AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017, ediția a V-a 24 – 26 noiembrie. Concurs al tinerilor actori
https://www.ziarulmetropolis.ro/auditie-nationala-2017-editia-a-v-a-24-26-noiembrie-concurs-al-tinerilor-actori/

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale“ împreună cu Teatrul Tineretului Metropolis din Bucureşti organizează cea de-a V-a ediţie a Audiţiei Naţionale. Concursul este deschis tinerilor actori, absolvenţilor şi studenţilor facultăţilor de teatru din ţară.

Un articol de Petre Ivan|2 noiembrie 2017

Competiția  este un prilej de afirmare la început de carieră artistică în teatru, de cunoaștere a colegilor de generație și de explorare a unor metode și tehnici de lucru pe care tinerii au șansa să le împărtășească.

Regulament

  1. Audiția Națională se adresează tinerilor actori cu vârsta până în 35 de ani, studenților din anul III – Licență,anii I și II – Master, specializarea Actorie / Arta actorului și absolvenților facultăților de teatru din toată țara, de stat și private. Nu există condiții restrictive referitoare la statutul profesional.
  2. Termenul limită pentru înscrieri este 17 noiembrie Candidații trebuie să trimită la adresa de e-mail[email protected], CV-ul și formularul de înscriere completat în format electronic. Formularul poate fi accesat aici.
  3. Pe data de 21 noiembrie, fiecare candidat va fi anunțat prin e-mail în privința zilei când este programat. Intrarea în concurs se va face în ordine alfabetică.Toți candidații înscriși vor participa la Audiția Națională care va avea loc în perioada 24 – 26 noiembrie la UNATC „I.L.Caragiale”, sala Ileana Berlogea.
  4. La Audiția Națională, concurenții vor prezenta în fața juriului, un moment artistic de 10 minute (monolog, one man/woman show). Numele câștigătorilor vor fi anunțate pe data de 26 noiembrie, la scurt timp după încheierea concursului

Se vor acorda șapte premii constând în roluri într-un proiect al Teatrului Metropolis, care va fi pus în scenă anul viitor.

Evenimentul Audiție Națională2017, ediția a V-a este organizat de către UNATC „I.L.Caragiale” București cu sprijinul Teatrului Metropolis din București.

Foto: AUDIȚIE NAȚIONALĂ 2017 – facebook

 

 

17
/07
/14

Am fost la avanpremiera spectacolului „Viză de clown”, la Odeon, montat dintr-un text de un umor brutal, semnat de Saviana Stănescu. Saviana Stănescu a plecat și ea la New York, New York, să-și întâlnească destinul.

17
/07
/14

Cineastul Ron Howard a anunţat că va produce şi va regiza un lungmetraj documentar despre trupa The Beatles, care se va concentra pe perioada cuprinsă între anii 1960 şi 1966 din cariera grupului britanic.

17
/07
/14

Pe 18 iulie, la ora 17:00, melomanii și iubitorii de frumos sunt aşteptaţi la Sinaia pentru un concert de muzică clasică desfășurat în sala de concerte a reședinței regale, un eveniment inedit pentru această locație atât de apreciată de români, dar și de turiștii străini.

17
/07
/14

Luni, 21 iulie, ora 19.00, pe terasa librăriei Humanitas Kretzulescu, va avea loc lansarea cărţii Marea cea Mare. O istorie umană a Mediteranei, un impresionant volum, reunind acribia academică şi savoarea poveştilor cu corsari, pelerini, comercianţi sau comandanţi de flote, scris de unul dintre specialiştii în istoria Mediteranei, David Abulafia, profesor la Universitea Cambridge.

17
/07
/14

Festivalul Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care se va desfăşura între 11 şi 18 octombrie, la Teatrul Nottara din Capitală, prezintă spectacole ale unor trupe din ţară şi din străinătate, în cele două secţiuni ale evenimentului: "Mici crize... şi electorale" şi "Bulevardul Comediei".

17
/07
/14

Povestea fostului preot Daniel Corogeanu, care a inspirat filmul "Dupa dealuri", regizat de Cristian Mungiu şi premiat la Cannes în 2012, este prezentată în publicaţia britanică Daily Mail, în contextul în care Vaticanul şi-a dat binecuvântarea privind exorcizările ca practică a Bisericii Catolice.

16
/07
/14

MEMORIA CULTURALĂ Pentru actorul Gheorghe Cozorici, teatrul însemna arta cuvântului rostit cu inflexiuni poematice. După interpretarea lui Becket din spectacolul ,,Becket sau onoarea zeilor” de Jean Anouilh, a fost comparat cu marele actor de film Richard Burton.

15
/07
/14

Andreea Bibiri spune că în teatru nu există democrație. Mărturisește că regizorul care a influențat-o cel mai mult a fost Liviu Ciulei și vorbește despre prima ei colaborare cu actorul Marius Manole, într-un spectacol „un pic cam personal“, „Cremă de zahăr ars. Astăzi îi spunem dragoste“.

15
/07
/14

Pentru prima dată în Festivalul Naţional de Teatru, musicalul a atras la preselecţia organizată de UNITER împreună cu dansatorul şi coregraful Răzvan Mazilu aproape 100 de tineri aspiranţi.