Alexandru Andrieș, recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural
https://www.ziarulmetropolis.ro/alexandru-andries-recital-special-la-gala-premiilor-radio-romania-cultural/

‘’Un tip modest şi extrem de simpatic şi interesant, care nu conteneşte să se mire că vine lumea să-l vadă’’, se autocaracterizează Alexandru Andrieş, artistul care va susţine un recital special la Gala Premiilor Radio România Cultural, ediţia a XIX-a, care va avea loc marţi, 19 martie, la Teatrul Odeon.

Un articol de Petre Ivan|11 martie 2019

Este unul dintre cei mai difuzați interpreți români la Radio Romania Cultural, fiind mereu în topul preferințelor ascultătorilor noștri, iar prezența sa în cadrul Galei va fi o bucurie în plus pentru cei ce vor avea prilejul să îl asculte live în sala teatrului, on air pe frecvențele din toată țara sau online pe www.radioromaniacultural.ro.

A debutat solistic în 1974, bilanțul acestor 45 de ani fiind unul impresionant: 84 de materiale discografice și peste 4000 de concerte. Alexandru Andrieș este un artist complex, fiind în același timp: muzician, arhitect, profesor, poet, artist plastic.

La Gala Radio România Cultural ne va oferi un periplu muzical care va acoperi temporal întreaga perioadă a carierei sale:

‘’M-am bucurat foarte mult când am fost invitat să particip în 18 martie 2019 la Gala Premiilor Radio România Cultural. Ne vom întâlni în sala Majestic a Teatrului Odeon și împreună cu prietenii mei, Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera, Călin Grigoriu, Sorin Romanescu și Victor Panfilov, o să vă oferim un program cu o selecție de cântece din majoritatea albumelor apărute până acum, de la ‘’Interioare’’ – primul meu disc, editat de Electrecord în 1984 – până la cele mai recente materiale discografice.

Sper să vă facă plăcere concertul – surpriză pe care îl pregătim special pentru Gala Premiilor Radio Romania Cultural – eu sunt convins că ne vom simți foarte bine împreună. Pe curînd!’’ (Alexandru Andrieș)

Gala Premiilor Radio România Cultural este un eveniment de tradiție și de prestigiu în cadrul căruia vor fi recompensate cele mai importante reuşite ale culturii româneşti din anul 2018.

Nominalizările la cele opt categorii de premii au fost publicate pe site-ul www.radioromaniacultural.ro.

Se cunosc deja numele câștigătorilor celor patru premii speciale, acordate unor  personalități ale culturii române ale căror nume sunt sinonime cu excelența în cultură, patru oameni care au marcat de-a lungul anilor spațiul cultural românesc și internațional prin realizările lor: Valentin Gheorghiu, Ana Blandiana, Alina Pavalache și Lia Perjovschi.

Foto: Alexandru Andrieș – Vlad Eftenie

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.