AG Weinberger îşi lansează noul album
https://www.ziarulmetropolis.ro/ag-weinberger-isi-lanseaza-noul-album/

Sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Mighty Business, iubitorii muzicii sunt invitaţi la un concert AG Weinberger, organizat cu ocazia lansării celui de-al 9-lea album discografic al artistului.

Un articol de Petre Ivan|12 noiembrie 2015

Înregistrat  într-unul din momentele de vârf ale activităţii formaţiei AG Weinberger Band, albumul concertului Mighty Business surprinde poveştile de viaţă ale artistului.

Un concert de colecţie în care, pe lângă câteva dintre piesele reunite pe albumul Mighty Business, pot fi ascultate şi cele din repertoriul actual: de la Lionel Hampton, T-Bone Walker, The Fabulous Thunderbirds, Benny Golson, Charlie Parker până la selecţia din compoziţiile proprii, redimensionate şi filtrate muzical de către AG Weinberger în cel mai firesc spirit al libertăţii de creaţie.

Accesul în sală se poate face cu o oră înainte de începerea spectacolului.

Biletele pot fi achiziționate la sediul Creart-Sala Teatrelli din Piața Alexandru Lahovari, Nr. 7 (Tel: 0735 560 692) sau prin rețeaua de bilete Eventim.

Portret AG Weinberger – Mr Blues

AG Weinberger s-a născut la Oradea în anul 1965. Chitarist de excepţie, vocalist, interpret la muzicuţă, producător şi realizator de emisiuni radio şi TV, producător de albume, l-au definit ca fiind „întâiul misionar al muzicii Blues”,  fiind supranumit de cǎtre critica de specialiate Mr. Blues al României.

În 1998 este invitat la Festivalul Bluestock, fiind singurul artist nonamerican acceptat să participe la celebra manifestare. B.B. King l-a considerat “un chitarist foarte bun, un chitarist carismatic de cea mai înaltă clasă”.

Are 9 albume discografice, a scris muzica pentru 18 spectacole de teatru, între 2011 şi 2012 a fost realizatorul şi gazda emisiunii „Acadeaua” difuzata in fiecare duminica seara pe TVR2. În 2011 a fost decorat cu „Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler” de cǎtre Preşedinţia României, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto: AG Weinberger – facebook

20
/08
/15

Opera Națională București organizează în perioada 19 – 22 august a.c. cea de-a treia ediție a Concursului Internațional de Canto ,,Le Grand Prix de l’Opéra”, competiţie acreditată de Federația Mondială a Concursurilor Internaționale de Muzică.

17
/08
/15

Gigi Căciuleanu va dansa din nou, pe scena pe care a debutat cu 50 de ani în urmă, în noua sa creație coregrafică, „UN MINUT DE DANS sau UF !!!”. Premiera spectacolului va avea loc pe 5 și 6 septembrie, orele 20.00, la Teatrul Mic și va fi prezentată în cadrul Festivalului Internațional George Enescu.

14
/08
/15

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulți promotori britanici.

14
/08
/15

Patru discuri cu muzică clasică, apărute pe parcursul acestei veri, așteaptă să fie descoperite și de publicul românesc: printre numele prezente pe copertele lor figurează și muzicieni care au fost de-a lungul timpului invitați în Festivalul Enescu, unii dintre ei, protagoniști chiar anul acesta.

12
/08
/15

În Ţara Făgăraşului, în mijlocul naturii, pe o pârtie de schi desprinsă parcă dintr-o poveste şi înconjurată de pădure, are loc un festival ca de basm numit simplu: In Transylvania ( 20-23 august).

12
/08
/15

Numele sopranei Valentina Naforniţa, noua vedetă a Operei de Stat din Viena, se regăseşte anul acesta în selecţia oficială a Festivalului de la Edinburgh, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume dedicate artelor (teatru, dans, muzică şi literatură).

10
/08
/15

Cea de-a V-a ediţie a evenimentului „Salonul de Carte şi Muzică“ se va desfăşura la Sinaia, în perioada 12-15 august. Invitatul special al evenimentului va fi Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care va aduce produse culturale din partea a 16 comunităţi etnice din România - bulgari, croaţi, greci, germani, evrei, italieni, mecedoneni, polonezi, ruteni, romi, ruşi-lipoveni, sârbi, tătari - turco-musulmani, turci, maghiari şi ucraineni.