Aualeu Teatru, 3 spectacole la Bucureşti înainte de New York
https://www.ziarulmetropolis.ro/aualeu-teatru-3-spectacole-la-bucuresti-inainte-de-new-york/

Între 20 şi 22 februarie, scena Teatrului Mignon din Bucureşti va găzdui o mini-stagiune cu trei dintre producţiile timişorenilor de la Aualeu Teatru, “un fenomen unic pe piaţa românească de teatru”, înfiinţat în 2007.

Un articol de Petre Ivan|16 februarie 2014

Între 20 şi 22 februarie, scena Teatrului Mignon din Bucureşti va găzdui o mini-stagiune cu trei dintre producţiile timişorenilor de la Aualeu Teatru, “un fenomen unic pe piaţa românească de teatru”, înfiinţat în 2007.

Pe afişele Auăleu Teatru nu există sigle, nici sponsori. Cu alte cuvinte, fac teatru după propriile reguli şi fără frica de a deranja pe cineva.

Aualeu Teatru

Spectacolele lor sunt explozii de idei şi probleme, contemporane sau de când lumea, transpuse în scenă de un grup de actori talentaţi, compleţi şi foarte dedicaţi (majoritatea şi-au dat demisia sau au refuzat angajarea în teatre de stat).

De la felul în care arată Scârţ Loc Lejer – barul în care se joacă piesele lor pentru nu mai mult de 25 de spectatori o dată, până la originalitatea afişelor sau a website-ului www.aualeu.ro, Auăleu Teatru este întruchiparea perfectă a cuvântului ”independent” din DEX.

Anul trecut, în cadrul primei ediţii a Festivalului Naţional de Teatru Independent, Auăleu Teatru a câştigat premiul pentru cel mai bun producător de teatru independent şi premiul ”Independent Spirit Award”, constând într-o invitaţie oficială la a şaptea ediţie a New York undergroundzero Festival.

Spectacolul Circus Mundi produs de Auăleu Teatru va avea nu mai puţin de şase reprezentaţii în cadrul evenimentului.

Aualeu Teatru

În mini-turneul bucureştean, Aualeu Teatru va prezenta publicului spectacolele

Stăteam întinşi pe pat – joi, 20 februarie, de la ora 19.30

Circus Mundi – vineri, 21 februarie, de la ora 19.30

Ferma Animalelor (spectacol cu cantec) – sâmbătă, 22 februarie, de la ora 19.30

Foto cu Aualeu Teatru – Auăleu Teatru

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.