„Amour” si „The Master” au primit cate sapte nominalizari la premiile London Critics’ Circle
https://www.ziarulmetropolis.ro/amour-si-the-master-au-primit-cate-sapte-nominalizari-la-premiile-london-critics-circle/

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă […]

Un articol de Andrada Văsii|19 decembrie 2012

„Amour” a fost nominalizat atât la categoria „cel mai bun film al anului”, cât şi la categoria „cel mai bun film străin”. Aceeaşi peliculă a mai primit nominalizări la categoriile „cel mai bun regizor” (Michael Haneke), „cel mai bun scenariu” (Michael Haneke), „cel mai bun actor în rol principal” (Jean-Louis Trintignant), „cea mai bună actriţă în rol principal” (Emmanuelle Riva) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Isabelle Huppert), informează screendaily.com.

„The Master” a fost nominalizat la categoriile „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun regizor” şi „cel mai bun scenariu” – toate trei pentru Paul Thomas Anderson -, „cel mai bun actor în rol principal” (Joaquin Phoenix), „cel mai bun actor în rol secundar” (Philip Seymour Hoffman) şi „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Amy Adams).

„007: Coordonata Skyfall” este lungmetrajul britanic care a primit cele mai multe nominalizări – cinci -, inclusiv la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun actor britanic” (Daniel Craig) şi „cea mai bună actriţă britanică (Judi Dench).

Pelicula „Sightseers” a primit patru nominalizări şi va concura la categoriile „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun cineast britanic debutatn” (scenariştii Alice Lowe şi Steve Oram), „cel mai bun actor britanic” (Steve Oram) şi „cea mai bună actriţă britanică” (Alice Lowe).

La categoria „cel mai bun film al anului” vor concura cinci lungmetraje: „Amour”, „Argo”, „Beasts of the Southern Wild”, „Life of Pi” şi „The Master”.

La categoria „cel mai bun film britanic” vor concura peliculele „Berberian Sound Studio”, „The Imposter”, „Les Miserables”, „Sightseers” şi „007: Coordonata Skyfall”.

La categoria „cel mai bun film străin” au fost nominalizate filmele „Amour”, „Holy Motors”, „Once Upon a Time in Anatolia”, „De rouille et d’os” şi „Tabu”.

La categoria „cel mai bun regizor” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Kathryn Bigelow („Zero Dark Thirty”), Nuri Bilge Ceylan („Once Upon a Time in Anatolia”), Michael Haneke („Amour”) şi Ang Lee („Life of Pi”).

La categoria „cel mai bun actor” au fost nominalizaţi Daniel Day-Lewis („Lincoln”), Hugh Jackman („Les Miserables”), Mads Mikkelsen („The Hunt”), Joaquin Phoenix („The Master”) şi Jean-Louis Trintignant („Amour „).

La categoria similară feminină vor concura actriţele Jessica Chastain („Zero Dark Thirty”), Marion Cotillard („De rouille et d’os”), Helen Hunt („The Sessions”), Jennifer Lawrence („Silver Linings Playbook”) şi Emmanuelle Riva („Amour”).

La categoria „cel mai bun scenariu” vor concura Paul Thomas Anderson („The Master”), Mark Boal („Zero Dark Thirty”), Michael Haneke („Amour”), Quentin Tarantino („Django Unchained”) şi Chris Terrio („Argo”).

Un premiu special, atribuit pentru excelenţă în film – Dilys Powell Award -, va fi atribuit actriţei britanice Helena Bonham Carter.

În 2012, cel mai bun film al anului a fost desemnat lungmetrajul „The Artist”.

Cea de-a 33-a gală London Critics’ Circle va avea loc pe 20 ianuarie, la May Fair Hotel din Londra.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

 

 

Sursa: Mediafax

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.