Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-usurelu-la-capatul-lumii/

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa „Ceva se întâmplă cu noi” (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârşitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… „La capătul lumii”, un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar şi al albumului său de debut.

Un articol de Petre Ivan|18 noiembrie 2014

Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii” / Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă și culoare – capătul lumii pentru mai multe generații de emigranți de la începutul anilor 1900 – Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârșitul lunii noiembrie și va aduce o surpriză: prezența în clip a unei personalități feminine îndrăgite a showbizului românesc.

Melodia, scrisă și produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detașarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.

Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din fața mea. Dacă ascultați cu atenție versurile, veți vedea că este vorba despre el în acest cântec.“ – Alexandra Ușurelu.

„Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei și adolescenței mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal și hochei, Parcul cu Platani, ștrandul „La două ligheane”, petrecerile și primele mele încercări muzicale.”, spune Mircea Vintilă.

„La capătul lumii” este „în brațele Teodorei și ale lui Mihai (n.r. fiica și sotul), dimineața, sâmbăta, când buimaci ne adunăm și facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos și mai cald, și mai bun, și mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în brațe.”, a declarat, la rândul său, Liana Stanciualexandra

Despre Alexandra Usurelu:

Alexandra Ușurelu debutează în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București, unde atrage atenția Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naționale „Din dragoste pentru femei” și “Prețuiește Viața”.

La invitația Televiziunii Naționale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internațional Turkcevizyon în septembrie 2013.

După o serie de concerte acustice în diferite locații din țară, din dorința de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producție, cu decoruri, videoproiecții, și într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susține primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.

Dragostea fața de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii” împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar și să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu ești singur”. De altfel, în 2013 și 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.

Foto: Alexandra Ușurelu – facebook

28
/10
/14

Cântecul "Bohemian Rhapsody" al trupei Queen are "puteri tămăduitoare", întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

27
/10
/14

Doi mari compozitori ai repertoriului simfonic – Beethoven şi Grieg, o partitură monumentală ca Simfonia a III-a – Eroica şi doi apreciaţi muzicieni români, dirijorul Tiberiu Soare şi pianistul Horia Mihail, sunt elementele reunite în concertul aniversar oferit vineri, 31 octombrie 2014 (19.00) de Orchestra Naţională Radio, în onoarea Zilei Radioului.

24
/10
/14

Centrul de Studii Româno-Japoneze "Angela Hondru" vă invită sâmbătă, 25 octombrie, la ora 19:00, în Aula Magna a Universității Româno-Americane la un concert și o prezentare de muzică tradițională japoneză, susținute de Prof. Takeshi Yamakawa, Dna. Kazuko Yanase și Dna. Hiroko Yamamoto. Instrumentele folosite vor fi shakuhachi, koto și shamisen. 

24
/10
/14

Ștefan Tarara, laureat cu premiul I la Concursul Internațional George Enescu, secțiunea vioară va concerta vineri, 31 octombrie 2014, de la ora 19.00, în sala de spectacole a Colegiului de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi. La pupitrul Orchestrei Simfonice se va afla dirijorul Cristian Lupeș.

23
/10
/14

Miercuri, 22 septembrie, la Sala Radio din Bucureşti, un public entuziast şi călduros a răspuns afirmativ întrebării „VĂ PLACE TANGO ?”, provocare artistică lansată prin turneul său naţional de violoncelistul RĂZVAN SUMA, alături de doi invitaţi argentinieni - ANALIA SELIS (voce) şi JULIO SANTILLAN (chitară). 

23
/10
/14

Iubitorii operei sunt invitați într-o clădire renovată, cu o sală de spectacole cu acustică îmbunătățită, care va permite reprezentații artistice de o calitate superioară. Șase premiere, invitați de marcă, evenimente speciale, spații reamenajate. Stagiunea se deschide cu o nouă premieră a operei „La traviata” de Giuseppe Verdi, într-o montare originală semnată de regizorul britanic Paul Curran

21
/10
/14

Sâmbătă, 1 noiembrie, în cadrul seriei de concerte bilunare Jazzaj la ARCUB, va avea loc concertul „Gypsy Blues“, susținut de Emil Bîzgă (trompetă), Marius Vernescu (pian), Toma Zaharia Tomiță (bas) și Tudy Zaharescu (tobe). Evenimentul va avea loc la Sala ARCUB din Str. Batiște nr. 14, de la ora 20:00.

20
/10
/14

Un studio de înregistrări din Londra a lansat o „provocare” artistică unuia dintre cei mai valoroşi tineri pianişti români, SERGIU TUHUŢIU: studioul s-a oferit să îi înregistreze primul CD dacă reuşeşte să adune 20.000 de like-uri pe pagina sa de Facebook. După ce a făcut public acest pariu pe reţeaua de socializare, povestea s-a transformat într-un fenomen viral, rezultatul fiind acela că în două zile pagina sa a obţinut 24.000 de like-uri, iar înregistrările CD-ului au fost programate pentru finalul verii 2014.

17
/10
/14

Peste 35 de artişti internaţionali vor participa la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo, care se va desfăşura în perioada 31 octombrie - 17 noiembrie, în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi, sub tema "Bridges".

17
/10
/14

55 de ani de virtuozitate, 55 de ani de diversitate şi culoare la 15 instrumente tradiţionale de suflat, de fiecare dată acelaşi nume, DUMITRU ZAMFIRA - maestrul fluierelor ! Duminică, în ziua de 26 a lui Brumar, de Sămedru (Sf. Dumitru), de la ora 17.00, Sala Radio îmbracă straie de sărbătoare.

16
/10
/14

Stefan Tarara, câştigătorul Concursului Enescu 2014, secţiunea vioară, este invitatul Marinei Constantinescu de vineri, 17 octombrie. Din această toamnă, poveştile culturale depănate în miez de noapte, la Nocturne, pot fi urmărite fiecare vineri, de la ora 24.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

16
/10
/14

Ajuns la jumătatea itinerariului, turneul naţional „VA PLACE TANGO ” se bucură de un succes extraordinar : după o deschidere specială şi neconvenţională a turneului la Palas Mall Iaşi, în faţa unui public de 1000 de spectatori, au urmat săli pline şi un public entuziast în Râmnicu Vâlcea, Botoşani, Bistriţa, Cluj-Napoca şi Timişoara.

16
/10
/14

Festivalul Sergiu Celibidache nu va mai fi organizat, motivul principal fiind "indiferenţa statului român, atunci când vine vorba de onorarea valorilor României", potrivit lui Serge Ioan Celibidache, care interzice, totodată, folosirea numelui şi a imaginii tatălui său de către instituţiile de stat.