Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii”
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandra-usurelu-la-capatul-lumii/

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa „Ceva se întâmplă cu noi” (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârşitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… „La capătul lumii”, un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar şi al albumului său de debut.

Un articol de Petre Ivan|18 noiembrie 2014

Alexandra Uşurelu, „La capătul lumii” / Videoclipul piesei a fost filmat într-un loc îndepărtat, plin de artă și culoare – capătul lumii pentru mai multe generații de emigranți de la începutul anilor 1900 – Valparaiso (Chile). Acesta va avea premiera la sfârșitul lunii noiembrie și va aduce o surpriză: prezența în clip a unei personalități feminine îndrăgite a showbizului românesc.

Melodia, scrisă și produsă de Bobby Stoica, este un eseu despre regăsirea de sine, despre detașarea de tot ce-i degradant pentru sufletele noastre.

Pentru mine, „Capătul lumii” înseamnă oamenii, înseamnă călătoria pe care o fac de fiecare dată la concertele mele, alături de publicul din fața mea. Dacă ascultați cu atenție versurile, veți vedea că este vorba despre el în acest cântec.“ – Alexandra Ușurelu.

„Pentru mine, “La capătul lumii” înseamnă COTROCENI – cartierul copilăriei și adolescenței mele alături de prieteni, cu partidele noastre de fotbal și hochei, Parcul cu Platani, ștrandul „La două ligheane”, petrecerile și primele mele încercări muzicale.”, spune Mircea Vintilă.

„La capătul lumii” este „în brațele Teodorei și ale lui Mihai (n.r. fiica și sotul), dimineața, sâmbăta, când buimaci ne adunăm și facem bătaia cu pupici. Nimic nu e mai frumos și mai cald, și mai bun, și mai blând, decât acolo, la Capătul lumii, cu ei sau la ei în brațe.”, a declarat, la rândul său, Liana Stanciualexandra

Despre Alexandra Usurelu:

Alexandra Ușurelu debutează în 2011 pe scena Teatrului Odeon din București, unde atrage atenția Andreei Marin, alături de care are mai tarziu o frumoasă colaborare în turneele naționale „Din dragoste pentru femei” și “Prețuiește Viața”.

La invitația Televiziunii Naționale, Alexandra reprezintă România la Festivalul Muzical Internațional Turkcevizyon în septembrie 2013.

După o serie de concerte acustice în diferite locații din țară, din dorința de a oferi publicului cât mai mult din povestea cântecelor sale, Alexandra începe în 2013 să se prezinte pe scenă cu o întreagă producție, cu decoruri, videoproiecții, și într-un timp foarte scurt, în vara lui 2014, susține primul său concert simfonic, alături de Symphonic Pop Orchestra condusă de Andrei Tudor.

Dragostea fața de copii o determină să lanseze proiectul caritabil „În dar pentru copii” împreună cu actorul Dan Bordeianu, dar și să se implice în calitate de Ambasador în cauza umanitară Europa FM „Nu ești singur”. De altfel, în 2013 și 2014 face parte din juriul concursului pentru copii -Talent Show- organizat de Școala Internațională Olga Gudynn.

Foto: Alexandra Ușurelu – facebook

20
/02
/18

Solartis Quartet va concerta pe 27 februarie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, în cadrul unui eveniment salonard special unde muzica va dezvălui povestea unei hărți din vremuri îndepărtate, cu o valoare istorică puțin cunoscută în spațiul public românesc. Solartis Quartet contribuie cu o notă muzicală distinctă la crearea unei atmosfere boem-istorice, în consonanță cu rațiunea și nuanțele evenimentului.

20
/02
/18

Vineri, 23 februrie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul la o călătorie simfonică în lumea celebrului hidalgo Don Quijote și a scutierului său, Sancho Panza, imaginată muzical de Richard Strauss, în poemul simfonic cu același nume. La pupitrul dirijoral se va afla dirijorul Cristian Oroșanu, un nume familiar publicului de la Sala Radio pentru colaborările sale frecvente cu orchestrele radio.

19
/02
/18

După 5 ediţii sold-out, Jazz în Church îşi anunţă cea de-a şasea ediţie care va avea loc între 19 şi 22 aprilie 2018, în binecunoscuta biserică Lutherană din Bucureşti, aducând împreună anul acesta artişti consacraţi din zece ţări de pe patru continente.

16
/02
/18

Miercuri, 21 februarie 2018, începând cu ora 19:00, Filarmonica ”George Enescu” ne adresează o invitație specială la Recitalul cameral ”Sogno....”, un eveniment liric excepțional găzduit de Ateneul Român. Serata muzicală aflată sub semnul unui vis liric plin de emoție și muzicalitate îi are ca invitați speciali pe baritonul Florin Estefan și pianistul Remus Manoleanu.

14
/02
/18

Vineri, 16 februarie, de la ora 19.00, Orchestra Națională Radio invită publicul într-o lume a sonorităților de basm, cu suita simfonică Șeherazada, de Rimski – Korsakov, lucrare programată în partea a II-a a concertului de la Sala Radio.

13
/02
/18

Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești va susține luni, 26 februarie, de la ora 19.00, pe scena sălii Majestic a Teatrului Odeon din București, o reprezentație a celei mai recente producții a secției Teatrului de Revistă Majestic: Zaraza, un spectacol de Răzvan Mazilu, scenariul Daniel Chirilă.

13
/02
/18

Spectacolul The Fly este o premieră pe scena românească prin îngemănarea inteligentă și minuțios explorată artistic a pianului și a pantomimei, într-un duo efervescent, plin de umor, fantezie și note de jazz. În urma acestui „art fusion” dintre muzicianul Marius Vernescu și actorul Alexandru Pribeagu rezultă un spectacol modern, unic la nivel de reprezentare în România.

09
/02
/18

Sărbătoarea dragostei la români – Dragobetele (24 februarie) – este marcată și în acest an printr-un eveniment folcloric de neratat la Sala Radio! Devenit o tradiție a stagiunii Orchestrei de Muzică Populară Radio, dirijată de Adrian Grigoraş, concertul, prezentat sub titlul Dragobetele sărută fetele, se va desfăşura duminică, 11 februarie, ora 17.00, la Sala Radio. […]

06
/02
/18

Trupele care cântă jazz se pot înscrie de astăzi, 6 februarie, la a patra ediție a Concursului Internațional Jazz in the Park, competiție dotată cu premii totale de 5.000 de euro în bani și servicii, plus șansa de a cânta la alte evenimente și festivaluri din România și din străinătate.

31
/01
/18

Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 19.00, la Sala Radio, Orchestra Națională Radio propune un repertoriu rar întâlnit pe scenele noastre de concert, sub bagheta dirijorului Julien Salemkour. Seara va debuta cu Noapte transfigurată, op. 4, de A. Schönberg, o lucrare considerată la granița între armonia wagneriană și structurile muzicale brahmsiene.

24
/01
/18

Vineri, 26 ianuarie, de la ora 19.00, Corul Academic Radio și Orchestra Națională Radio propun o seară corală și de operă la Sala Radio, cu momente corale și fragmente din opere de Richard Wagner și Giuseppe Verdi.