Adevărul despre Brigitte Bardot
https://www.ziarulmetropolis.ro/adevarul-despre-brigitte-bardot/

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariţie televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri şi concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.

Un articol de Petre Ivan|23 aprilie 2015

BB a redefinit radical imaginea feminității. Părul despletit, picioarele goale, hainele minimaliste, mimica bosumflată, atitudinile ei neglijente, latura sălbatică, sinceritatea, natura ei rebelă și sexualitatea neînfrânată au făcut din Bardot simbolul perfect al senzualității.

De la primul său film, BB continuă să inspire pasiune, dar și controverse, generate de atitudinea și de luările sale de poziție pe plan social și politic, asupra lumii de astăzi.

Pe 28 septembrie, anul trecut, Brigitte Bardot sărbătorea a 80-a aniversare. Cu această ocazie, echipa emisiunii Un jour, une histoire i-au consacrat un documentar excepțional, ce conține imagini inedite de arhivă și extrase din cele mai cunoscute filme ale acestei actrițe iconice.

Deși a refuzat orice apariție televizată din 2003, starul a acceptat să-l primească pe Laurent Delahousse chiar în casa ei de la Saint-Tropez pentru un interviu exclusiv, fără tabuuri și concesii.

Bardo abordează toate temele: cariera, familia, bărbații, polemicile, privirea sa asupra politicii și a lumii de astăzi.

Realizatori: Anne Le Boulc’h, François Tribolet (Franța, 2014)

Prezintă: Laurent Delahousse.

MANINA, LA FILLE SANS VOILES

De la ora 22.00, canalul francofon a programat MANINA, LA FILLE SANS VOILES / Manina, filmul care avea să marcheze începutul Mitului BB.Brigitte Bardot

Gérard, un tânăr student, descoperă în Corsica un fragment al unei amfore feniciene. Câțiva ani mai târziu, se îmbarcă la bordul unei corabii cu traficanți în căutarea unei comori pe care crede că a   găsit-o. Odată întors pe insulă, se îndrăgostește de tânăra Manina…

Regia: Willy Rozier, 1952

Distribuția: Brigitte Bardot, Howard Vernon, Jean-François Calvé

Foto: Brigitte Bardot – TV5MONDE

23
/04
/15

TV5MONDE difuzează, în această seară, de la ora 19.30, un interviu în exclusivitate acordat de Brigitte Bardot. Este prima apariție televizată din ultimii 12 ani a acestei controversate actriţe – “icoană absolută”, un interviu „fără tabuuri și concesii”, cum anunţă realizatorii francezi.