Angela Gheorghiu: „Lucrurile ies atunci când sunt făcute cu seriozitate”
https://www.ziarulmetropolis.ro/angela-gheorghiu-lucrurile-ies-atunci-cand-sunt-facute-cu-seriozitate/

Angela Gheorghiu a lansat cel mai nou album al său,“Guardian Angel”, la Sala Pictură a Teatrului Naţional Bucureşti, unde a avut loc conferinţa de presă dedicată lansării materialului discografic.

Un articol de Judy Florescu|20 noiembrie 2014

Pe CD-ul muzical “Guardian Angel” o putem asculta Angela Gheorghiu interpretând  11 dintre cele mai cunoscute colinde internaţionale, printre care “Silent Night”, “White Christmas”, “O, Tannenbaum”, “I’ll Be Home For Christmas”, piesă interpretată împreună cu Loredana şi “It’s Beginning to Look a Lot Like Christmas”, duet cu Ioana Dan, fiica sopranei.

În cadrul conferinței de presă de la Teatrul Național, Angela Gheorghiu a reamintit celor prezenți că nu se află la prima colaborare cu Orchestrele şi Corurile Radio. În 2013, soprana a înregistrat tot cu Orchestra Naţională Radio, dirijată de Tiberiu Soare, albumul de colinde româneşti, “O, ce veste minunată!”, premiat cu Discul de Aur pentru vânzări de 10.000 de unități în mai puţin de 14 zile de la lansare.

Angela Gheorghiu a mărturisit că motivația a două cd-uri în România a fost în primul rând cea subiectivă: “Am început cu colindele românești, apoi am continuat cu colindele internaționale: în limba engleză, germană, franceză, rusă. Am vrut ca primul album să fie de colinde românești pentru că am vrut ca muzica tradițională românească să fie cunoscută și în afara granițelor țării. Nicăieri în lume nu se cântă colinde românești, de aceea mi-am dorit ca primul album să conțină colinde în limba română. Și pentru că nu am vrut ca melodiile românești să aibă accent englezesc, am adus Corul Madrigal la Londra.”

“Discul a trebuit să sune bogat, să mi se potrivească, și atunci am apelat la Tiberiu Soare, care este un maestru pe care îl propun și îl invit în toată lumea. Momentan mă aflu într-o perioadă de turneu. Acum am o mică pauză activă se pare, cânt, studiez, vin și fac și promovare. Am terminat deja două concerte, iar peste două zile voi avea concert la Amsterdam,” a declarat soprana.

24
/09
/12

n. 28 februarie 1954 Absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică 'I.L. Caragiale', Bucureşti, promoţia 1980, clasa prof. Olga Tudorache

21
/09
/12

n. 07.03.1969, Bucureşti Academia de Teatru şi Film, secţia Actorie, clasa profesor Gelu Colceag, promoţia 1993 Workshop de actorie organizat de Andrei Şerban, Arad, 1994 Programul Art School-Art Ecole, organizat de UNITER (predă cursuri de teatru la Casa de Copii Preşcolari), Piatra Neamţ, 1994 - 1997

20
/09
/12

n. 4 Octombrie 1934, Bucuresti Mircea Albulescu (pe numele adevarat Iorgu Constantin V. Albulescu) este un actor roman, profesor universitar (Doctor in Arte), publicist, poet, prozator, membru al Uniunii Scriitorilor. A absolvit Scoala Medie de Arhitectura in anul 1952, iar in 1956 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica Bucuresti.

18
/09
/12

A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I. L. Caragiale, Facultatea de Teatru, secţia Actorie, Bucureşti, 1961. Fost coleg de scoala primara cu Dan Pita, Ion Arcudeanu este si acum angajatul Teatrului "Ion Creanga". Cand a dat la Facultatea de Teatru, o data cu el au cazut Gheorghe Dinica, Marin Moraru, Constantin Diplan, Marian Hudac si Camelia Zorlescu. In al doilea an au intrat toti. A mers la Teatrul Tandarica si a intrat papusar, pe urma la Scoala Populara de Arta, la clasa doamnei Cosma.

18
/09
/12

n. 12 august 1985 2004 – 2008 - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale", Bucureşti, Facultatea de Teatru, Sectia Actorie, clasa prof.univ.dr. Gelu Colceag