-intalneste-cu-catalin-stefanescu-la-garantat-100/

Astăzi, de la miezul nopţii, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu jurnalistul de război Adelin Petrişor despre ,,Ţara cu un singur gras ’’.

Un articol de Andrada Văsii|16 noiembrie 2013

Astăzi, de la miezul nopţii, la TVR 1, TVR HD şi TVR+, Cătălin Ştefănescu stă de vorbă cu jurnalistul de război Adelin Petrisor despre cartea „Ţara cu un singur gras ’’.

A făcut interviuri cu celebrităţi, de la Yasser Arafat şi Beniamin Netanyahu, până la motociclistul Valentino Rossi sau la secretarul general al NATO. A fost premiat în mai multe rânduri pentru reportajele sale. E „posesor” de blog personal şi autor al unor cărţi. Cea mai recentă dintre ele poartă titlul Ţara cu un singur gras şi este rezultatul unei călătorii spectaculoase în Coreea de Nord.

Adelin Petrisor, cunoscutul jurnalist de război al TVR, este duminică seară invitatul lui Cătălin Ştefănescu la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+. De la ora 24.00, Adelin Petrişor va povesti despre Coreea de Nord, despre cartea lui Ţara cu un singur gras, dar şi despre cât de bine ar fi dacă am învăţa din greşelile trecutului.

Adelin Petrisor

Adelin Petrisor şi Cătălin Ştefănescu, în platoul emisiunii „Garantat 100%“

Adelin Petrisor s-a născut în iulie 1975, la Buzău. Este unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de război din România.

Toată lumea care se uită la televizor îl ştie din timpul relatărilor de pe teatrele de operaţiuni din toată lumea – Irak, Afganistan, Liban, Algeria, Albania, Închisoarea de la Guantanamo.

Tot el este şi autorul unui film documentar care poartă acelaşi titlu. Duminică, 17 noiembrie, Adelin Petrişor vine la TVR 1 pentru un dialog garantat 100% interesant cu Cătălin Ştefănescu. Emisiunea poate fi văzută şi la TVR HD, precum şi online, pe TVR+.

Foto credit: TVR 2, Adelin Petrisor

01
/08
/15

Humanitas Multimedia vă invită marți, 4 august, la ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu să descoperiți audiobookul verii: ,,Ferma animalelor” de George Orwell, în lectura lui Victor Rebengiuc. Discuția la care vor participa Victor Rebengiuc, Dan C. Mihăilescu și Lidia Bodea va fi urmată de lectura câtorva fragmente din nuvela lui Orwell. 

31
/07
/15

Editura Polirom vă propune şi în această săptămînă două volume fascinante, de neratat, în colecţia „Hexagon. Cartea de călătorie”: Căzînd în gol, de Joe Simpson, un bestseller al literaturii montane, şi Trenul-fantomă către Răsărit, de Paul Theroux, continuarea Bazarului pe roţi, un clasic al literaturii de călătorie.

31
/07
/15

Festivalul Dilema veche se întoarce la Alba Iulia, între 21 şi 23 august 2015, cu – anunţă organizatorii - nouă ordine de zi care răsuceşte minţile: Pleşu, Liiceanu, Patapievici, folk, jazz şi alte fineţuri muzicale, politică europeană şi idei, scriitori şi filme documentare şi, mai ales, bună dispoziție şi umor dublu rafinat. Aceasta e situaţiunea.

30
/07
/15

Teatrul Pygmalion din Viena prezintă spectacolul-lectură Insula (Die Insel), de Gellu Naum, vineri, 31 iulie, de la ora 20.00. Evenimentul marchează împlinirea a 100 de ani de la naşterea dramaturgului, poetului, prozatorului şi eseistului român. Gellu Naum (1 august 1915 – 29 septembrie 2001) este considerat cel mai important reprezentant român al curentului suprarealist și unul dintre ultimii mari reprezentanți ai acestuia pe plan european.

29
/07
/15

„Creştinismul e dogmă, e mistică, e morală, e de toate, dar e în mod special un mod de a trăi şi o soluţie şi e reţeta de fericire.” Spunea Nicolae Steinhardt, unul dintre cei mai importanți intelectuali români ai secolului trecut. S-a născut pe 29 iulie 1912.

24
/07
/15

Recitesc “Sonata Kreutzer”. E o capodoperă, scurtă, dar capodoperă. Găsesc concluziile marelui rus false, dar premisele adevărate. Demonstrația – însă – strict textual, demonstrația că viața bărbatului cu femeia pe pământ e sortită unui lung șir de chinuri care pot decurge, lesne, în crimă, demonstrația e superbă.

22
/07
/15

Abia acum am ajuns – la doi ani de când a fost publicată – să citesc “Sărbătoarea neînsemnătății”, de Milan Kundera. Sunt un kunderian rezonabil. Iubesc literatura care a plecat din Cehia pentru a ajunge în inima lucrurilor.

20
/07
/15

Duc în chestiunea bibliografiei generale povara unor lipsuri enorme. Toate aceste lipsuri enorme sunt, în același timp, o discretă dovadă de înțelepciune. Am amânat ani de zile întâlniri cu anume scriitori. Cred că în literatură, la fel ca în dragoste, întâlnirile cuvenite tot se vor întâmpla.

17
/07
/15

„Cum suntem?”, „Cum credem că suntem?”, „Cum cred alţii că suntem?”, „Cum am ajuns să fim aşa?” sunt întrebări esenţiale atât pentru fiecare dintre noi, cât şi pentru întreaga societatea românească. În volumul Psihologia poporului român. Profilul psihologic al românilor într-o monografie cognitiv-experimentală, apărut la Editura Polirom, disponibil în librării din această săptămînă, renumitul psiholog Daniel David ne oferă, într-o manieră analitică riguroasă şi complexă, răspunsuri bine documentate.

15
/07
/15

„Povestirile lui Salamov reprezintă o lectură esenţială pentru acei cititori interesaţi de experienţa Gulagului; ele vin din familia prozei lui Soljenitin, cu stilul şi filosofia ei izbitoare.” (The Telegraph). Editura Polirom a publicat de curând cel de-al doilea volum al uneia dintre cele mai tulburatoare capodopere ale secolului XX: Povestiri din Kolima, de Varlam Salamov.