Alina Azario şi Rameau- Debussy, la Ceainăria Cărtureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/alina-azario-si-rameau-debussy-la-ceainaria-carturesti/

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

Un articol de Petre Ivan|13 martie 2014

A&A Records vă invită miercuri, 19 martie, de la ora 12:00, la Ceainăria Cărtureşti, la prima lansare de CD de muzică clasică a tinerei  pianiste de origine română Alina Azario, în prezent doctorand şi pedagog la Hochschule für Musik und Theater din Hamburg.

Materialul conţine Suita în la compusă între anii 1726 şi 1727 de către JEAN-PHILIPPE RAMEAU (1683 – 1764), deasemenea caietul II al Preludiilor pentru pian 1909-1913 şi Hommage à Rameau (din Images caietul I) compus în 1905 ale lui CLAUDE DEBUSSY (1862 – 1918).

Anul 2014 este anul omagial Jean-Philippe Rameau, anul acesta împlinindu-se 250 de ani de la moartea sa (12 septembrie 1764).

Alina Azario

Alina Azario s-a născut la Piatra-Neamţ, a studiat pianul la Paris şi la Hamburg

În prezent,  Alina Azario  se află sub îndrumarea celebrului pianist Evgeni Koroliov şi predă la una dintre cele mai importante insituţii din lume, Hochschule für Musik und Theater.
A colaborat cu renumitul violonist Renaud Capuçon, este o apropiată a cunoscutei pianiste Elisabeth Leonskaja. Din octombrie 2010, ea desfășoară activitate pedagogică în calitate de profesor de pian la Hochschule für Musik Hamburg.

Foto cu Alina Azario şi Jean-Philippe Rameauwikipedia

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.

02
/09
/23

Cum se simte Dora Gaitanovici după un concert bun? Parcă plutește. Mental, rămâne pe scenă multe alte zeci de minute după ce a coborât în lumea reală.