Angela Gheorghiu a primit distinctia European Cultural Award
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-a-primit-distinctia-european-cultural-award/

Celebra soprană Angela Gheorghiu a primit, la Dresda, European Cultural Award, în cadrul unei ceremonii emoţionante, desfăşurate,sub semnul sărbătoririi unui sfert de secol de la unificarea Germaniei.

Un articol de Petre Ivan|6 octombrie 2015

Premiile culturale europene (European Cultural Awards) sunt acordate, sub patronajul Parlamentului European, atât personalităţilor importante din domeniile social, politic şi cultural, cât şi organizaţiilor care, prin activitatea lor, contribuie la ideea unei Europe unite.

Angela Gheorghiu este singura personalitate culturală din România laureată anul acesta a Premiilor culturale europene, numele său înscriindu-se într-o galerie impresionantă, care îi include, printre alţii, pe regina Silvia a Suediei, fostul premier spaniol Felipe Gonzales şi fostul ministru de externe german Hans Dietrich Gaenscher.Angela Gheorghiu

Celebra soprană, care străluceşte de 25 de ani pe toate marile scene de operă ale lumii, în spectacole difuzate milioane de iubitori ai genului şi în înregistrări realizate în compania unora dintre cei mai mari dirijori şi artişti lirici internaţionali, s-a numărat printre marii laureaţi ai serii.

Premiul i-a fost înmânat de Dominic Meyer, directorul Operei de Stat din Viena, care a rostit un laudatio emoţionant, înainte de a-i acorda distincţia, informează sursa citată.

Acest premiu m-a bucurat în mod deosebit, pentru că el recunoaşte valoarea la nivelul cel mai înalt şi preţuieşte atracţia universală a muzicii, exprimată prin voce. M[ bucur, de asemenea, că România a fost încă o dată reprezentată într-un context al elitelor absolute. – Angela Gheorghiu.

Foto: Angela Gheorghiu – facebook

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.