“Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice”, duminică, 4 martie. ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI
https://www.ziarulmetropolis.ro/artistii-pentru-artisti-efectul-razelor-gama-asupra-craitelor-lunatice-duminica-4-martie/

Teatrul Metropolis şi UNITER prezintă, duminică 4 martie, de la ora 19.30 în cadrul campaniei ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI,  “Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice”. Spectacolul propune fascinanta întâlnire cu o mare artistă a teatrului românesc, Oana Pellea. Și cu un text pe măsură, extrem de actual, aspru pe alocuri, dar din care nu lipsesc umorul şi ironia.

Un articol de Petre Ivan|21 februarie 2018

Beatrice, interpretată de Oana Pellea, este o mamă singură cu două adolescente, una traversând o traumă sexuală, cealaltă pasionată de biologie şi viaţă.

O lecție nedidactică despre suferință și despre uitarea pe care ea o aduce, uitarea aceea în care nimic nu mai e posibil.     O întâlnire emoţionantă a trei generaţii de actori, Oana Pellea şi Alexandrina Halic, alături de mai tinerele şi foarte talentatele actiţe, Florentina Gleznea şi Cristina Casian

Regia: Mariana Cămărăşan

Traducerea: Iulia Necoară

Scenografia: Vladimir Turturica

Light design: Ștefan Vasilescu

Pentru acest rol, Oana Pellea  a primit premiul pentru cea mai buna actrita – “pentru complexitatea, profunzimea trăirilor şi strălucirea redată acestora, în interpretarea personajului Betty”, la Festivalul Internaţional FEST(in) pe Bulevard 2016, ediţia a IV-a

De asemenea, la Festivalul UNDERCLOUD ediţia 2017,  Teatrul Metropolis și echipa spectacolului “Efectul razelor gamma asupra crăitelor lunatice”, au primit Premiul UNDER ANY CLOUD “pentru susținerea mișcării teatrale independente”.

„Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice” se joacă în cadrul Campaniei Naționale ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, eveniment organizat de UNITER, aflat la cea de-a 17-a ediție, dedicat sprijinirii artiştilor cu probleme de sănătate şi existenţă.

Sumele strânse din vânzarea de bilete, donaţii şi sponsorizări se pot vira în contulRO40RZBR0000060007801286 deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Piaţa Amzei, Fondul de Solidaritate Teatrală.

Alătură-te Campaniei, cumpără bilete, bucură-te de teatru şi fă o faptă bună!

ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI

Foto: ARTIȘTII PENTRU ARTIȘTI, Efectul razelor gama asupra crăiţelor lunatice – facebook

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.

19
/05
/22

Asociația Bloc Zero a lansat primul număr al revistei de bandă desenată documentară POC!