Aplicația George Enescu pentru Android a fost lansată
https://www.ziarulmetropolis.ro/aplicatia-george-enescu-a-fost-lansata/

Aplicaţia George Enescu Festival pentru platformele Android a fost lansată şi este disponibilă gratuit pentru posesorii de smartphone.

Un articol de Andrada Văsii|30 august 2013

Aplicaţia George Enescu Festival pentru platformele Android a fost lansată şi este disponibilă gratuit pentru posesorii de smartphone.

Iniţiativa de lansare pentru aplicația George Enescu destinată platformelor Android face parte din strategia de comunicare a ediţiei din 2013 a festivalului, care mizează pe tehnologiile moderne pentru a permite accesul în timp real, ieftin şi eficient la informaţiile şi la concerte. Aplicaţia ,,George Enescu Festival” este gratuită pentru telefoane inteligente şi este disponibilă începând de astăzi după-amiază pentru platformele Android.

Aplicația George Enescu pentru 150 de concerte

Aplicația George Enescu a fost gândită pentru a-i ajuta pe cei care iubesc Festivalul Enescu să se descurce printre cele peste 150 de concerte ale festivalului şi zecile de proiecte din cadrul Bucureştiului Creativ. Astfel, publicul poate fi conectat cu aplicația George Enescu la toate informaţiile despre festival şi evenimentele din cadrul său, chiar şi dacă apar modificări de ultimă oră. Aplicaţia George Enescu se sincronizează imediat cu site-ul atunci când telefonul mobil este conectat la internet şi îşi actualizează conţinutul.

Aplicatia George Enescu

Aplicaţia George Enescu poate fi accesată la http://festivalenescu.ro/app. Secţiunile principale ale aplicaţiei sunt: News (ştirile în limba română sunt preluate atât din site, cât şi de pe pagina de Facebook oficială a festivalului); Programme (oferă accesul la programul actualizat al concertelor din cadrul festivalului; aplicaţia George Enescu detectează automat ziua curentă şi arată utilizatorului programul aferent).

Partea de Venues disponibilă în aplicația George Enescu (prezintă lista tuturor locaţiilor şi sălilor de concert cu informaţii despre acestea, precum şi localizarea lor pe hartă şi indicarea locului în care se află ultilizatorul), Series (descrierea seriilor de concerte); Creative Bucharest (aplicația George Enescu dezvăluie utilizatorului harta evenimentelor din cadrul Bucreştiului Creativ precum şi informaţii despre fiecare proiect), notează Mediafax.

Partea Audio streaming din aplicația George Enescu facilitează utilizatorului ascultarea live peste 90% dintre concertele Festivalului Enescu direct de pe telefonul mobil, cu sprijinul Radio România Muzical.

Foto credit: George Enescu Festival

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).